LIFESTYLE

Wakeboard: Γιατί είναι Must για τους λάτρεις της θάλασσας

Wakeboard: Γιατί είναι Must για τους λάτρεις της θάλασσας

Το wakeboard ολοένα και περισσότερο κερδίζει νέους οπαδούς, προσφέροντας μία απίθανη θαλασσινή εμπειρία.

Το άθλημα περιλαμβάνει απίθανες φιγούρες, εκτινάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και αναμφίβολα τραβά το βλέμμα κάθε λάτρη της θάλασσας. To wakeboarding είναι ένα θαλάσσιο σπορ που πρωτοεμφανίστηκε στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο άθλημα, το οποίο υπόσχεται πολλά και αξίζει δίχως σκέψη να μάθει κάποιος τα μυστικά του για να γίνει και ο ίδιος master στον χώρο.

Αυτοί που προτιμούν το wakeboard από το θαλάσσιο σκι, ψάχνουν για περιπέτεια και δύσκολους χειρισμούς. Οι αθλητές του wakeboarding δανείζονται τις φιγούρες που χρησιμοποιούν οι αθλητές του σέρφινγκ και του snowboard. Μέσω της συνεχόμενης βελτίωσης, το άθλημα στη συνέχεια περιλαμβάνει πολλά ακροβατικά και εκπληκτικά άλματα, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Στη χώρα μας αποτελεί μία από τις πιο «γεμάτες» καλοκαιρινές δραστηριότητες.

Ο αθλητής, παραδοσιακά, ρυμουλκείται από σκάφος που τηρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για το άθλημα. Η σανίδα του είναι συνδεδεμένη με την βάρκα με ένα ειδικό σχοινί που του επιτρέπει να ελίσσεται μέσα στο νερό χωρίς καμία δυσκολία.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σπορ πάνω στο νερό όπου ο αθλητής, χρησιμοποιώντας μια σανίδα και διάφορες τεχνικές, προσπαθεί να κάνει μανούβρες και άλματα. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αθλητές του wakeboarding υιοθετούνται από το σέρφινγκ μέχρι το snowboard.

Ο αθλητής του wakeboard, χρησιμοποιεί την σανίδα, προσπαθώντας να κάνει φιγούρες και άλματα, περνώντας διαδοχικά τα κύματα που δημιουργεί το σκάφος. Η σανίδα του wakeboard μοιάζει με αυτή που χρησιμοποιούν στο snowboard και είναι πιο εύκολο για κάποιον που είναι αρχάριος να απολαύσει με ελάχιστα μαθήματα μία απίθανη εμπειρία πάνω στα κύματα.

Σε επίπεδο αγώνων, οι αθλητές πραγματοποιούν εντυπωσιακές φιγούρες και περιστροφές στον αέρα. Ανάλογα με την δυσκολία και την σωστή εκτέλεση των φιγούρων που πέτυχε ο αθλητής σε σύνολο δυο διαδρόμων μήκους 370μ, γίνεται η τελική κατάταξη στο φύλλο αποτελεσμάτων του αγώνα.

Οι σανίδες είναι συνήθως κατασκευασμένες από αφρώδες υλικό, το οποίο συνδυάζεται με ξύλο και ρητίνη επικαλυμμένα με fiberglass και είναι συνδεδεμένα με μεταλλικές βίδες. Τα μεγέθη των σανίδων wakeboard ποικίλουν ανάλογα με το βάρος και την τεχνική του κάθε αθλητή..

Βασικές ικανότητες αθλητή

Στο επίκεντρο όλων βρίσκεται η στάση, μια λεπτή ισορροπία μεταξύ σταθερότητας και ευκινησίας. Τα γόνατά πρέπει να είναι λυγισμένα και το βάρος ομοιόμορφα κατανεμημένο για να διατηρηθεί ο έλεγχος, με τα πόδια να είναι σταθερά στη σανίδα.

Αλλά η ισορροπία δεν είναι μόνο να κάθεται κάποιος ακίνητος - είναι να προσαρμοστεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του νερού. Είναι καλό να εξασκηθεί στη μετατόπιση του βάρους και στην προσαρμογή της στάσης για να ανταποκριθεί σε ανεπαίσθητες αλλαγές. Το να διατηρηθεί η ισορροπία είναι αυτό που ξεχωρίζει κάποιον ως βιρτουόζο του wakeboarding και αυτό που στο τέλος της ημέρας χαρίζει ένα ανεκτίμητο συναίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ