Ιταλία: Στην πίτσα δεν έπαιξε ποτέ κατενάτσιο
Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Ιταλία με την κλασική της πίτσα.
Δεν γίνεται να μην αγαπάς τους Ιταλούς. Με τις κλασικές φωνάρες τους όταν τραγουδάνε τον εθνικό τους ύμνο, τις αγαπημένες ατζούρι εμφανίσεις τους, το πάθος και τους παικταράδες που τους έχουν φέρει τόσες φορές στις χώρες που κέρδισαν τα μεγάλα τρόπαια. Μπορεί στα μεγάλα τουρνουά να μας έχουν συνηθίσει στην άμυνα, στο φαγητό όμως δεν εφαρμόζουν το κατενάτσιο και η κλασική ιταλική πίτσα χαρίζει πάντα συγκινήσεις εφάμιλλες με αυτές ενός Euro.
Στο φετινό Euro, η σκουάντρα ατζούρα φιλοξενεί έναν δύσκολο όμιλο στη Ρώμη, με Ουαλία, Ελβετία και Τουρκία, όμως είμαστε σίγουροι ότι θα βρει τον τρόπο να προχωρήσει, όπως κάνει πάντα. Θέλετε με την άμυνα; Με την άμυνα. Πριν αφοσιωθούμε όμως στις προσπάθειες εντός του αγωνιστικού χώρου, ας τιμήσουμε τη γείτονα και ας ζεσταθούμε, παρακολουθώντας τη συνταγή για την κλασική street food ιταλική πίτσα. Ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα street food που θα φτιάξουμε στο πλαίσιο του Euro Street Food.
Η πίτσα της Ιταλίας
Υλικά: (για μία πίτσα)
- 1 βάση πίτσας
- 1 σάλτσα ντομάτας έτοιμη για πίτσα
- 150 γρ. Τριμμένη μοτσαρέλα
- 50 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη βάση της πίτσας και την αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας, αφήνοντας 1 δάχτυλο κενό από τα άκρα.
Ρίχνουμε τη μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.
Μπορεί η Ιταλία να φημίζεται για την άμυνά της αλλά μπροστά σε τέτοια πίτσα, θα παίξουμε φουλ επίθεση.
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.