LIFESTYLE

Σλοβακία: Τα νιόκι με μπέικον που θα σε κάνουν να στηρίξεις το αουτσάιντερ

Σλοβακία: Τα νιόκι με μπέικον που θα σε κάνουν να στηρίξεις το αουτσάιντερ

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Σλοβακία με ένα λαχταριστό μπριντζόβε χαλούσκι.

Πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, πέρασε τους ομίλους αλλά δεν την πιστέψαμε. Το 2016 βρέθηκε στο Euro της Γαλλίας, τώρα είναι ξανά εδώ στο Euro που άργησε κατά ένα χρόνο και πάλι δεν την πιστεύουμε. Ας πιστέψουμε το εθνικό της πιάτο τουλάχιστον, και πιο συγκεκριμένα τα νιόκι με τυρί και μπέικον.

Από όταν τα έσπασαν Τσέχοι και Σλοβάκοι και η Τσεχοσλοβακία πέρασε στο παρελθόν, η πρωταγωνίστρια στο ποδόσφαιρο είναι αναμφισβήτητα η Τσεχία. Έχει έρθει όμως και η ώρα της Σλοβακίας να δείξει τι μπορεί να κάνει στο χορτάρι, γιατί γευστικά τουλάχιστον ξέρουμε πολύ καλά.

Δεν το έχεις με την κουζίνα; Σου φαίνεται δύσκολο να φτιάξεις το αγαπημένο street food των Σλοβάκων; Stoiximan και e-food σε έχουν καλυμμένο για τη διοργάνωση με προσφορά* γνωριμίας με efood εκπτωτικούς κωδικούς αξίας 5 ευρώ€!

Το μπριντζόβε χαλούσκι που είναι το εθνικό φαγητό της χώρας είναι μία γευστική πανδαισία. Τα χαλούσκι (δηλαδή μικρά νιόκι) αναμιγνύονται με μπρίντζα (ένα είδος πρόβιου τυριού) και συμπληρώνονται με τηγανητές φέτες λιπαρού μπέικον, ένα πιάτο που σου υπόσχεται 100% γεύση στο φαγητό, 0% γκανιότα στο ματσάκι το βράδυ.

Πάρτε μια γεύση από όλες τις συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς και επανερχόμαστε.

Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο… Μπορεί να είναι τα μεγάλα φαβορί για αυτό το Euro αλλά στην κουζίνα η μπάλα παίζεται αλλιώς. Ρώτα και τον Rex πού κάτι ξέρει παραπάνω από λιχουδιές.

Το Μπριντζόβε χαλούσκι της Σλοβακίας

Σλοβακία: Τα νιόκι με μπέικον που θα σε κάνουν να στηρίξεις το αουτσάιντερ


Υλικά: (για μια μερίδα)

  • 200 γρ. Gnocchi
  • 2 φέτες μπέικον
  • 100 ml. Κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. Κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 ml. Μπίρα
  • Αλάτι-πιπέρι
Σλοβακία: Τα νιόκι με μπέικον που θα σε κάνουν να στηρίξεις το αουτσάιντερ

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με μπίρα, προσθέτουμε λίγο νερό και την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα gnocchi. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να κατέβει η σάλτσα μας. Δένουμε εκτός φωτιάς με κατσικίσιο τυρί και μια κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε.

Σλοβακία: Τα νιόκι με μπέικον που θα σε κάνουν να στηρίξεις το αουτσάιντερ


Δεν βλέπουμε τη Σλοβακία να πηγαίνει και πολύ μακριά στο EURO, οπότε εκτός από καμιά καλή φάση, τουλάχιστον να μας αφήσει παρακαταθήκη και αυτό το υπέροχο street food.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ