ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος κατασκευής των χρυσών μεταλλίων

Gold medalist China's Sheng Lihao, center, silver medalist Sweden's Victor Lindgren, left, and bronze medalist Croatia's Miran Maricic pose for a photograph after receiving their medals in the 10m air rifle men's final competition at the 2024 Summer Olympics, Monday, July 29, 2024, in Chateauroux, France. (AP Photo/Manish Swarup)
Gold medalist China's Sheng Lihao, center, silver medalist Sweden's Victor Lindgren, left, and bronze medalist Croatia's Miran Maricic pose for a photograph after receiving their medals in the 10m air rifle men's final competition at the 2024 Summer Olympics, Monday, July 29, 2024, in Chateauroux, France. (AP Photo/Manish Swarup) AP PHOTO / MANISH SWARUP

Αποκαλύφθηκε το κόστος κατασκευής των χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC. Τα φετινά μετάλλια είναι εμπνευσμένα από τον Πύργο του Άιφελ.

Αποκαλύφθηκε η χρηματική αξία των χρυσών μεταλλίων στο Παρίσι σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC. Από τις πληροφορίες του Αμερικανικού δικτύου, το κόστος των μεταλλίων κυμαίνεται από 693 ευρώ έως 785 ευρώ.

Για την κατασκευή τους τα χρυσά μετάλλια, είναι φτιαγμένα σε ποσοστό 92,5 % από ασήμι και υπάρχουν 6 γραμμάρια χρυσού σε κάθε μετάλλιο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, πηγή έμπνευσης του σχεδιασμού των μεταλλίων είναι ο Πύργος του Άιφελ και ως ξεχωριστή προσθήκη θα περιέχουν ένα κομμάτι σίδερο από το εμβληματικό σημείο αναφοράς του Παρισιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πίσω όψη των μεταλλίων υπάρχει η Νίκη να βγαίνει από το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον τόπο αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και στο βάθος εντοπίζεται στα δεξιά ο Πύργος του Άιφελ και στα Αριστερά ο Παρθενώνας.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ