Εδώ είναι Μεξικό!
Ο Άλαν Πουλίδο έγινε το πρόσωπο των ημερών, με την απαγωγή του στο Μεξικό. Το Sport24.gr σάς υπενθυμίζει τους "νόμους" που διέπουν ένα από τα πιο ακριβά (!) πρωταθλήματα στον κόσμο και την επανάσταση που έκανε ο 25χρονος για να κυνηγήσει το όνειρό του στην Ευρώπη.
Δεν αυτομόλησε ακριβώς ο Αλαν Πουλίδο. Σίγουρα επαναστάτησε. Και ακόμα πιο σίγουρα δεν συμβιβάστηκε με μια μοίρα που άλλοι είχαν προδιαγράψει για αυτόν. Αυτό που έκανε -εν τέλει- ο Άλαν Πουλίδο, ήταν να δημιουργήσει δεδικασμένο και εν πολλοίς να αλλάξει την ιστορία του μεξικανικού ποδοσφαίρου -αν όχι του παγκόσμιου, αν σκεφτείτε πως το πιο λογικό είναι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του. Δεν σας είπαμε όμως, τι έκανε ο 25χρονος επιθετικός. Ακολουθήστε μας.
Η Liga MX είναι η πρώτη τη τάξει διοργάνωση στο Μεξικό, σε ό,τι αφορά το συλλογικό επίπεδο του ποδοσφαίρου, στη χώρα. Έχει ως χορηγό ονόματος την BBVA Bancomer, το μεγαλύτερο οικονομικό ίδρυμα του έθνους, που διαχειρίζεται το 20% της αγοράς. Κύρια μέτοχος της εταιρίας, είναι η ισπανική τράπεζα BBVA και ανήκει στη λίστα με τις πιο πλούσιες λίγκες, στον πλανήτη. Πώς;
Αν πιστεύετε πως οι Sheikh Mansour και Roman Abramovich άλλαξαν άρδην (προς το καλύτερο) το status quo της Premier League, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν έκαναν τίποτα, μπροστά στον Carlos Slim -μέτοχο στην Pachuca και τη Leon. Ποιος είναι ο κύριος; Να σας βοηθήσουμε: είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο (θέση που πήρε φέτος, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, στη σχετική λίστα του Forbes -είχε βρεθεί και στο Νο1) και επηρεάζει κάθε τομέα της μεξικανικής οικονομίας, καθώς διαθέτει το 40% των μετοχών του χρηματιστηρίου της χώρας. Το καμάρι του, η Grupo Carso δραστηριοποιείται σε τηλεπικοινωνίες, παιδεία, υγεία, βιομηχανική παραγωγή, φαγητά, ποτά, κτηματομεσιτικά, αεροπορικές μεταφορές, ΜΜΕ, ορυχεία, πετρέλαια, τουριστικές επιχειρήσεις, ψυχαγωγία, τεχνολογία, σπορ και οικονομικά -αυτά τα ολίγα.
Ο Slim είναι το πρώτο όνομα. Δεν είναι όμως, ο μόνος ζάμπλουτος μεταξύ των ιδιοκτητών ομάδων στη Liga MX. Σε κάθε ομάδα υπάρχει και ένας με... ατελείωτα μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό. Και όλοι κάνουν τις επενδύσεις που απαιτούνται, για να κρατήσουν ψηλά... το φρόνημα. Δεν έχετε μπερδευτεί. Το Μεξικό είναι κοντά στη Λατινική Αμερική, που πεινά κατά κύριο λόγο, αλλά τυγχάνει να είναι και η γενέτειρα πολλών μεγάλων επιχειρηματιών (σε εισαγωγές, εξαγωγές), οι οποίοι έχουν επιλέξει να δραστηριοποιηθούν στο ποδόσφαιρο και να σπαταλούν το δολάριο, χωρίς φειδώ. Πολλοί Αργεντίνοι που δεν θέλουν να έλθουν στην Ευρώπη, υπογράφουν με ομάδες του Μεξικού, όπου κάθε παίκτης ανήκει κατά 50% στο σύλλογο του και κατά 50% στον εαυτό του. Αυτό κρατήστε το όπως προχωράμε.
Είναι το πρωτάθλημα με την 5η μεγαλύτερη προσέλευση κοινού στον κόσμο
Στο Νο1 είναι η Bundesliga με 41.173 φαν κατά μ.ο. και ακολουθούν οι Premier League (36.589), La Liga (26.867), Serie A (23.365) και μετά θα βρείτε την Liga MX με 22.939 φιλάθλους, ανά αγώνα. Γεγονός που υποβοηθάται από το δεδομένο που θέλει όλες τις ομάδες να 'χουν σωστές υποδομές και καλά γήπεδα. Το πιο μικρό είναι της Sinaloa (Banorte), έκανε εγκαίνια το 2003 και μπορεί να φιλοξενήσει 23.000 ανθρώπους. Αυτό με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, είναι το Azteca (στο Mexico City, όπου έχουν φιλοξενηθεί δυο τελικοί FIFA World Cup) και έχει 95.500 θέσεις!
Τα τελευταία 15 χρόνια, 12 διαφορετικές ομάδες (σε λίγκα που μετέχουν 18) έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δίνει στον όποιον θεατή (ή τηλεθεατή) το αίσθημα του απρόβλεπτου, για το οποίον ζουν τελικά όλοι, μαζί και μια ρεαλιστική ευκαιρία να δει την ομάδα του να φτάνει στο τέλος της διαδρομής. Γίνονται ουκ ολίγες εκπλήξεις και σπάνια (έως ποτέ) κυριαρχεί η ίδια ομάδα, για μεγάλη περίοδο. Όλα τα ρόστερ διαθέτουν ένα μείγμα ξένων αστέρων και νέων γηγενών ταλέντων, οπότε ο κόσμος που πάει στο -όποιο- γήπεδο, έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει και τουλάχιστον ένα παιδί της πόλης.
Αμέτρητα τα τηλεοπτικά συμβόλαια
Η Liga MX είναι και αυτή που έχει μακράν της δεύτερης, τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ! Βλέπετε, είναι δίπλα στην Αμερική και όσοι λατρεύουν το ποδόσφαιρο (soccer, όχι american football) συντονίζονται με κάποιο από τα αμέτρητα τηλεοπτικά δίκτυα που μεταδίδουν αγώνες -με το αζημίωτο. Το 2014, το NBC είχε ενημερώσει ότι το ματς της Premier League που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθεατών, ήταν αυτό της 8ης του Φλεβάρη, μεταξύ της Cardiff City και της Swansea. Είχε 1.2 εκατ. τηλεθεατές. Δυο μήνες νωρίτερα, το αδελφό δίκτυο του NBC, Telemundo είχε αποκαλύψει πως 2.8 εκατ. τηλεθεατές είχαν δει το Leon-Santos Laguna. Μάλλον καταλάβατε τη διαφορά, στα μεγέθη.
Το ESPN, το Fox Sports, το Telemundo, το Televisa και το TV Azteca είναι κάποια από τα δίκτυα που πληρώνουν χρήματα, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η εικόνα φτάνει στον Καναδά, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αμερικής και στα συμβόλαια είναι αδιαπραγμάτευτη η μετάδοση του τελευταίου αγώνα κάθε σεζόν, στην prime time. Πέρυσι, αυτό το παιχνίδι είχε 4.7 εκατ. τηλεθεατές στις ΗΠΑ. Στα χρήματα από τις τηλεοπτικές συμφωνίες, θα ήταν χρήσιμο θα προσθέσετε και αυτά από τις διαφημίσεις. Βλέπετε, το προϊόν πουλάει -άρα υπάρχουν και πολλά διαφημιστικά σποτς. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει τη βοήθεια... του κοινού, δηλαδή των Μεξικανών για τη δική τους ποδοσφαιρική λίγκα (MLS), με την Chivas Guadalajara (το σήμα της θυμίζει ιδιαίτερα αυτό της Καλλονής -ή το αντίθετο) να έχει συμφωνήσει να κάνει... επέκταση των δραστηριοτήτων της.
Μεταξύ των προέδρων/ιδιοκτητών υπάρχει omerta
Πρέπει επίσης, να ξέρετε ότι μεταξύ όσων διοικούν τις ομάδες της Liga MX υπάρχει μια άτυπη συμφωνία, που λέγεται Pacto de Caballeros (ελληνικά: συμφωνία κυρίων). Κανείς δεν "κλέβει" παίκτη από τον άλλον -χωρίς να πληρώσει το buy out- και πρακτικά δεν υπάρχει αυτό που σε όλον τον άλλον κόσμο είναι γνωστό ως... free agent. Εκτός και αν προκύψει παίκτης που δεν... στρίβει ούτε με φλας και άρα δεν τον θέλει κανείς. Γίνεται draft κάθε δυο χρόνια, που στην ουσία δεν είναι ακριβώς διαδικασία επιλογής. Οι ιδιοκτήτες των 18 ομάδων, συναντώνται στο ξενοδοχείο Cancun και μοιράζονται όλες τις πληροφορίες που 'χουν για τον κάθε παίκτη (επαγγελματικές και προσωπικές, καθώς οτιδήποτε λέει ο όποιος προπονητής ή παίκτης στον πρόεδρο του, είναι σαν να το λέει σε όλους, με τα νέα να ταξιδεύουν αμέσως). Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας δεν έχουν πολλές φορές ιδέα πού θα παίξουν -πριν γίνει επίσημη η συμφωνία. Σε αυτό το μίτινγκ μπορούν να συμβούν όλα. Ομάδες πωλούνται, κανονισμοί αλλάζουν και όλοι μαζί αποφασίζουν για την εθνική ομάδα.
Η "αναφορά" στους προέδρους των ομάδων
Η μεξικανική ομοσπονδία και η μεξικανική λίγκα διοικείται (από το πάλαι ποτέ) από την ίδια παρέα ανθρώπων και συνεργάζεται σε πλήρη αρμονία. Τα συμβόλαια που υπογράφουν οι ομάδες με τους παίκτες είναι πολυετή και ανανεώνονται μονομερώς. Κάποιες φορές, χωρίς να ξέρει ο παίκτης κάτι -επί του πολυετούς ή της ανανέωσης. Οι παίκτες δεν αντιδρούν -με αυτόν τον... θα λέγατε ελλειπή σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα-, διότι αφενός σέβονται το αγαθό της ζωής, αφετέρου είναι και βολεμένοι. Δηλαδή, και χρήματα πολλά παίρνουν, και αυτό που θέλουν κάνουν, ενώ ακόμα και αν φύγει κάποιος από τον Ολυμπιακό του Μεξικού για τον Παναθηναϊκό (ή ανάποδα), δεν ανοίγει μύτη. Ουδείς αντιδρά και όλοι είναι ευτυχισμένοι. Όλοι, πλην του Πουλίδο.
Το site tribalfootball.com είχε φιλοξενήσει δηλώσεις του συντοπίτη του, Benito Juarez, ο οποίος εξηγούσε ότι "ήταν πάντα δυνατό παιδί, ψηλό, γρήγορο και από μικρός φαινόταν πως θα κάνει καριέρα. Ήξερε πώς να κρατά την μπάλα, πώς να έχει τον έλεγχο, να δημιουργεί χώρους και να τη δίνει εκεί που πρέπει, όταν πρέπει. Το κυριότερο όμως, είναι πως ό,τι και αν συνέβαινε στη ζωή του, εκείνος παρέμεινε το ίδιος καλός τύπος". Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Armado, ήταν αυτός που αποτέλεσε το λόγο να ξεκινήσει ο Alan το ποδόσφαιρο. Μαζί έπαιζαν στις μικρές ομάδες της Ciudad Vitoria, μαζί πήγαν και στους εφήβους της Tigres. Ο Αργεντινός επιθετικός, Lucas Lobos, ο οποίος τότε ήταν αρχηγός της Tigres πήρε υπό την προστασία του τον Armado και μοιραία και το μικρό του αδελφό. Όταν λοιπόν, το 2012 είχαν προκύψει οι πληροφορίες πως η Manchester United θέλει τον δευτερότοκο της οικογενείας Πουλίδο (τον είχε δει στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, ενώ είχε μόνο μια φουλ σεζόν στα πόδια του, ενώ ήταν ο ηγέτης της ομάδας του στον τίτλο, τη σεζόν που προηγήθηκε), ο κάπτεν συνιστούσε ψυχραιμία. " Όλοι ξέρουμε τι κυκλοφορεί γύρω από το όνομα του, αλλά είναι σημαντικό να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος" είχε πει. Πρόσθεσε και κάτι ακόμα..
Ξέρει ποιος είναι και τι θέλει: να παίξει στο εξωτερικό. Ξέρει και τι χρειάζεται για να πάει εκεί που θέλει
Η ομάδα του επέμενε πως ναι μεν, ξέρει για το ενδιαφέρον της Manchester United, τονίζοντας ότι "δεν υπήρχε επίσημη πρόταση". Ο ίδιος, αρκέστηκε στο " θα δούμε τι θα γίνει". Τι έγινε; Τίποτα -εξαιρουμένης της απόφασης του να κάνει ό,τι χρειαστεί για να παίξει στην Ευρώπη. Σε άλλα επίπεδα, δεν έγινε το παραμικρό, έως την ολοκλήρωση του Μουντιάλ στη Βραζιλία (δεν έπαιξε σε κανένα ματς) και ενώ είχε δώσει το τελευταίο παιχνίδι με τη μεξικανική ομάδα στις 27/4 του 2014. Το δράμα (ή σίριαλ, αν προτιμάτε) ξεκίνησε στις 31/7 του 2014, οπότε εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωσε πως δεν ανήκει πια στην Tigres, ότι το συμβόλαιο που είχε, ολοκληρώθηκε και πως είναι free agent. Μια λεπτομέρεια που παίζει ρόλο, είναι πως απ' όταν πήγε στην Tigres είχε υπογράψει rolling contract που στη γλώσσα μας σημαίνει ότι κάθε δυο χρόνια έπρεπε να ανανεώνεται. Προφανώς, με τη σύμφωνη γνώμη του παίκτη.
Όπως όμως, θα διαβάσατε πρωτύτερα, στο Μεξικό... δεν υπάρχουν free agents. Προηγήθηκαν κάποιες απουσίες του από τις προπονήσεις τις ομάδας, η κατάσταση δεν άλλαξε μετά την ανακοίνωση και στις 6/8 ο πρόεδρος του συλλόγου, Alejandro Rodriguez αποκάλυψε ότι ο Πουλίδο είναι δεμένος μαζί τους, έως τις 30/6 του 2016. Όχι. Ο παίκτης δεν είχε κάποια σχετική ενημέρωση -είπαμε, στο Μεξικό, στην καλύτερη περίπτωση, ο παίκτης είναι ο τελευταίος που μαθαίνει... τα νέα του.
Το πρώτο που έκανε, επί της διετούς μονομερούς ανανέωσης από την Tigres, ήταν να καταγγείλει -τον Νοέμβριο του 2014- στην ομοσπονδία της χώρας του "πλαστογραφία" της υπογραφής του από τον πρώην εκπρόσωπο του, ενώ τον είχε απολύσει και είχε προσλάβει νέο ατζέντη. Η απάντηση ήταν άμεση και αρνητική. Μετά, έκανε καταγγελία στη μεξικανική λίγκα. Το αποτέλεσμα όμως, δεν άλλαξε και για αυτό αποτάθηκε στο CAS. Εδώ, θα ήταν χρήσιμο να ξέρετε ότι ο δικηγόρος του είναι μεν, Μεξικανός, αλλά δραστηριοποιείται στην Ευρώπη -αναγκαστικά πια. Ο Πουλίδο είχε πάρει την οικογένεια του ήδη και είχαν μετακομίσει στην Ιταλία, όπου έκανε προπονήσεις. Γενικά και απροσδιόριστα.
Βλέπετε, αν η μεξικανική ομάδα έβρισκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχει συμφωνήσει με άλλο σύλλογο, ενώ το καθεστώς του δεν ήταν ξεκάθαρο, όσο δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση, θα κέρδιζε τη δίκη -συν του ότι... ο συνεργάτης θα τιμωρούνταν με βαρύ πρόστιμο. Όσο ζούσε σε καθεστώς ελεύθερου-πολιορκημένου, ταξίδευε στο Μεξικό, στην Ιταλία, στην Ελλάδα και μολονότι από την πρώτη στιγμή είχε προκύψει πληροφορία πως πίσω από την επανάσταση κρυβόταν ο Ολυμπιακό (χαρακτηριστικά, το remezcla.com είχε γράψει ότι οι "ερυθρόλευκοι" τον ήθελαν από το 2013), αυτό δεν απεδείχθη ποτέ.
Το όνομα του πλανήθηκε επί μια σεζόν, πάνω από το Καραϊσκάκη. Και η ερώτηση "μιλάτε με Πουλίδο;" είχε καταντήσει κάπως γραφική. Μαζί και η απάντηση "ποιος είναι αυτός;". Αλλά οτιδήποτε άλλο, θα δικαίωνε την Tigres και θα διέκοπτε (τουλάχιστον έως το 2016) το όνειρο του Άλαν να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Αυτή ήταν η σκέψη που τον βοήθησε να αντέξει τις 431 ημέρες μακριά από το -ανταγωνιστικό- ποδόσφαιρο. Μακριά από το δρόμο για τη δικαίωση των επιθυμιών του.
Η ιστορία πήρε μια άκρως ενδιαφέρουσα τροπή, στις 29/1 του 2015
Ήταν η ημέρα που ο παίκτης ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως υπέγραψε στον Λεβαδειακό, για 18 μήνες. Λίγες ώρες αργότερα, το Court of Arbitration for Sport (ευρέως γνωστό ως CAS) τάχθηκε υπέρ της Tigres και απέρριψε τη συμφωνία με την ελληνική ομάδα. Εξυπακούεται πως είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία της Tigres (" υπάρχει το ρίσκο να υποστεί ανήκεστο ζημιά ο παίκτης, λόγω τραυματισμού και αν γίνει αυτό η ευθύνη θα είναι εξ ολοκλήρου δική του", επισήμαναν οι καθ' ύλην αρμόδιοι, στο έγγραφο), που ωστόσο δεν μπορούσε να κατηγορήσει την ελληνική ομάδα για "δόλια πράξη", καθώς το μέγεθος δεν ήταν τέτοιο που να συνιστά δόλο, ενώ δεν είχε και τη δυνατότητα να πληρώσει το πρόστιμο των 10 εκατ. δολ. που ζητούσε η Tigres -βασικά, αυτά τα χρήματα τα ζητούσε, ως buy out, απ' όταν προέκυψε η πληροφορία ότι μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός στη μέση. Ο Πουλίδο δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να συνεχίσει να υποστηρίζει πως είναι free agent, γιατί η μονομερής ανανέωση έγινε με παράνομο τρόπο. Παράλληλα, αρνείτο πεισματικά να επιστρέψει στο Μεξικό και στην Tigres, με τον πρόεδρο της τελευταίας να δηλώνει στην Medio Τiempo ότι " αν θέλει να παίξει στην Ευρώπη, είναι μονόδρομος η επιστροφή του σε εμάς". Εν τέλει, απεδείχθη πως δεν ήταν.
H FIFA, όπως υποχρεούτο βάσει κανονισμών, του έβγαλε προσωρινό δελτίο -κάτι που οφείλει να κάνει, για κάθε παίκτη που είναι σε δικαστική διαμάχη με ομάδα και υποστηρίζει πως δεν έχει συμβόλαιο-, έως ότου το CAS καταλήξει κάπου και στις 2/2 του 2015, έκανε την πρώτη προπόνηση στη Λιβαδειά, για να λάβει το ΟΚ της FIFA να μετάσχει σε αγώνες, στις 27 του ίδιου μήνα. Στις 9/5 σκόραρε το πρώτο του γκολ στη SuperLeague, στο 3-1 επί του Πλατανιά και αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Η συνέχεια είναι τέτοια, που το ESPN στέλνει συνεργείο στη Λιβαδειά, να "τραβήξει" ντοκιμαντέρ για τη ζωή του -για το πώς περνά στα γήπεδα και με την οικογένεια του.
Παρένθεση: στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας τον ακολούθησε και ο αδελφός του, Αρμάντο (είχε εγκαταλείψει το Μεξικό μαζί με τον Άλαν και τις συντρόφους τους), ο οποίος περίμενε να "αδειάσει" θέση ξένου στο ρόστερ, για να την καλύψει εκείνος. Σε δηλώσεις του, στη Medio Tempo, είχε σχολιάσει ότι "έχουν επικεντρωθεί στο θέμα του αδερφού μου κι όταν ήθελαν εμένα, ήταν ήδη αργά και είχαν καλυφθεί οι θέσεις ξένου. Αυτό έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση, αλλά μου άνοιξαν τις πόρτες για να συνεχίσω να προπονούμαι". Στις 29/3/2015 πήρε την ευκαιρία που περίμενε, στο φιλικό με τον Πανελευσινιακό.
Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, οι αδελφοί Πουλίδο πήγαν έως το Μιλάνο, για να κάνουν προπονήσεις με τον γυμναστή του Άλαν, Stefano Albano, σε αθλητικό κέντρο της πόλης. Στις 11/6 η Tigres αποφασίζει να ρίξει το τελευταίο, νόμιμο, χαρτί. Ενημερώνει τον πλανήτη πως έχει πουλήσει το 50% του παίκτη της (!) στην Chivas και καλεί τον Πουλίδο να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Εκείνος, δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί. Διεμήνυσε μέσω του εκπροσώπου του, Φελίπε Αγιάλα πως δεν πάει πουθενά. Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, στις 17/6, η ιστοσελίδα futbol.univision.com επικοινωνεί με τον Αρμάντο και μεταξύ αυτών που έχει να τον ρωτήσει, είναι το εξής: "Ο αδελφός σου μιλά με τον Ολυμπιακό. Θες να πας σε αυτόν τον σύλλογο και εσύ;". Ο 26χρονο σφυρίζει αδιάφορα και απαντά " μιλά με τον Ολυμπιακό; Δεν είχα ιδέα, γιατί έχω επικεντρώσει στο να βρω εγώ δουλειά". Δεν έλεγε ψέματα, αλλά ότι έπρεπε να πει για να μη χάσει τη δικαστική διαμάχη με την Tigres ο αδελφός του.
Στις 30 Ιουνίου 2015, προκύπτει όλως τυχαίως (not) ένα video με τον Μεξικανό επιθετικό να διαπληκτίζεται με... ένα φλερτ του, σε ξενοδοχείο της Ιρλανδίας. Λίγο μετά, θα έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Instagram (alan_pulido17) πως " θέλω να στείλω, με την ευκαιρία, ένα μήνυμα σε όλους του οπαδούς μου, σε όλους όσους πίστεψαν στο υποτιθέμενο βίντεο που έλαβε χώρα στην Ιρλανδία, ότι το διαψεύδω και ότι δεν είμαι εγώ αυτός που πρωταγωνιστεί σε κατάσταση μέθης. Απλά για να είστε ενημερωμένοι, δεν είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος, ούτε είναι η φωνή μου. Εγώ, εκείνο το βράδυ κοιμόμουν".
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Tigres αποπειράθηκε να κάνει βλαπτική μεταβολή -όπως λένε οι νομικοί. Κοινώς, να πλήξει την εικόνα του παίκτη, να του κάνει κακό -στην καριέρα του, σε αγοραστική αξία, στα πάντα. Στις 15 Απριλίου είχαν αποκαλυφθεί (από την ιστοσελίδα της Multimedios Deportes του Μεξικού) video με... ύποπτο περιεχόμενο, που είχε "γυρίσει" ο Πουλίδο, ενόσω ήταν στην Ελλάδα. Τελικά, τι κατάφερε η ομάδα αυτή; Το απόλυτο τίποτα. Αλλά το δίχως άλλο, δοκίμασε ό,τι μέσα διέθετε.
Τρεις ημέρες μετά το tweet, με το οποίο αποκάλυψε πως " είμαι ήδη στην Ευρώπη και μιλάω για το μέλλον μου. Σύντομα θα υπάρξουν νεότερα", την Παρασκευή (4/7/2015) λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, ο αγώνας δικαιώθηκε -ή αν θέλετε, το πρώτο κομμάτι αυτού, δεδομένου ότι αυτό το παιδί δεν έχει ταβάνι. Με μια σύντομη και περιεκτική ανακοίνωση Τύπου, ο Ολυμπιακός ενημερώνει πως ο Άλαν Πουλίδο ανήκει πια στους πρωταθλητές. Γιατί τότε; Η Tigres αποφάσισε να κάνει πίσω και με αυτόν τον τρόπο, προφανώς αναγνώρισε πως το συμβόλαιο που είχε καταθέσει (για τη διετή επέκταση) δεν ήταν 100% νόμιμο. Το μόνο που ζητά πια η ομάδα από το Μοντερέι, είναι να επιδικαστεί κάποιο ποσό υπέρ της, διότι εκείνη ήταν που ανέθρεψε, που μεγάλωσε και εξέλιξε τον παίκτη. Ενδεχομένως να επιδικαστεί και ένα μικρό ποσό, ως αποζημίωση. Καμία σχέση ωστόσο, δεν θα έχει με τα 10 εκατ. δολ. που ήθελαν οι Μεξικάνοι, ευθύς εξ αρχής.
Eπισήμως, οι διοικούντες την Tigres δεν δέχονται την ήττα τους. Τουναντίον, ο πρόεδρος (Alejandro Rodriguez) δηλώνει στο μεξικανικό ESPN πως " εμείς περιμένουμε την απόφαση του CAS και των αρμοδίων οργάνων, που να λέει πως ο παίκτης είναι δικός μας. Είμαστε σίγουροι πως η απόφαση θα είναι υπέρ μας. Είμαστε 100% βέβαιοι επ' αυτού. Είμαστε ήρεμοι και περιμένουμε. Είναι μία κατάσταση την οποία επέλεξε ο ίδιος ο παίκτης. Εφόσον κατέληξε στον Ολυμπιακό, περιμένουμε να μας επιδικαστεί ποσό" και προειδοποίησε για νέο δικαστικό αγώνα, αυτή τη φορά κατά του Ολυμπιακού. Αν μη τι άλλο, δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε ότι έχουν πολλά κουράγια. Ο Πουλίδο πάλι, έχει άλλες δουλειές πια να τακτοποιήσει. Πολλές περισσότερες από πριν, αλλά λιγότερο σημαντικές από το γεγονός ότι επέστρεψε σώος στο σπίτι του...