ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Red Bull Local Hero μας μύησε στον κόσμο του BMX

Το Red Bull Local Hero μας μύησε στον κόσμο του BMX

Παρακολουθήσαμε το περασμένο Σάββατο 6 Ιουλίου, στο Skate Park στο Μαρούσι, το Red Bull Local Hero και απολαύσαμε το απόλυτο ταλέντο.

Με αφορμή το Red Bull Local Hero, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινότητας του ΒΜΧ μαζεύτηκε στο Skate Park στο Μαρούσι, το Σάββατο 6 Ιουλίου για να απολαύσει μοναδικά κόλπα από τους καλύτερους του είδους.

Το Red Bull Local Hero μας μύησε στον κόσμο του BMX

Με οικοδεσπότη τον Red Bull Αθλητή, Γιώργο Νταβουτιάν, που πλέον κατέκτησε και παγκόσμιο ρεκόρ εκτελώντας ένα Full Loop 7,5 μέτρων τον περασμένο Απρίλιο, οι φίλοι και αθλητές του ΒΜΧ διαγωνίστηκαν για «Το καλύτερο trick σε rail», όπου έκαναν κόλπα πάνω σε ένα κάγκελο με ανηφορική και κατηφορική φορά. Διαγωνίστηκαν επιπλέον στο “bunny hop”, στο οποίο έπρεπε να περάσουν πάνω από έναν πήχη, χωρίς να τον ακουμπήσουν.

Το Red Bull Local Hero μας μύησε στον κόσμο του BMX

Σειρά είχε το “Long Jump”, με τους riders να κατευθύνονται με φόρα από την ευθεία, να εκτοξεύονται στον αέρα μέσω μιας μικρής ράμπας με στόχο να προσγειωθούν όσο πιο μακριά γίνεται. Εκείνος που έφτανε πιο μακριά από τους υπόλοιπους, ήταν ο νικητής. Τον διαγωνισμό έκλεισε μια ιδιαίτερα διασκεδαστική δοκιμασία. Όλοι οι αθλητές στήθηκαν σε έναν κύκλο με τον Γιάννη Μανάρα, εκφωνητή του event, να δίνει το σήμα της εκκίνησής.

Το Red Bull Local Hero μας μύησε στον κόσμο του BMX

Οι διαγωνιζόμενοι μπήκαν στο κέντρο του κύκλου με σκοπό να ισορροπήσουν, κάνοντας πετάλι και στόχο να «ρίξουν» τους ανταγωνιστές τους κάνοντάς τους να ακουμπήσουν το πόδι τους κάτω, ενώ ταυτόχρονα τους απέφευγαν για να μην πέσουν οι ίδιοι. Ο τελευταίος που θα έμενε πάνω στο ποδήλατό του θα ήταν ο νικητής. Το event έκλεισε με πολλά και πλούσια δώρα για όλους από το Red Bull Local Hero και από την CU, experience partner του event.

Το BMX δεν είναι απλά ένα άθλημα. Έχει δική του κουλτούρα

Όσοι βρέθηκαν στο Skate Park το περασμένο Σάββατο σίγουρα θα ένιωσαν ότι πρόκειται για παιδιά με μοναδικό ταλέντο. Το ΒΜΧ έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας αλλά και ελεύθερο πνεύμα.

Αξίζει μόνο να πούμε ότι οι αθλητές του ΒΜΧ πρέπει να συνδυάζουν ισορροπία, ψυχραιμία, αντανακλαστικά αλλά και πείσμα. Ειδικά όταν ένα κόλπο δεν βγαίνει ή ακόμα χειρότερα όταν μόλις ο αθλητής έχει σηκωθεί από μια μικρή ή μεγάλη πτώση, πρέπει να βρει την δύναμη να συνεχίσει και να ξαναπροσπαθήσει μέχρι να τα καταφέρει.

Το Red Bull Local Hero μας μύησε στον κόσμο του BMX

Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι όμως στο Red Bull Local Hero, ήταν το δέσιμο μεταξύ αυτών των αθλητών. Δεν ήταν λες και έβλεπες έναν κλασσικό αγώνα όπου επικρατεί ο ανταγωνισμός. Ήταν σαν να έβλεπες μια παρέα ΒΜΧάδων που πήγε σε ένα πάρκο για να δοκιμάσει κόλπα και να χειροκροτήσουν την κάθε επιτυχία αλλά και την κάθε τούμπα, με εμψυχωτικό τρόπο. Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν στημένοι σε ημικύκλιο να παρακολουθούν το κάθε act των συναθλητών τους, που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο κέντρο, με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, ακριβώς σαν να ήταν όλοι στην ίδια παρέα.

Το Red Bull Local Hero μας μύησε στον κόσμο του BMX

Με δυνατή μουσική, πολύ κόσμο, ταλαντούχους αθλητές, ριψοκίνδυνα και πολύ εντυπωσιακά κόλπα, ένταση, επιτυχίες αλλά και τούμπες και πολλή αδρεναλίνη, το Red Bull Local Hero μας έδωσε μια μοναδική εμπειρία και ανυπομονούμε για το επόμενό μας ραντεβού με την ΒΜΧ κοινότητα.

TAGS ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ