Στην 6η θέση η τετράκωπος
Δεν κατάφερε να διεκδικήσει μετάλλιο το ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο άνευ στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Άμστερνταμ.
Η επιστροφή των Γιάννη Χρήστου, Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν συνοδεύτηκε με ένα μετάλλιο.
Οι τρεις Ολυμπιονίκες με δύο παγκόσμια μετάλλια στο ενεργητικό τους και ο Διονύσης Αγγελόπουλος τερμάτισαν στην έκτη θέση στον τελικό της τετράκωπου άνευ στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Άμστερνταμ.
Οι Έλληνες, αργυροί πρωταθλητές Ευρώπης στο Βελιγράδι, έμειναν από την αρχή τελευταίοι και δεν κατάφεραν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Ο χρόνος τους ήταν πέντε λεπτά και 58.580 δευτερόλεπτα.
Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Μεγάλη Βρετανία με 5:40.240. Δεύτερη ήταν η τετράδα των Ηνωμένων Πολιτειών με 5:49.290 και τρίτη η Αυστραλία με 5:43.470.
Το παλιότερο μέλος του πληρώματος, ο Χρήστου τόνισε " η κούρσα ήταν δύσκολη αφού ιδιαίτερα φέτος το επίπεδο στις τετράκωπες ήταν πολύ ψηλό» τόνισε ο παλαιότερος του πληρώματος Γιάννης Χρήστου για να συμπληρώσει όμως με νόημα «Είμαστε όμως χαρούμενοι γιατί μετά από ένα χρόνο απουσίας καταφέραμε κι επιστρέψαμε μετέχοντας μάλιστα στον μεγάλο τελικό. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα χρόνο και θα επικεντρωθούμε στον πολύ σημαντικό στόχο που βάλαμε για να δώσουμε το παρών σε δυο χρόνια στη Βραζιλία".
Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στον ποταμό Μπόσμπααν. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε δύο μετάλλια την Παρασκευή (29/8): Το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και το αργυρό στο σκιφ ελαφρών βαρών με την Κατερίνα Νικολαΐδου.
Ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε έκανε απολογισμό της ελληνικής παρουσίας: " Η Κατερίνα Νικολαϊδου επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ενώ το τετραπλό σκιφ ελ βαρών με τη νέα νίκη του και το χρυσό μετάλλιο επισφράγισε την υπεροχή του στο αγώνισμα. Όπως βέβαια και η τετράκωπος που έδειξε ότι παρά την ελλειπή προετοιμασία αφού απουσίαζε ένα χρόνο είναι στα καλύτερα πληρώματα και μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο του χρόνου.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όμως και για το διπλό σκιφ των ελ βαρών που αποτελούσαν δυο πολύ νέα κορίτσια η Πέργουλη και η Τσιάβου όπως και από τη δίκωπο των Χρηστομάνου-Λαμπρίδη που είναι ασφαλώς πολύ δύσκολο να αντικαταστήσουν τους αδελφούς Γκουντούλα. Είμαι πολύ αισιόδοξος λοιπόν και πιστεύω ότι έχοντας και την εμπειρία κάποια πληρώματα μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ενώ κάποια άλλα σίγουρα έχουν βάλει τις βάσεις για να φτάσουν στους επόμενους Ολυμπιακούς του Τόκιο".