Τα σκωτσέζικα αυγά της Αγγλίας φέρνουν τη γεύση σπίτι σου
Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Αγγλία με μια παραδοσιακή της συνταγή
Κάθε μεγάλη διοργάνωση που σέβεται τον εαυτό της, ξεκινάει με μπόλικες ελπίδες διάκρισης για τους Άγγλους. Το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών, football is coming home, φέτος δεν χάνεται με τίποτα, μέχρι με κάποιο μαγικό τρόπο φυσικά να χαθεί και η απογοήτευση να πλημμυρίσει το νησί.
Και στο Euro 2020, το ρόστερ των Άγγλων είναι όντως εντυπωσιακό και οι προσδοκίες για πορεία μέχρι το τέλος της διαδρομής πολλές. Φυσικά, κάποιο τρόπο θα βρουν οι φίλοι μας οι Άγγλοι να αποτύχουν, αν όχι στον όμιλο μαζί με την Τσεχία, την Κροατία και την Σκωτία, κάπου στην συνέχεια της διοργάνωσης.
Αυτό που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει ποτέ όμως, είναι μια παραδοσιακή street food συνταγή για τα σκωτσέζικα αυγά, ένα από τα πιο μερακλίδικα street food που θα φτιάξουμε στο πλαίσιο του Euro Street Food, με όνομα που παραπέμπει σε αντίπαλο της χώρας στον όμιλο, δηλαδή πόσο πιο ποδοσφαιρική Αγγλία;
Πρώτα όμως, πάρτε μια γεύση από όλες τις συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς και επανερχόμαστε.
Τα σκωτσέζικα αυγά της Αγγλίας
Υλικά: (για 2 τεμάχια)
- 2 βραστά αυγά
- ηλιέλαιο
Για τον κιμά:
- 1 αυγό
- 300 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
- 40 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
- Μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Μαϊντανό
- Μισό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- 10 γρ. Πάπρικα γλυκιά
- 10 γρ. Πάπρικα καπνιστή
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα:
- 150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Τοποθετούμε 2 αυγά σε ένα κατσαρολάκι με νερό, μέχρι να τα καλύψει. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε τα αυγά από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε νερό με πάγο, για να κρυώσουν.
Για τον κιμά, τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που μένουν, εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρούμε το τσόφλι από τα βρασμένα αυγά και στρώνουμε τη μισή, περίπου, ποσότητα κιμά, πάνω σε μια διαφανή μεμβράνη, τοποθετούμε στη μέση του το αυγό και το περικλείουμε με τον κιμά.
Επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο κιμά και το δεύτερο αυγό. Τα περνάμε από αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά και κάνουμε βαθύ τηγάνισμα στο ηλιέλαιο.
Όταν πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά σε απορροφητικό χαρτί, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, κόβουμε και σερβίρουμε.
Σκωτσέζικα αυγά, you are cooking home!
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.