Συνέντευξη Γιαννόπουλου στο SPORT 24: "Δε θέλουμε να παντρευτούμε την καρέκλα"
Μετρώντας αντίστροφα για τις εκλογές στην ΚΟΕ ο Κυριάκος Γιαννόπουλος μίλησε στο SPORT 24 για τους στόχους του εφόσον εκλεγεί, ανέλυσε το πλάνο του και επεσήμανε τη δέσμευση του ότι "δεν θα παντρευτεί την καρέκλα".
Πέρα από ένας εξαιρετικός πολίστας υπήρξε και μία ισχυρή προσωπικότητα. Ένας αθλητής που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του αφού έβαζε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και φρόντιζε να αναδεικνύεται μέσα από το σύνολο.
Ανήκε στη χρυσή φουρνιά της Γλυφάδας η οποία έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων (1868, 1987, 1989, 1990) και τριών Κυπέλλων (1986, 1987, 1988), πριν πάει στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών με την οποία πήγε σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ από το χώρο του υγρού στίβου τον οποίο υπηρέτησε από κάθε πόστο. Μάλιστα, λόγω της εμπειρίας του έφτασε μέχρι το Ντουμπάι όπου και δημιούργησε το πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο στη Μέση Ανατολή.
Όλα τα παραπάνω αφορούν τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, ο οποίος μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΚΟΕ στις επερχόμενες εκλογές. Ο 61χρονος σήμερα παλαίμαχος πολίστας μίλησε στο SPORT 24 για τους στόχους του εφόσον εκλεγεί, ανέλυσε το πλάνο του και επεσήμανε τη δέσμευση του ότι "δεν θα παντρευτεί την καρέκλα".
Δεν εμφανίστηκα σαν κομήτης, πάντα εδώ ήμουν
Η συζήτησή μας ξεκίνησε με βουτιά στο παρελθόν. "Είχα την τιμή να συμμετάσχω με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της πατρίδας μας σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (1980,84,88,92) και ουσιαστικά τελείωσα την αθλητική μου καριέρα το 1996. Τότε υπήρχε μεγαλύτερος ρομαντισμός, όμως σήμερα τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.
Οι αθλητές του υγρού στίβου ναι μεν έχουν την ίδια σοβαρότητα με μας αλλά είναι περισσότερο επαγγελματίες σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους και θεωρώ ότι οι επαγγελματοσύνη αυτή έφερε και καλύτερα αποτελέσματα με συνέπεια πολλοί Έλληνες αθλητές να διακρίνονται σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα σπορ του υγρού στίβου" θυμάται ο Κυριάκος Γιαννόπουλος κάνοντας παράλληλα τη σύγκριση με το σήμερα..
*Μια από τις μεγάλες μονομαχίες ανάμεσα στον Κυριάκο Γιαννόπουλο και τον Αντώνη Αρώνη
Μπορεί οι διαφορές ανάμεσα στο τότε και το σήμερα να είναι σημαντικές, όμως και τότε μια σπουδαία φουρνιά παικτών έφερνε στη χώρα μας μεγάλες νίκες.
Μία από αυτές θυμάται ο Κυριάκος Γιαννόπουλος: "Έπαιξα με την Εθνική ομάδα 428 φορές και όπως καταλαβαίνετε κάθε συμμετοχή είχε τη δικιά της αξία και τις δικές της αναμνήσεις. Θεωρώ, όμως, ότι το παιχνίδι ουσιαστικά κόντρα στην τότε Σοβιετική Ένωση ήταν ένα από τα καλύτερα της καριέρας μου. Με τη βοήθεια και των συμπαικτών μου είχα εκπληκτική απόδοση και νικήσαμε ένα παιχνίδι το οποίο πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους από την αρχή.
Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή αναφερόμαστε σε ένα ομαδικό άθλημα, για μένα ήταν μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες και συναθλητές τόσο στις ομάδες που αγωνίστηκα όσο και στην Εθνική. Κάτι που με βοήθησε και εμένα να έχω καλύτερη απόδοση όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και να έχω ένα πνεύμα ομαδικό το οποίο με συνόδευσε και στην επαγγελματική μου καριέρα αργότερα".
Φτάνοντας στο σήμερα και τη συμμετοχή του στις εκλογές ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ξεκάθαρος: "Πάντα βρισκόμουν στο χώρο του υγρού στίβου. Να σας θυμίσω ότι ήμουν ο επικεφαλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σε όλα τα σπορ της πισίνας (κολύμπι, καταδύσεις, υδατοσφαίριση και καλλιτεχνική κολύμβηση). Αργότερα ήμουν μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Ευρώπης, δηλαδή το ΟΑΚΑ, ως γενικός διευθυντής και στη συνέχεια ήμουν στο εξωτερικό όπου δημιούργησε εκ του μηδενός τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της Μέσης Ανατολής. Ποτέ δεν ήμουν μακριά.
Συμμετείχα στα Διοικητικά Συμβούλια του Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας. Παρακολούθησα και παρακολουθώ πάντα όλους τους Έλληνες αθλητές σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με φυσική παρουσία, ως απλός φίλαθλος. Άρα, δεν μπορεί κάποιος να πει ότι μετά το τέλος της αθλητικής μου καριέρας απομακρύνθηκα και σαν κομήτης εμφανίστηκα τώρα. Ήμουν πάντα δίπλα, ενεργά, ακόμα και σε μέρη που κανείς δεν το περίμενε. Θεωρώ ότι ουσιαστικά "εξαργυρώνω" όλη αυτήν την παρουσία και την αγάπη στον υγρό στίβο με τη συμμετοχή μου στις εκλογές".
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Εκείνο που έκανε μεγάλη εντύπωση στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του ήταν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που την συνόδευσε. Κάτι που αποτελούσε σχεδόν άγνωστη λέξη μέχρι σήμερα. "Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια κίνηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το παρουσιάσαμε τον περασμένο Ιούλιο. Είπαμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε, το όραμά μας και μάλιστα τεχνοκρατικά καταθέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του. Το πρόγραμμα μας ήταν μια μεγάλη έκπληξη για το χώρο και όχι μόνο. Από εκείνη τη μέρα και μετά κάθε ένας που ήθελε να εκτεθεί σε εκλογική διαδικασία σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα έπρεπε κάτι να πει. Ότι ναι μεν θέλω να διεκδικήσω μια θέση σε ένα Δ.Σ. ή να είμαι υποψήφιος πρόεδρος, αλλά αυτές είναι οι σκέψεις μου σε περίπτωση που κερδίσω τις εκλογές. Ήταν μία τομή στο αθλητικό γίγνεσθαι της Ελλάδος και ήμασταν πρωτοπόροι σε αυτό το κομμάτι και θεωρώ ότι ανοίξαμε ένα δρόμο για το πώς πρέπει να κινούνται τα πράγματα στις εκλογικές διαδικασίες.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα το παρουσιάσαμε σε όλα τα σωματεία της Ελλάδος, τους το αναλύσαμε, θέσαμε τους στόχους μας και πλέον είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι ουδείς μέχρι σήμερα δεν μας είπε ότι δεν συμφωνεί με αυτό. Ναι, πήραμε και μερικές προτάσεις βελτίωσής του τις οποίες τις σέβομαι και κοιτάμε πως μπορούμε να προβούμε στις απαραίτητες διορθώσεις. Κανείς όμως δεν μας είπε ότι δεν συμφωνεί με ένα κομμάτι του προγράμματος. Αυτό για εμάς ήταν μια μεγάλη επιτυχία γιατί μία πολύμηνη δουλειά επιστημονικής ομάδος έφερε εις πέρας ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει τις γνώσεις μας πάνω σε αυτά που έχουμε κάνει όλα τα χρόνια, το πού πηγαίνει ο αθλητισμός γενικότερα στο διεθνή και στον ελληνικό χώρο, αλλά και το πώς βλέπουμε τα πράγματα σε μία περίοδο η οποία είναι δύσκολη και τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα".
Οι εξελίξεις που υπάρχουν με το ΟΑΚΑ είναι αν μη τι άλλο θετικές και όπως όλα δείχνουν ο υγρός στίβος θα αποκτήσει επιτέλους το σπίτι που του αρμόζει. "Στο ΟΑΚΑ θα υπάρχουν έντεκα κολυμβητήρια. Το ΟΑΚΑ θα γίνει το σπίτι των Εθνικών ομάδων ώστε να λυθεί ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα της οικογένειας του υγρού στίβου το οποίο ήταν ότι δεν είχαμε ποτέ ένα μέρος αναφοράς. Ήδη, έχει δρομολογηθεί. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκινήσει τα έργα για να γίνουν τα νέα κολυμβητήρια. Να γίνει και η διαμόρφωση του χώρου. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό σημείο σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα. Το ΟΑΚΑ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων. Είναι ένα κέντρο υπερσύγχρονο, το οποίο καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ενός προπονητικού κέντρου. Νομίζω ότι θα φιλοξενήσει με μεγάλη χαρά τις ανάγκες όλων των Εθνικών ομάδων".
Ο αριθμός των κολυμβητηρίων είναι μικρός
Η συζήτηση μας δεν επικεντρώθηκε μόνο στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε ένα άλλο σημείο του προγράμματος του συνδυασμού του που αφορούσε τα κίνητρα που θέλει να δημιουργηθούν ώστε να υπάρξει για να γίνουν περισσότερα κολυμβητήρια στη χώρα μας.
"Εμείς ως "Κολυμπάμε μαζί" μετρήσαμε όλα τα κολυμβητήρια στην Ελλάδα. Αυτά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Αυτά που είναι υπό τη σκέπη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εκείνα που λειτουργούν υπό την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ιδιωτικά κολυμβητήρια. Το σύνολο των 162 κολυμβητηρίων ανά την επικράτεια κατά τη γνώμη μας δεν καλύπτουν τις ανάγκες των σπορ που είναι κάτω από την ομπρέλα της ΚΟΕ.
Για να σας δώσω ένα παράδειγμα φανταστείτε ότι στη Γαλλία υπάρχουν 1700 κολυμβητήρια. Θα μου πείτε η σχέση του πληθυσμού Ελλάδος και Γαλλίας είναι διαφορετική. Το καταλαβαίνω, αλλά και πάλι ο αριθμός των κολυμβητηρίων είναι μικρότερος από αυτών που εμείς θα έπρεπε να είχαμε.
Αυτό έχει σχέση με την τοπική κοινωνία. Να αναθερμάνουμε δηλαδή το ενδιαφέρον για την κατασκευή κολυμβητηρίων και κατά δεύτερον την πολιτεία. Θέλω όμως να τονίσω και κάτι ακόμα. Πλέον η κατασκευή ενός κολυμβητηρίου δεν είναι τόσο πολυέξοδη όπως ήταν τα παλαιότερα χρόνια. Πλέον, ένα κολυμβητήριο είναι μια κατασκευή η οποία δεν κοστίζει τόσο και κατά δεύτερον έχει μεγάλη σημασία το κόστος λειτουργίας τους μετά την έναρξη της δραστηριότητάς τους.
Εκεί, λοιπόν, μια Ομοσπονδία οργανωμένη και που γνωρίζει πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα κολυμβητήρια με τη λιγότερη δυνατή δαπάνη όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις έχει μεγάλη σημασία η βοήθειά της. Εμείς έχουμε μια ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων η οποία γνωρίζει πώς μπορεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις. Έχουν τη γνώση, την εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Μην ξεχνάτε ότι έχω κι εγώ γνώση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Έχω λειτουργήσει πολλά κολυμβητήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις γενικότερα, όχι μόνο για προπονητικούς αγώνες και μεγάλα events, αλλά και για εξοικονόμηση πόρων μέσα από παράπλευρα events τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στο να καλυφθούν τα κόστη λειτουργίας τους".
* Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος με τον γιο του Γρηγόρη επίσης διεθνή πολίστα.
Ένα σημείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα του αφορά το μέλλον και τη βοήθεια που θα πρέπει να παρέχει η Ομοσπονδία στους πρωταθλητές του σήμερα. Κάτι που ουσιαστικά βασίζεται στον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων στις ΗΠΑ.
"Δεν κομίζουμε γλαύκας. Μαθαίνουμε, ενημερωνόμαστε, διαβάζουμε, βλέπουμε πως κινούνται τα πράγματα. Σωστά αναφέρατε το παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου εκεί υπάρχουν ειδικά προγράμματα για τους αθλητές διακρίνονται και τους προσφέρονται πράγματα τόσο από την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και η κοινωνία για να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο και να συνεχίσουν μετά να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο ως επιτυχημένοι αθλητές.
Υπάρχουν μετρήσεις οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα περιοδικά, τα οποία δεν είναι μόνο αθλητικά είναι και οικονομικά αλλά και επιστημονικά, οι οποίες αναφέρουν ότι οι αθλητές επειδή έχουν μεγαλώσει σε ένα πειθαρχημένο περιβάλλον, έχουν εντρυφήσει μέσα στον υγιή ανταγωνισμό είναι καλύτερα διαχειρίσιμοι σε ένα κοινωνικό σύνολο. Πλέον, πολλές εταιρείες στο εξωτερικό ελέγχουν και αυτό το κομμάτι στα βιογραφικά των υποψηφίων και προσλαμβάνονται πολλοί οι οποίοι έχουν σχέση με τον αθλητισμό.
Αυτό αναφέρουμε και εμείς στο πρόγραμμα μας. Αυτό για να γίνει φυσικά χρειάζεται ένα σχέδιο. Εμείς το έχουμε ετοιμάσει και το αναφέραμε στα σωματεία. Έχω μιλήσει και με αθλητές. Κάποιοι Έλληνες αθλητές είναι μέρος του σχεδίου αλλά δυστυχώς όχι στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Εμείς θέλουμε να το ανοίξουμε λιγάκι και να το κάνουμε πιο ευρέως γνωστό και να το υποστηρίξουμε γιατί μια ομοσπονδία πρέπει να έχει και αυτούς τους στόχους. Να υποστηρίξει δηλαδή κάποιους ανθρώπους, κάποιους αθλητές οι οποίοι μας έκαναν υπερήφανους"
Ο χώρος μας πάσχει από ήρωες
Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχει κάθε μία καινούργια διοίκηση είναι το πως θα μεγαλώσει την Ομοσπονδία της. Σε αυτό το κομμάτι ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έχει έναν ξεκάθαρο τρόπο σκέψεις και θέλει να φέρει στο προσκήνιο όλους τους μεγάλους αθλητές.
"Κάθε Ομοσπονδία μετριέται σύμφωνα με τους αριθμούς των δελτίων που έχει κάτω από την σκέπη της. Εμείς χοντρικά, ως ΚΟΕ, για τα πέντε σπορ που καλλιεργούμε έχουμε περίπου 22.500. Θεωρώ ότι με τις κατάλληλες ενέργειες μπορούμε να μεγαλώσουμε αυτό το νούμερο. Πώς μπορούμε να το κάνουμε; Με καλύτερη προβολή. Πλέον, τα social media είναι μέρος της ζωής μας και κομμάτι της κοινωνίας. Εμείς δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω. Έχουμε μείνει στην προηγούμενη δεκαετία. Με έξυπνες κινήσεις, με κινήσεις όχι τόσο εντυπωσιασμού, αλλά ουσιαστικές. Έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε αυτό το κομμάτι να το βελτιώσουμε και να το μεγαλώσουμε.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κοσμούν την παρέα του συνδυασμού μας δύο άνθρωποι οι οποίοι εκτός του ότι έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, έχουν και τη γνώση στο πώς μπορούν να προχωρήσουν αυτό το κομμάτι. Έχουμε μαζί μας τον Βασίλη Σκουντή, ο οποίος όπως είναι γνωστό ξεκίνησε τη δημοσιογραφική και επαγγελματική του καριέρα από τον υγρό στίβο και πολλές φορές λέει ότι η μεγάλη του αγάπη είναι ο υγρός στίβος. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να προωθήσει επικοινωνιακά αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Μαζί μας είναι επίσης και τον Τζώννυ Καλημέρη. Είναι κοινή παραδοχή ότι είναι ο καλύτερος στο κομμάτι της τηλεόρασης και είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να παντρέψουμε τον υγρό στίβο με την τηλεόραση.
Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως το κολύμπι είναι ένα σπορ το οποίο παγκοσμίως πουλάει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες η κολύμβηση ήταν μακράν πρώτο στην τηλεθέαση με εξαίρεση τα δέκα δευτερολέπτων στα 100μ. του στίβου. Αυτό λέει κάτι. Έχουμε ένα θησαυρό στα χέρια μας και δεν ξέρουμε πώς να τον εκμεταλλευτούμε. Εμείς έχουμε τους ανθρώπους και την τεχνογνωσία ώστε αυτό να βγει προς τα έξω. Ξέρετε όσο περισσότερη δημοσιότητα και επικοινωνία υπάρχει τόσο περισσότερος κόσμος θα έρθει στον χώρο που δημοσιεύεται και επικοινωνεί.
Είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή ότι λόγω του Στέφανου Τσιτσιπά έχουν πάει προς το τένις; Και σωστά συμβαίνει αυτό κατά τη γνώμη μου. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Διαθέτουμε ένα μεγάλο αθλητή όπως είναι ο Γκολομέεβ ο οποίος μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σε λίγους μήνες. Αυτό το μεγάλο χαρτί που έχουμε, μαζί με τους υπόλοιπους καταξιωμένους αθλητές, δεν πρέπει κάποια στιγμή να τους εκμεταλλευτούμε; Ο χώρος μας πάσχει από ήρωες. Από ανθρώπους που θα είναι μπροστινοί και θα προβάλουν το άθλημα το οποίο κάνουν. Εμείς σε αυτό το κομμάτι υστερούμε υπερβολικά. Ένας από τους στόχους μας είναι να αναδείξουμε ήρωες. Τα παιδιά μας να έχουν πρότυπα. Αν το κάνουμε αυτό με σωστό και επιστημονικό τρόπο είναι εξαιρετικά πιθανό να διπλασιάσουμε τα παιδιά που θα ασχοληθούν με τον υγρό στίβο" είπε χαρακτηριστικά.
Θέλουμε να κάνουμε τομή στον υγρό στίβο
Η ΚΟΕ αυτή τη στιγμή έχει μία διοίκηση η οποία μετρά περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Η επόμενη ημέρα των εκλογών είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον στην προεδρία της θα βρει ένα νέο πρόσωπο.
Σε περίπτωση εκλογής του ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι ξεκάθαρος για το τι θα κάνει και επεσήμανε πως μόλις ολοκληρώσει το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί θα αποχωρήσει. "Για εμάς είναι σημαντικό μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει να υλοποιήσουμε όλο μας το πρόγραμμα. Θέλουμε να κάνουμε μία τομή τέτοια, η οποία θα βοηθήσει το χώρο μας για τα επόμενα είκοσι χρόνια και μετά αφού το υλοποιήσουμε να έρθει ο επόμενος.
Εμείς δε θέλουμε να παντρευτούμε την καρέκλα. Εμάς το σκεπτικό μας δεν είναι να πάμε εκεί και να μείνουμε αιώνια. Πιστεύουμε στη νέα γενιά. Πιστεύουμε στην εξέλιξη και σε νέες ιδέες. Έτσι, μόλις ολοκληρώσουμε αυτό το οποίο έχουμε παρουσιάσει και για το οποίο έχουμε δεσμευτεί αμέσως θα φύγουμε για να έρθει κάποιος άλλος. Έτσι, είναι η ζωή και η εξέλιξη των πραγμάτων.
Δεν μπορεί να κάνουμε αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην ΚΟΕ όπου έχει εγκλωβιστεί ένας μεγάλος Έλληνας αθλητής και από πίσω του έχουν στοιχηθεί κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι διοικούν τα τελευταία 37 χρόνια. Μακριά από εμάς κάτι τέτοιο. Έχουμε άλλο σκεπτικό και άλλη νοοτροπία. Νομίζω ότι έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δε θα γίνουμε αντιγραφείς ενός παλαιοκομματικού μοντέλου. Εμείς θέλουμε να πάμε τα πράγματα μπροστά προς το συμφέρον όλου του υγρού στίβου".
Photo credits: Νίκος Κατσαρός, Eurokinissi