ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Γκαϊδατζής - Παπακωνσταντίνου: "Ελπίζουμε με το μετάλλιο μας να έρθουν κι άλλα άτομα στην κωπηλασία"

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής
Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής © 2024 LINDSEY WASSON / AP IMAGES

Οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου έγιναν χάλκινοι Ολυμπιονίκες μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία. Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες μίλησαν στο SPORT24 μετά την απονομή του μεταλλίου τους για το κορυφαίο επίτευγμα τους.

Το δίδυμο των Πέτρου Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών το πρώτο από τα δύο χάλκινα μετάλλια (Κοντού - Φίτσιου) που πήρε την Παρασκευή (2/8) η Team Hellas στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες έκαναν δηλώσεις μετά την απονομή του μεταλλίου τους.

Ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε αναφορικά με την πορεία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

" Μας βγήκε σε καλό, στην πρώτη κούρσα δεν νιώθαμε τόσο καλά τα σώματά μας αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στην κωπηλασία, τέλος καλό, όλα καλά. Το νιώσαμε από το ρεπεσάζ ότι η βάρκα είχε πιάσει πολύ καλή ταχύτητα, το ίδιο και στον ημιτελικό και τώρα στον τελικό κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Ακόμα δεν το έχω πιστέψει είναι και βαρύ σιγά - σιγά το καταλαβαίνουμε, δεν ξέρω τι να πω, ευχαριστώ σε όλους".

Αντώνης Παπακωνσταντίνου για την κούρσα:

"Μπορώ να πω με σιγουριά ότι κάναμε ό,τι ακριβώς είχαμε πει πριν την κούρσα. Είδαμε την κούρσα σαν μια απλή κούρσα, κάναμε ό,τι θα κάναμε σε μια προσομοίωση, σε μια προπόνηση στο Σχοινιά. Ακολουθήσαμε την τακτική η οποία βασιζόταν στο όποτε ανέβαζαν οι άλλοι να ανεβάζουμε και εμείς, κρατούσαμε, αυτό κάναμε στο μεγαλύτερο κομμάτι της κούρσας. Είχαμε δίπλα μας τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες από το Τόκιο το 2021, αλλά και πάλι θεωρώ ότι δεν υστερήσαμε κάπου, κρίθηκαν όλα στο τέλος. Πολλοί δεν το περίμεναν, αλλά εμείς πιστεύαμε στους εαυτούς μας, δουλέψαμε πάρα πολύ μαζί με τον Πέτρο.

Έχουν έρθει στο Παρίσι για να με στηρίξουν τα ξαδέρφια μου από το χωριό μου, ο Χρήστος και ο Βαγγέλης μαζί με την οικογένεια μου, με την μητέρα μου, την αδερφή μου και τον πατέρα μου, τους ευχαριστώ πολύ για το ταξίδι που έκαναν. Μαζί με εκείνους, έχουν έρθει οι φίλοι του Πέτρου από την Θεσσαλονίκη, η οικογένειά του. Ο παππούς μου μέχρι και το 2022, ερχόταν σε όλους μου τους αγώνες, τώρα δυστυχώς πλέον δεν μπορεί, με έχει δει πρωταθλητή κόσμου από κοντά, κατάγομαι από τον Πτελεό Μαγνησίας, όλο το χωριό τώρα στέλνει μηνύματα αβέρτα".

Για τον Στέφανο Ντούσκο:

"Εννοείται πως θα είμαστε στην εξέδρα αύριο (σ.σ. Σάββατο 1/8, τελικός Στέφανου Ντούσκου) για να στηρίξουμε την προσπάθεια του Ντούσκου".

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου:

" Κυνήγησα το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γιατί το μονό των σκιφ είναι εκτός Ολυμπιακού προγράμματος οπότε δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το διπλό, ήταν η μόνη μου ευκαιρία άμα δεν είχα τον Πέτρο, δεν θα ήμουν εδώ πέρα, δεν έχουμε άλλους αθλητές ελαφρών βαρών αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο. Οπότε ήταν η τελευταία μου ευκαιρία και ευχαριστώ πάρα πολύ τον Πέτρο, είναι πραγματικά "σκύλος" σε κάθε προπόνηση".

Σχετικά με το αν η επιτυχία του χάλκινου μεταλλίου θα φέρει νέα παιδιά στην κωπηλασία:

" Υπάρχει έλλειψη στην ελαφριά κατηγορία της κωπηλασίας στην Ελλάδα. Απλώς το θέμα με την κωπηλασία είναι ότι πρόκειται για ένα άθλημα που δεν έχει τόσο πολλή θέαση, πήρε θέαση με τον Ντούσκο που πήρε το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο και πριν από τον Στέφανο υπήρχαν μετάλλια. Ο κύριος Βασίλης Πολύμερος που ήταν ο πρώτος μου προπονητής, έχει δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Οπότε ελπίζω με το δικό μας μετάλλιο να έρθουν και άλλα άτομα. Αλλάζει πλέον η κωπηλασία γιατί έρχεται και το άθλημα της παράκτιας κωπηλασίας, φεύγουμε εμείς οι ελαφριοί. Ελπίζω να μπορέσω να κάνω αυτό που κάνει ο Στέφανος να γίνω βαρύς και εγώ, λίγο δύσκολο αλλά θα το προσπαθήσω. Πιστεύω ότι η κωπηλασία θα ανέβει από εδώ και πέρα, η κωπηλασία είναι στα καλύτερα της και αυτό αποδεικνύεται με κάθε τρόπο".

Για τον εορτασμό του μεταλλίου:

" Δεν μπορώ να πιω τσίπουρο τώρα και δεν θα μπορώ μέχρι τις 25 Αυγούστου γιατί φεύγω για Παγκόσμιο, γυρίζουμε πίσω, δεν θα μπορέσω να βάλω κιλά ακόμα. Γυρίζω για οκτώ μέρες Ελλάδα, με τη μια στο Σχοινιά για κοινόβιο, ίσως να πιούμε μια μπίρα σε κάποια παραλία".

Ο Γκαϊδατζής για τα συναισθήματά του μετά την κατάκτηση του μεταλλίου:

" Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο. Είναι εδώ οι παιδικοί μου φίλοι οι οποίοι ήρθαν σήμερα και μου έκαναν έκπληξη, μου είχαν πει ότι δεν θα μπορέσουν να έρθουν και έχουν έρθει όλοι. Οι άνθρωποι που βλέπαμε μαζί τελικούς Ολυμπιακούς Αγώνων και βλέπαμε μαζί τα καλύτερα πληρώματα του κόσμου, τώρα έρχονται και με βλέπουν να είμαι με το μετάλλιο στο στήθος και να μην μπορώ να κρατήσω τα δάκρυά μου.

Τρέμω στην σκέψη ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει και ζούμε μαζί αυτές τις στιγμές. Το μετάλλιο είναι για όλους αυτούς που μας στηρίζουν κάθε μέρα, στους προπονητές μας, σε όλο το σταφ, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, έχουν αφήσει τις οικογένειες τους για να είναι μαζί μας μέσα στο κοινόβιο, το μετάλλιο είναι για όλους αυτούς που είναι πίσω στην Ελλάδα και μας στηρίζουν καθημερινά.

Δεν ξέρω εάν οι Έλληνες μας πίστευαν, δεν ξέρω αν ξέρουν καν τα ονόματά μας αλλά είναι ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και είμαι ο Πέτρος Γκαϊδατζής και είμαστε χάλκινοι Ολυμπιονίκες, εμείς το ξέραμε, το πιστεύαμε κάθε μέρα στην προπόνηση. Άμα δεν το πιστεύεις, όσο και να το θες δεν πρόκειται να το καταφέρεις. Πρέπει να το πιστεύεις κάθε μέρα στην προπόνηση. Είμαι εδώ και σας μιλάω με ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος το συναίσθημα είναι απερίγραπτο".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ