Το σνίτσελ της Αυστρίας ίσως είναι η μόνη της κληρονομιά στο Euro
Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Αυστρία με το Wiener Schnitzel της.
Σίγουρα, η Αυστρία δεν συγκαταλέγεται στα φαβορί για μια πορεία μέχρι το τέλος της διαδρομής στο Euro2020 που γίνεται το 2021 επειδή κορονοϊός. Για να τα λέμε όλα, μοιάζει δύσκολο να περάσει και τον όμιλο, αν και η κλήρωση με Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία και Ουκρανία, χαρακτηρίζεται μάλλον ευνοϊκή για τους Αυστριακούς.
Όπως και να έχει, ακόμη κι αν αποκλειστεί νωρίς, θα μας αφήσει παρακαταθήκη την συνταγή του Wiener Schnitzel της, την οποία θα μελετήσουμε σήμερα διεξοδικά στο πλαίσιο του Euro Street Food ταξιδιού μας.
Το Wiener Schnitzel της Αυστρίας
Υλικά: (για 2 σνίτσελ)
- Χοιρινό σνίτσελ, 2 τεμάχια των 150 γρ.
- 150 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
- 150 γρ αλεύρι
- 2 αυγά
- 300 ml. Ηλιέλαιο
- 1 λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
- Πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας και τα περνάμε από αλεύρι, αυγό και μετά την τριμμένη φρυγανιά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και μόλις πάρει τη σωστή θερμοκρασία, ρίχνουμε τα σνίτσελ και τα μαγειρεύουμε.
Όταν ετοιμαστούν σερβίρουμε με ένα κομμένο λεμόνι και πασπαλίζουμε με πάπρικα καπνιστή.
Ακόμη κι αν αποκλειστείς, Αυστρία σε ευχαριστούμε για αυτό.
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.