X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

LONGREADS

Οι 139 μεταγραφές Μαρινάκη: Έσπασε το φράγμα των 150 εκατομμυρίων ευρώ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ / ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πόσα εκατομμύρια έχει δώσει για μεταγραφές ο Ολυμπιακός επί Βαγγέλη Μαρινάκη και πόσα έχει βάλει στα ταμεία απ'τις πωλήσεις; Είναι κερδισμένος ή χαμένος απ' το πάρε-δώσε; Ποια είναι η ακριβότερη ενδεκάδα και σε ποιες θέσεις έχουν επενδυθεί τα μεγαλύτερα ποσά; Ο Θέμης Καίσαρης παρουσιάζει με infographics όλες τις απαντήσεις για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην όγδοη σεζόν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του συλλόγου. Επτά πρωταθλήματα, τρία νταμπλ και 15 μεταγραφικές περίοδοι με αριθμούς που ζαλίζουν. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στο λιμάνι, τα ποσά που έχουν δοθεί για αγορές και δανεισμούς, αυτοί που έχουν πουληθεί και τα έσοδα που έχουν φέρει στα ταμεία.

Πάμε να τα δούμε όλα μαζί, με τη βοήθεια αναλυτικών infographics που θα σας βοηθήσουν να έχετε την καλύτερη εικόνα για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού επί Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ΡΕΤΣΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Η πώληση του Ρέτσου ήταν ιστορική από αρκετές πλευρές. Με 17.5 εκατομμύρια "μπροστά" (τα υπόλοιπα 4.5 είναι σε bonus) έγινε ο ακριβότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, το πέτυχε ως ο νεότερος της λίστας και ταυτόχρονα εκτόξευσε τα έσοδα του Ολυμπιακού από πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Με τα 17.5 εκατομμύρια του Ρέτσου ο Ολυμπιακός πλέον μετράει πάνω από 150 εκατομμύρια έσοδα από πωλήσεις επί ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη. Πέρσι τέτοια εποχή είχε σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων, αλλά Ιντέγε, Μιλοβόγεβιτς και Ρέτσος ήταν αρκετοί για να ανεβάσουν τον πήχη πάνω απ'τα 150.

Ένα ασύλληπτο νούμερο για τα ελληνικά δεδομένα, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα έξοδα. Τα σχεδόν 23 εκατομμύρια που δόθηκαν φέτος το καλοκαίρι έφεραν τον Ολυμπιακό να ξεπερνάει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια για μεταγραφές.

Επί Μαρινάκη ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει σχεδόν 118 εκατομμύρια για μεταγραφές, έχει εισπράξει σχεδόν 154 εκατομμύρια και το ταμείο λέει συν 36 εκατομμύρια. Ιδού η συνολική εικόνα, με το αναλυτικό πάρε-δώσε κάθε σεζόν.

Οι τζίροι είναι απλησίαστοι για οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αλλά ακόμα και το παρελθόν του ίδιου του Ολυμπιακού.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι μετράνε τέσσερις χρονιές με +20 εκατομμύρια έσοδα από πωλήσεις. Το ρεκόρ έγινε πέρσι όταν οι χειμερινές αποχωρήσεις των Ιντέγε-Μιλιβόγεβιτς εκτόξευσαν το ποσό των εσόδων στα 51.5 εκατομμύρια ευρώ.

Στον τομέα των εσόδων ο Ολυμπιακός δεν διέθεσε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων για την ενίσχυση του ρόστερ μόνο μία χρονιά, το 2012-13, ενώ φέτος ήταν η δεύτερη φορά που δόθηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια για αγορές παικτών. Ιδού και η πρόοδος εσόδων-εξόδων μέσα σ'αυτήν την επταετία.

Είναι φανερό απ'το γράφημα πως οι τζίροι του πάρε-δώσε και ειδικά τα έσοδα έχουν εκτοξευθεί την τελευταία πενταετία, απ'το καλοκαίρι του 2013. Σ'αυτά τα πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα 138 απ'τα 153 εκατομμύρια που έχει εισπράξει από πωλήσεις: αυτό σημαίνει έσοδα 27.5 εκατομμυρίων τη σεζόν.

Με 27.5 εκατομμύρια έσοδα τον χρόνο από πωλήσεις, ο Ολυμπιακός είναι σαν να παίζει σε δεύτερο Champions League κάθε χρονιά την τελευταία πενταετία. Όχι μόνο "παίρνει το 30άρι" όπως λέει ο κόσμος για τα έσοδα των ομίλων (όταν φυσικά παίζει εκεί), αλλά παίρνει και σχεδόν άλλα τόσα πουλώντας ποδοσφαιριστές.

139 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΚΤΩ ΣΕΖΟΝ: 17 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Σ'αυτές τις 15 μεταγραφικές περιόδους ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει 139 ποδοσφαιριστές. Κάποιοι βέβαια έχουν διπλές εγγραφές, είτε γιατί πρώτα ήρθαν ως δανεικοί και μετά αποκτήθηκαν με αγορά (Μιραλάς, Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο), είτε γιατί είχαν διπλό δανεισμό (Μαρκάνο, Εντινγκά). Ακόμα κι αν αφαιρέσουμε τις “διπλές εγγραφές”, το νούμερο των εισερχομένων είναι τεράστιο.

Ο μέσος όρος λέει πως ο Ολυμπιακός αποκτά 17 ποδοσφαιριστές το χρόνο, σχεδόν μια νέα, καινούργια 18άδα. Και ιδού η προέλευση των παικτών, ο τρόπος απόκτησής τους και οι θέσεις τους στο γήπεδο.

Η εισροή παικτών από το εξωτερικό αυξήθηκε, πέρυσι ήταν στο 68% και οι φετινές προσθήκες την ανέβασαν στο 70%. Επτά στους δέκα έρχονται απ'έξω και οι περισσότεροι έρχονται με αγορά. Το 53% των παικτών αγοράζονται και το υπόλοιπο 47% έρχονται ως ελεύθεροι ή δανεικοί.

Οι μεσοεπιθετικοί είναι λογικό να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Εκεί οι ομάδες αναζητούν την ποιότητα που θα κάνει τη διαφορά και συν τοις άλλοι το κομμάτι των μεσοπιθετικών είναι το μοναδικό της πίτας που "καλύπτει" τρεις θέσεις, τους δύο εξτρέμ και το δεκάρι.

"ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΟ" ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΕΖΟΝ

Οι τόσες πολλές μεταγραφές κάθε χρόνο δημιουργούν το εύλογο ερώτημα: πόσο παίζουν όλοι αυτοί στον Ολυμπιακό; Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης είναι ενδεικτικά όλου αυτού του πάρε-δώσε. Οι παίκτες που έρχονται ως μόνιμοι στον Ολυμπιακό (όχι δανεικοί) παίζουν κατά μέσο όρο 32 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα και μένουν σχεδόν μιάμιση σεζόν στο λιμάνι.

Το γράφημα είναι ενδεικτικό. Το 26% των εγχώριων αποκτημάτων φεύγουν πριν καν συμπληρώσουν δύο σεζόν στον Ολυμπιακό, ενώ για τους παίκτες που έρχονται απ’ το εξωτερικό το ποσοστό ανεβαίνει πολύ και φτάνει στο 42%. Συνολικά, το 65% των αποκτημάτων δεν προλαβαίνει να συμπληρώσει δύο χρόνια ενεργής παρουσίας στους ερυθρόλευκους.

Μόνο 20 ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει τις δύο ενεργές σεζόν στον Ολυμπιακό.

Πρώτος σε διάρκεια είναι φυσικά ο Φουστέρ, που ήρθε το πρώτο καλοκαίρι του Μαρινάκη και έμεινε έξι χρόνια. Την εικοσάδα συμπληρώνουν οι Χολέμπας, Τάσος Παπάζογλου, Μέγερι, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ, Μανιάτης, Κάρολ, Σιόβας, Γιαννιώτης, Μπουχαλάκης, Τσόρι, Σαλίνο, Μποτία, Ελαμπντελαουϊ, Φορτούνης, Σεμπά και Καπίνο. Αξιοπρόσεκτο πως οι εννιά απ'τους 20, σχεδόν οι μισοί, ήρθαν την πρώτη σεζόν του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

ΟΙ 25 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ

Υπάρχει βέβαια και το άλλο κλαμπ. Αυτό με τους παίκτες που αποκτήθηκαν απ’τον Ολυμπιακό και δεν φόρεσαν ή δεν έχουν φορέσει ακόμα τη φανέλα του έστω μία φορά σε επίσημο αγώνα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν 25 ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ούτε φωτογραφία με τα ερυθρόλευκα, κι αν έχουν είναι από προπόνηση, φιλικό ή απ’την παρουσίασή τους.

Δεν έπαιξαν ποτέ οι Σουμπίνιο, Επστάιν, Μονιάκης, Κάταϊ, Γκρμπιτς, Ντιελνά, Γιαννιώτης, Καραγκούνης, Ντε Βινσέντι, Τζανακάκης, Ιμπραΐμ, Ενέν, Καθάριος, Πλέγας, Θανάσης Παπάζογλου, Μπέρτος, Χαλκιαδάκης, Λορία και Τζανδάρης.

Ανήκουν ακόμα στον Ολυμπιακό και παίζουν ως δανεικοί, χωρίς όμως να έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του σε επίσημο ματς οι Καραμάνος, Γούτας, Μαρτίνες, Γιαννιώτας και Λαΐφης, ενώ ο Σισέ είναι στη φετινή ομάδα και περιμένει να κάνει την πρώτη συμμετοχή.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στους Χαλκιαδάκη και Λορία. Παραμένουν μέχρι σήμερα οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί απ’τον Ολυμπιακό και έχουν αποδεσμευτεί την ίδια μεταγραφική περίοδο!

Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Και πριν πάμε να δούμε κάθε σεζόν αναλυτικά, μια ματιά στο που έχουν πάει τα περισσότερα λεφτά και στην ακριβότερη ενδεκάδα. Ιδού οι ακριβότεροι παίκτες ανά θέση και η κατανομή των χρημάτων που έχουν δοθεί για αγορές αυτά τα επτά χρόνια.

Αυτοί είναι οι ακριβότεροι που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό σε κάθε θέση απ'το καλοκαίρι του 2010. Μια ενδεκάδα που συνολικά έχει κοστίσει λίγο πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ. Μίλιτς και Ένχελς είναι νεοφερμένοι και ο Βέλγος είναι πλέον η ακριβότερη μεταγραφή επί Μαρινάκη. Στη θέση του δεύτερου στόπερ υπάρχουν κι άλλοι που κόστισαν δύο εκατομμύρια (Βιάνα, Ντα Κόστα και Βούκοβιτς), αλλά διαλέξαμε τον Μποτία που έχει μείνει περισσότερο στο λιμάνι, ενώ για τα τέσσερα εκατομμύρια του Πάρντο προσθέσαμε τα ποσά δανεισμού και αγοράς, γιατί ήταν συμφωνημένα από πριν.

Χαρακτηριστικό πως έξι απ'τους έντεκα πιο ακριβούς είναι στο τωρινό ρόστερ: η τετράδα της άμυνας και οι Μάριν-Πάρντο.

Και στην πίτα δίπλα έχουμε τον καταμερισμό των 100 εκατομμυρίων που έχουν δοθεί για αγορές παικτών. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλειοψηφία έχει πάει στις θέσεις μπροστά απ'το κέντρο, με πάνω από 50 εκατομμύρια (49% της συνολικής δαπάνης) να έχουν δοθεί για μεσοεπιθετικούς και φορ.

Πάμε τώρα να δούμε κάθε σεζόν ξεχωριστά. Ας σημειωθεί πως ο αριθμός των ματς αφορά επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά μέχρι και το τέλος της περσινής χρονιάς. Γι' αυτό και ο Μπεν έχει ακόμα μηδέν ματς, παρότι φέτος έχει ήδη παίξει τα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

2010-11: Ο ΡΙΕΡΑ, ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΖΟΝ

Πρώτο καλοκαίρι του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό και ο ιδιοκτήτης των ερυθρολεύκων "τα σκάει" για τον Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός τελικά φεύγει έναν χρόνο αργότερα, όπως κι ο Ουρτάδο. Είναι η χρονιά που έρχονται παίκτες που θα μείνουν καιρό στον Ολυμπιακό και θα προσφέρουν, αφού Φουστέρ, Χολέμπας, Παπάζογλου, Μέγερι, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Μοντεστό, Τζεμπούρ και Μανιάτης μένουν όλοι πάνω από δύο σεζόν. Τζακ-ποτ ο ελεύθερος Τζεμπούρ τον Ιανουάριο και στο ρόστερ βέβαια υπάρχει και η τελευταία μεταγραφή του Κόκκαλη, ένας δανεικός Βέλγος ονόματι Κέβιν Μιραλάς, που εκείνο το καλοκαίρι δεν είχε απασχολήσει σχεδόν κανέναν.

Οι μεταγραφικές κινήσεις κοστίζουν 13 εκατομμύρια ευρώ και όσοι πωλήθηκαν στο μέλλον έφεραν πίσω 5.5.

2011-12: Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΙΡΑΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΜΠΝΤΟΥΝ-ΚΑΡΟΛ

Ο Μαρινάκης κάνει δικό του τον Μιραλάς για 2.5 εκατομμύρια ευρώ και έναν χρόνο αργότερα θα τον πουλήσει για 7.65. Ο Φέισα είναι εξίσου ακριβός, παίζει λίγο για δύο χρόνια, αλλά κι αυτός θα πουληθεί αφήνοντας κέρδος. Οι περισσότεροι εκείνης της σεζόν περνάνε και δεν ακουμπάνε, οι Ορμπάιθ-Μαρκάνο προσφέρουν, αλλά δεν μένουν και τελικά περισσότερα δίνουν ο Αμπντούν και ο Κάρολ που έρχεται τον Ιανουάριο. Ο Καζίμ-Ρίτσαρντς εγκαινιάζει τον κύκλο αυτών που έρχονται τον χειμώνα, παίζουν, αλλά προσφέρουν ελάχιστα.

Οι παίκτες κοστίζουν 11.3 εκατομμύρια, αλλά Μιραλάς, Φέισα και Αμπντούν φέρνουν πίσω πάνω από 14.

2012-13: Η ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΦΟΥΡΝΙΑ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ ΜΕ ΣΑΜΑΡΗ-ΜΑΝΩΛΑ

Όπως και φέτος, στον Ολυμπιακό έρχονται μόνο 12 παίκτες. Ό\πως και φέτος, κανείς δεν είναι δανεικός. Απ’τα αποκτήματα του εξωτερικού μόνο ο Μασάδο κάνει δεύτερη χρονιά, χωρίς ποτέ να πείσει. Ο Ολυμπιακός πιάνει το τζακ-ποτ στις εγχώριες κινήσεις. Ο Σιόβας όχι μόνο μένει για καιρό στην ομάδα, αλλά φέρνει και τρία εκατομμύρια, ενώ τα μεγάλα κέρδη έρχονται από Μανωλά-Σάμαρη. Ο πρώτος αποκτάται ως ελεύθερος από την ΑΕΚ και μετά από δύο σεζόν φεύγει για 13 εκατομμύρια κι ο δεύτερος αγοράζεται με ψίχουλα από τον Πανιώνιο (400.000 ευρώ) και πωλείται στην Μπενφίκα μετά από μία σεζόν για 10 εκατομμύρια.

Το αποτέλεσμα είναι πως παίκτες που κόστισαν λίγο πάνω από πέντε εκατομμύρια φέρνουν πίσω σχεδόν 29, στην πιο κερδοφόρα φουρνιά παικτών αυτής της επταετίας.

2013-14: Ο ΤΣΟΡΙ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ-ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΒΑΪΣ

Ο Ολυμπιακός σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 20 μεταγραφών, αφού αποκτά 23 ποδοσφαιριστές, ενώ είναι η σεζόν με τους περισσότερους ελεύθερους (9). Κανείς απ’αυτούς που αγοράστηκαν δεν προσφέρει κάτι σπουδαίο, με τον Γιαταμπαρέ να παίζει μόνο έξι μήνες. Ο Σαβιόλα έρχεται ως ελεύθερος και μεγάλο όνομα, αλλά φεύγει μετά από μία χρονιά, ενώ ο Τσόρι γίνεται ο νέος Ιμπαγάσα, ο βετεράνος μπαλαδόρος που έρχεται ως ελεύθερος και γίνεται κομβικός και σημείο αναφοράς.

Ο Σαλίνο μένει για τρία χρόνια, ο Κάμπελ προσφέρει πολλά ως δανεικός κι ο Βάις φέρνει τα πιο γρήγορα λεφτά, αφού μετά από μόλις έξι μήνες και 25 ματς πωλείται για 5.3 εκατομμύρια ευρώ. Εντινγκά και Μαρκάνο γίνονται οι πρώτοι που έρχονται δανεικοί δύο φορές.

Η πώληση του Βάις βοηθάει ώστε τα έσοδα από πωλήσεις σχεδόν να ισοφαρίσουν αυτά που ξοδεύτηκαν.

2014-15: ΡΟΜΠΕΡΤΟ, ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΟΙ ΜΠΑΚ

Ρεκόρ με 24 παίκτες, ρεκόρ με 14 αγορές, ρεκόρ με έξοδα σχεδόν 24 εκατομμυρίων. Ο Κασάμι είναι η μεγάλη επένδυση, αφού τα τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ που τότε γράφτηκε πως δόθηκαν για τον Ρομπέρτο αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο 2.5. Ο δανεισμός του Μήτρογλου έχει μεγάλο κόστος, ενώ και ο Μπενίτεθ κοστίζει πολλά, παίζει λίγο και τελικά πωλείται και φέρνει και κέρδος! Ο Αφελάι είναι το όνομα που απογοητεύει όπως και ο Αμπιντάλ, αλλά ο Ολυμπιακός πετυχαίνει διάνα με Μαζουακού και Ελαμπντελαουί: ο πρώτος έφυγε για 7.1 εκατομμύρια, ο δεύτερος είναι ακόμα στο λιμάνι.

Ο Ντουρμάζ τουλάχιστον έφερε τα λεφτά του πίσω, η επιλογή του Φορτούνη αποδεικνύεται κομβική, ενώ ο Μιλιβόγεβιτς αγοράζεται την επόμενη χρονιά. Ο Χάρα δημιουργεί ρεκόρ χασούρας, αφού κοστίζει 1.5 εκατομμύριο ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος έξι μήνες αργότερα και συνολικά οι πωλήσεις φέρνουν πίσω 18.7 απ'τα 23.7 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν.

2015-16: Η ΦΟΥΡΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΜΕ ΙΝΤΕΓΕ ΚΑΙ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ

Ο Ιντέγε γίνεται η πιο ακριβή αγορά του Μαρινάκη μετά τον Ριέρα και μετά από μιάμιση σεζόν φεύγει για 12 εκατομμύρια. Ο Μιλιβόγεβιτς γίνεται μόνιμος για 2.3 εκατομμύρια ευρώ και στον ίδιο χρόνο με τον Ιντέγε πωλείται για 15 εκατομμύρια. Ο Καπίνο έρχεται και γίνεται ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ενώ ο Πάρντο έρχεται ως δανεικός για να αγοραστεί πέρσι. Ο Ντα Κόστα αποχώρησε φέτος, ο Σεμπά είναι ακόμα εδώ, ενώ ο δανεικός Φινμπόγκασον θα φύγει μετά από έξι μήνες και στο τέλος της σεζόν θα τον ακολουθήσει και ο Ερνάνι χωρίς να λείψει σε κανέναν.

Ο Καμπιάσο είναι το μεγάλο όνομα που έρχεται ως ελεύθερος και μένει, ενώ ο Πουλίδο είναι ένα ωραίο τζακ-πότ, παρόμοιο μ’ εκείνο του Βάις. Έρχεται τσάμπα, παίζει λίγο, φέρνει έξι εκατομμύρια ευρώ. Χαλκιαδάκης και Λόρια γράφουν ιστορία αφού μένουν ελεύθεροι το ίδιο καλοκαίρι που υπέγραψαν, ο Μαρτίνες είναι ο νέος Ντε Βινσέντι και Γούτας, Γιαννιώτας, Μπέρτος και Τζανδάρης ανήκουν στο κλαμπ των μηδέν ματς.

Ο Ολυμπιακός ξοδεύει σχεδόν 20 εκατομμύρια, αλλά τρεις πωλήσεις είναι αρκετές για να φέρουν πίσω 33, τα περισσότερα από ποτέ.

2016-17: Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Ο Καρντόσο έρχεται ως μεγάλο όνομα, αλλά απογοητεύει και φεύγει μετά από μια σεζόν. Ο Ολυμπιακός κρατάει μεγάλο ποσοστό των παικτών και για τη φετινή σεζόν, αφού συνεχίζουν Φιγκέιρας, Πάρντο, Ρομαό, Μάρτινς, ενώ Βιάνα και Ελιουνούσι φεύγουν ως δανεικοί. Κανείς απ'τους δανεικούς Πασιένσια, Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Σισοκό και Παρέδες δεν καταφέρνει να προσφέρει κάτι σημαντικό, ενώ ο Ανσαριφάρντ έρχεται Ιανουάριο και μένει και μετά το καλοκαίρι, κάτι που έχει να συμβεί αρκετό καιρό.

Photo Credits: Eurokinissi

Infographics by Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ