LONGREADS

Τεντόγλου: "Τρώω πίεση για πρωινό"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Μίλτος Τεντόγλου, μίλησε στο Sport24.gr για την καρμική σχέση του με το μήκος, την άγνοια κινδύνου που έχει στους αγώνες, την αδρεναλίνη που τον εξιτάρει, αποθέωσε την Βούλα Παπαχρήστου και αποκάλυψε γιατί στο Τόκυο θα αισθάνεται σαν στο σπίτι του.

Σήμερα, στις 18 Μαρτίου, κλείνει τα 21του χρόνια και ήδη έχει καταφέρει πράγματα που άλλοι ονειρεύονται για μία ζωή. Το ταξίδι του από τα Γρεβενά μέχρι την κορυφή της Ευρώπης έγινε σε ρυθμούς που σε άλλους θα προκαλούσαν ζάλη. Όχι, όμως, στον Μίλτο Τεντόγλου. Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους είναι τόσο προσγειωμένος όσο του επιτρέπει ο ντροπαλός χαρακτήρας του και που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδυαστεί με τον αθλητή που στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει "κόψει" τα πόδια των αντιπάλων του με το κρύο αίμα που τον διακρίνει στις τελευταίες του προσπάθειες.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι ένα παιδί το οποίο γεννήθηκε για να ασχοληθεί με τον στίβο μόνο που δεν το ήξερε μέχρι τα 16 του.

Βλέπετε αυτή η τρελή πορεία ξεκίνησε τυχαία, αφού από το παρκούρ στους δρόμους και το δημοτικό στάδιο των Γρεβενών βρέθηκε ξαφνικά στην κορυφή της Ευρώπης. Τι μεσολάβησε στο μεσοδιάστημα; Ποια είναι τα όνειρα του για το μέλλον; Τι κάνει στον ελεύθερο του χρόνο; Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απάντησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr δείχνοντας έτοιμος για όλες τις προκλήσεις που τον περιμένουν στο μέλλον.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μεγάλωσε στα Γρεβενά. Εκεί πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του και η αρχή της εφηβείας τον βρήκε να κάνει αυτό που τον εξίταρε, να περνά τον ελεύθερο χρόνο του κάνοντας παρκούρ. "Ήταν κάτι που μου άρεσε να κάνω από μικρός. Πηγαίναμε στο δημοτικό στάδιο, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης και κάναμε παρκούρ. Μάλιστα, υπήρχαν φορές που μας έδιωχναν οι επιστάτες του γηπέδου γιατί φοβόντουσαν μη χτυπήσουμε. Από μικρός μου άρεσε να τρέχω και να πηδάω. Ήμουν αθλητικός, αλλά δεν ασχολιόμουν με ένα άθλημα. Δεν έπαιζα ούτε ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ" τόνισε αρχικά για τα χρόνια του στα Γρεβενά.

Πως ξεκίνησε όμως η σχέση του με το μήκος: "Εκεί που έκανα παρκούρ με τους φίλους μου με είδε ο πρώην προπονητής μου. Ο Βαγγέλης Παπανίκος ήταν αυτός που με είδε. Αρχικά δοκίμασα να κάνω ύψος. Έκανε τότε προπόνηση η Ιωάννα Ζάκκα και έβαλα τον πήχη στα 1,60μ. και τον πέρασα με την πρώτη. Τότε ο κ. Παπανίκος μου είπε γιατί δεν ασχολείσαι με το μήκος και έτσι ξεκίνησα. Τα πράγματα ήταν χαλαρά στην αρχή. Πήγαινα απλά και έκανα δύο τρεις φορές την εβδομάδα προπόνηση και μετά το πήρα πιο σοβαρά".

Τι ήταν αυτό που τον έκανε να τα δει τα πράγματα πιο σοβαρά; Η κατάκτηση ενός μεταλλίου. "Πήγα εντελώς χαλαρά για να αγωνιστικό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων. Για να φανταστείς φορούσα ένα σορτσάκι και μία φαρδιά μπλούζα. Η τεχνική μου ήταν εντελώς λάθος, ούτε φόρα δεν ήξερα να παίρνω κι όμως κατάφερα να κατακτήσω το ασημένιο μετάλλιο. Αυτό με έκανε να καταλάβω πως μπορώ να πετύχω πολλά".

Δεν περίμενα ο Εμιγιάν να κάνει τέτοια σχόλια για μένα

Οι πρώτες του μεγάλες επιδόσεις ήρθαν το 2015. Μέσα σε λίγες ημέρες βελτίωσε το Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων. Στις 6 Ιουνίου προσγειώθηκε στα 7,65μ. και λίγες μέρες αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στις Σέρρες το ανέβασε στα 7,69 μ.

Με τέτοιες επιδόσεις είχε κλείσει το εισιτήριο μία θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας (15-19/7/2015). Εκεί κατετάγη στην πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 7.66μ. Ωστόσο, το παράσημο που πήρε φεύγοντας από εκείνη τη διοργάνωση ήταν σημαντικότερο. Ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος, Ρόμπερτ Εμιγιάν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και παρά την πέμπτη του θέση τον κατέταξε ανάμεσα στους αθλητές που έχουν τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι δηλώσεις αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Εμιγιάν κατέχει το ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος με άλμα στα 8.86μ. από τις 22 Μαΐου του 1987, άρα κάτι περισσότερο θα ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μίτλος Τεντόγλου δεν περίμενε με τίποτα να ακούσει κάτι τέτοιο: "Θυμάμαι ότι το καλύτερο άλμα μου ήταν στα 7,66μ. και ο πρώτος έκανε 8.05μ. Ειλικρινά δεν περίμενα ο Εμιγιάν να κάνει τέτοια σχόλια για μένα. Υπήρχαν δύο αθλητές που πέρασαν τα οκτώ μέτρα, υπήρχαν άλλοι αθλητές για τους οποίους θα μπορούσε πιο εύκολα να πει κάτι καλό, αλλά τελικά επέλεξε εμένα. Μάλλον κάτι είχε διακρίνει σε μένα και από ότι φαίνεται μάλλον είχε δίκιο".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα χρόνια πέρασαν σαν νεράκι με τον Μίλτο Τεντόγλου να πηγαίνει ολοένα και πιο μακριά. Στα 18 του άλλαξε ουσιαστικά ολόκληρη τη ζωή του. Έφυγε από τα Γρεβενά και κατέβηκε στην Αθήνα όπου εντάχθηκε στο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη του αθλητική πρόκληση. "Η συνεργασία μου με τον κ. Πομάσκι ήταν κάτι που ήθελα. Με έχει βοηθήσει σημαντικά στην καριέρα μου μέχρι τώρα και πιστεύει σε μένα. Από την πλευρά μου πιστεύω κι εγώ ότι τον δικαιώνω μέχρι τώρα και τα καλύτερα είναι μπροστά μας".

Το 2016 ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε ότι κάθε χρόνο έκανε ένα βήμα παραπάνω. Αρχικά, κατάφερε από την Καλαμάτα να προσγειωθεί στο Ρίο! Στις 28 Μαΐου με άλμα στα 8.19μ. κατά τη διάρκεια του μίτινγκ "Παπαφλέσσια" έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δύο μήνες αργότερα θα έρθει και το πρώτο του μεγάλο μετάλλιο σε σπουδαία διοργάνωση. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που διεξήχθη στο Μπίντγκοζ κατετάγη δεύτερος με άλμα στα 7.90μ., επιβεβαιώνοντας πως ανήκει στους κορυφαίους αθλητές της γενιάς του. Μπορεί στο Ρίο να μην κατάφερε να μπει στον τελικό, αλλά και αυτό δεν τον πείραξε καθόλου. "Πραγματικά δεν με ενόχλησε καθόλου ότι δεν πήρα την πρόκριση στον τελικό. Ούτως ή άλλως ήμουν μικρός. Για εμένα είχε μεγαλύτερη σημασία η κατάκτηση του μεταλλίου στο Παγκόσμιο. Αυτό ήταν ο στόχος μου και τον πέτυχα".

Όπως θα καταλάβετε και παρακάτω. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αρέσκεται να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει. Το 2017 συνοδεύτηκε από δύο ακόμα σημαντικά γεγονότα. Στις 18 Ιουνίου κατάφερε να βελτιώσει την καλύτερη του επίδοση αφού κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος στην Πάτρα προσγειώθηκε στα 8.30μ. Λίγο αργότερα, ήρθε και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στο Γκροσέτο κατετάγη πρώτος με καλύτερο άλμα στα 8.07μ. Αυτός ήταν και ο πρώτος του μεγάλος αγώνας στον οποίο έκανε επίδοση πάνω από τα οκτώ μέτρα, αλλά και το μετάλλιο που τον άλλαξε. "Θεωρώ ότι το χρυσό μετάλλιο στο Γκροσέτο ήταν αυτό που μου έδωσε φτερά. Ήταν το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο σε μεγάλο διεθνή αγώνα και μου έδειξε τι μπορώ να κάνω. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια" μας τόνισε ο ταλαντούχος άλτης.

Η ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Κάπως έτσι φτάσαμε σιγά σιγά στο 2018. Τη χρονιά που όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι έμαθαν το όνομα του. Με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8.25μ. (το τρίτο του μεγάλο για φέτος) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Παράλληλα, έγινε ο νεαρότερος Έλληνας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το βράδυ της Τετάρτης (8/8/2018) ο πρωταθλητής του Γιώργου Πομάσκι ήταν μόλις 20 ετών και 143 ημερών!

"Πολλοί μπορεί να μην περίμεναν ότι θα πάρω το χρυσό, εγώ και ο προπονητής μου ήμασταν σίγουροι. Πιστεύαμε ότι θα βρω το άλμα που θα μου χαρίσει το μετάλλιο και έτσι έγινε" τόνισε ο Μίλτος Τεντόγλου. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο εύκολα, αφού μέχρι το τέταρτο άλμα ήταν τρίτος. Αν πιστεύετε ότι αυτό τον άγχωσε γελιέστε: "Άγχος; Όχι δεν ένιωσα. Ήμουν σίγουρος ότι θα βγει το άλμα και τελικά στην πέμπτη μου προσπάθεια έγινε. Μετά ήμουν σίγουρος ότι θα πάρω το χρυσό μετάλλιο".

Τεντόγλου: "Τρώω πίεση για πρωινό"

Κάτι ανάλογο όμως έγινε και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Νίλσον ήταν πρώτος μέχρι το πέμπτο άλμα όταν ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,38μ. και κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες το χρυσό. "Τώρα μπορώ να πω ότι ήμουν σίγουρος και ταυτόχρονα, αν θες, αγανακτισμένος για να βγει το άλμα για αυτό αντέδρασα και έτσι" τόνισε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου και στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να μην το ρωτήσουμε για αυτήν ακριβώς την αντίδραση. Για όσους δεν το θυμούνται να αναφέρουμε ότι πανηγύρισε δείχνοντας το πινακάκι στο οποίο έγραφε πάνω το όνομα του. Όλο αυτό για ένα παιδί το οποίο χαμηλών τόνων όπως είναι αυτός είναι έξω από τα νερά του.

"Όντως μετά το άλμα μου βγήκε αυτή η αντίδραση. Γύρισα πίσω και είδα ότι ήταν πάνω από 8,30μ. και για αυτό αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο. Ήμουν σίγουρος πως θα έπαιρνα το χρυσό. Ο κ. Πομάσκι μου είχε πει πριν τον τελικό πως θα έκανα ένα άλμα ανάμεσα σε 8,30μ. και 8,40μ. Έβλεπα και εγώ ότι θα μπορούσε να μου βγει και τελικά έγινε" είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε: "Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στη δουλειά που κάνω με τον προπονητή μου. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν αγχώνομαι".

Ο Γιώργος Πομάσκι έχει πει πολλές φορές ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κρύο αίμα στους αγώνες του, ο ίδιος όμως πως το βλέπει αυτό: "Την ώρα του αγώνα μου ανεβαίνει η αδρεναλίνη. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Υπάρχω μόνο εγώ και το σκάμμα. Έχω άγνοια κινδύνου ίσως. Μου αρέσει η πίεση των αγώνων. Θα μπορούσα να πω ότι είμαι μαθημένος σε αυτή. Τρώω πίεση για πρωϊνό".

Αυτό που έκανε η Παπαχρήστου ήταν απίστευτο

Στο γκρουπ των αθλητών του Γιώργου Πομάσκι ανήκει και η Βούλα Παπαχρήστου μία αθλήτρια που και εκείνοι στους μεγάλους αγώνες είναι παρούσα στα μετάλλια. Πριν του κάνουμε οποιαδήποτε ερώτηση μας διακόπτει. "Η παρουσία της Βούλας καθημερινά στις προπονήσεις είναι σημαντική. Με βοηθάει και εμένα να έχω μία τέτοια αθλήτρια δίπλα μου. Θέλω όμως να πω κάτι. Αυτό που έκανε η Βούλα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου ήταν απίστευτο. Ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει, αλλά η Βούλα πέρασε πολλά. Στο πιο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας της έμεινε τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Για την ακρίβεια δεν ήταν απλά εκτός προπονήσεων, αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει. Ήρθε στη Γλασκώβη και στο πρώτο της άλμα στον τελικό έκανε 14,50! Τι άλλο να πω; Πραγματικά της αξίζουν συγχαρητήρια".

Οι στόχοι όμως και τα όνειρα δεν σταματούν εδώ για τον Μίλτο Τεντόγλου. Το ερχόμενο Φθινόπωρο έχουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, ενώ πάντα ένας από τους στόχους του είναι να πηγαίνει πιο μακριά αγώνα με τον αγώνα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος είναι 8,66μ. και το κατέχει ο Λούης Τσάτουμας και ο 21χρονος άλτης δηλώνει έτοιμος για μεγάλες επιδόσεις από το ερχόμενο καλοκαίρι. "Σίγουρα, το 8,38 μ. είναι πολύ καλή επίδοση, που δείχνει πως το καλοκαίρι μπορώ να βρεθώ στο 8,50 με 8,60 μέτρα. Νομίζω πως και τώρα θα μπορούσα να είχα πηδήσει παραπάνω. Γενικώς δεν με βαραίνει όλο αυτό, είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω και να κυνηγήσω ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις".

Ποιες είναι όμως αυτές οι προκλήσεις; "Το να μπορέσω να διατηρηθώ σε φουλ φόρμα μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένα από αυτά. Βλέπετε, φέτος θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου κάτι που κάνει εξαιρετικά μεγάλη την σεζόν του ανοικτού στίβου. Είναι κάτι το οποίο θα δυσκολέψει πιστεύω όλους τους αθλητές. Εγώ και ο κ. Πομάσκι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαι σε καλή κατάσταση εκείνη την περίοδο".

ΤΟ ΤΟΚΥΟ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ STOIXIMAN

Φυσικά, η συζήτηση μας δεν μπορούσε να μην πάει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το καλοκαίρι του 2020. "Σίγουρα θέλω να είμαι εκεί. Θα είναι η δεύτερη παρουσία μου σε Ολυμπιακού Αγώνες και είναι δεδομένο πως θα ήθελα να πάει καλύτερα από την πρώτη. Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να κοιτά μπροστά, όμως πηγαίνουμε βήμα βήμα. Το μόνο που εύχομαι είναι μέχρι τότε να είμαι καλά, να μην έχω προβλήματα τραυματισμού και όλα θα πάνε καλά" τόνισε ο σπουδαίος άλτης.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ / ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ / ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί ένα από τα όνειρα του. Ακόμα κι αν αυτό δεν έρθει στο Τόκυο δεν θα τον απογοητεύσει: "Σίγουρα, εύχομαι και ονειρεύομαι να κατακτήσω ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξέρω εάν αυτό θα είναι στο Τόκυο. Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό δεν θα απογοητευτώ. Θα είμαι ακόμα 22 ετών και θα έχω κι άλλες ευκαιρίες μπροστά μου για να τα καταφέρω. Δεδομένα, όμως, θέλω κάποια στιγμή να τα καταφέρω".

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι και ένας από τους αθλητές που στηρίζει η Stoiximan στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μόνο καλά λόγια είχε να πει για αυτή τη συνεργασία. "Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι για εμάς και πόσο χρειάζεται. Αν δεν είχαμε τη Stoiximan, δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε και πολλά πράγματα, είναι μεγάλη βοήθεια. Δεν έχει σχέση το πώς κάνουν προπόνηση οι αθλητές στις άλλες χώρες και το μέρος που κάνουν προπόνηση, οι βοήθειες και το επιτελείο τους. Εμείς που δεν έχουμε αυτά τα προνόμια, αυτές οι βοήθειες για εμάς είναι τεράστιες στην προσπάθειά μας".

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Όλα τα παραπάνω αφορούν τον αθλητή, Μίλτο Τεντόγλου. Πώς είναι όμως ο νεαρός άλτης μακριά από το σκάμμα; Λίγο να μιλήσεις μαζί του καταλαβαίνεις πως είναι ένας μοναχικός τύπος του οποίου του αρέσει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

"Γενικότερα μου αρέσει να είμαι μόνος μου ή με δικούς μου ανθρώπους. Είμαι μοναχικός τύπος. Στον ελεύθερο χρόνο μου πηγαίνω βόλτες, είτε παρακολουθώ ταινίες. Μου αρέσουν τα anime και παρακολουθώ φανατικά" τόνισε αρχικά πριν μας αποκαλύψει ότι μιλάει γιαπωνέζικα. "Ναι, πιστεύω ότι στο Τόκυο θα αισθάνομαι σαν το σπίτι μου αφού μπορώ να καταλάβω τα πάντα στα γιαπωνέζικα. Μπορώ και να μιλήσω, αλλά όχι τόσο καλά. Βέβαια, μέχρι τότε έχουμε χρόνο".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σχέση του με την μουσική. "Παίζω κιθάρα, μπουζούκι και λίγο πιάνο, ενώ μου αρέσει η ορχηστρική μουσική. Μπορώ να ακούσω τα πάντα, όμως αυτό που ξεχωρίζω είναι η ορχηστρική μουσική. Έχω πολλά αγαπημένα κομμάτια, ακόμα και από την κλασική μουσική. Ακούω και πολλά γιαπωνέζικα τα οποία θα με συντροφεύσουν και τις ημέρες που θα είμαι στο Τόκυο" μας είπε ο πρωταθλητής του μήκους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βέβαια, παρότι είναι νεαρός σε ηλικία η σχέση του με τα social media είναι τυπική: "Πραγματικά μπαίνω ελάχιστα στα social media. Μόνο για τα απαραίτητα. Μου έστειλε πολλά μηνύματα αυτές τις μέρες ο κόσμος και τους ευχαριστώ όλους για αυτό. Μάλιστα, μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα πήγα να πάρω καφέ και με αναγνώρισαν για πρώτη φορά στο δρόμο και χαμογέλασα. Δεν είμαι συνηθισμένος σε όλο αυτό".

Πράγματι, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να συνηθίσει κάποιος, όμως, όπως όλα δείχνουν, ο Μίλτος Τεντόγλου θα πρέπει να το κάνει αφού με το χάρισμα του θα φέρει στη χώρα μας πολλά μετάλλια ακόμα.

Photo credits:Sport24.gr / Eurokinissi Sports / Μάρκος Χουζούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ