X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

"Ναι" στον Αυθεντικό Μαραθώνιο ο Κιμέτο

INTIME SPORTS

Ο Ντένις Κιμέτο έγραψε ιστορία στο Μαραθώνιο του Βερολίνου. Βρέθηκε καλεσμένος της AIMS και του ΣΕΓΑΣ στη γη στην οποία ξεκίνησαν όλα.

Ντροπαλός και λιγομίλητος, η εικόνα του Ντένις Κιμέτο έρχεται σε αντιδιαστολή με το ορμητικό ταλέντο του, το οποίο τον οδήγησε στο πραγματικά ιστορικό ρεκόρ στο Μαραθώνιο του Βερολίνου.

Ο πρώην αγρότης από το Ελντορέτ βελτίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βερολίνο την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στα 42.195 μέτρα με 2:02.57. Ο πρώτος αθλητής που έσπασε το φράγμα των δύο ωρών και τριών λεπτών.

Χάρη στη νίκη-ρεκόρ εξασφάλισε το βραβείο του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου της χρονιάς από την Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), το οποίο θα παραλάβει στα χέρια του στο αποψινό gala που φιλοξενείται και φέτος στην Αθήνα.

Συνοδεύοντας την παγκόσμια ρέκορντγουμαν του ημιμαραθωνίου, Φλόρενς Κίπλαγκατ, ο Κιμέτο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά την άφιξη του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα του δεν του επιτρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι και την Κυριακή (9/11), ώστε να δει με τα δικά του μάτια την κλασική διαδρομή.

" Στο μέλλον θα ήθελα να τρέξω εδώ", είπε με τα λίγα αγγλικά που γνωρίζει. Στα σουαχίλι τόνισε πως "ο στόχος μου είναι να κερδίσω πολλούς αγώνες στο μέλλον, να πάρω νίκες σε όλους τους μεγάλους αγώνες".

Τρεις μήνες πριν από την εκκίνηση του Μαραθωνίου του Βερολίνου είχε πει, για την ακρίβεια είχε φωνάξει, στον μάνατζερ του, Τζέραρλντ Φαν ντε Βιν πως " θα κάνω κάτι καλό στο Βερολίνο", κάνοντας λόγο για ένα χρόνο 2:03. Έπεσε έξω για τρία δευτερόλεπτα. Όπως σχολίασε χαριτολογώντας ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος " αν είναι τόσο καλός στις προβλέψεις του, να τον προσλάβω", είπε αναφερόμενος στην εταιρεία δημοσκοπήσεων που έχει.

Ήταν τόσο απορροφημένος στο στόχο του στη γερμανική πρωτεύουσα που δεν συνειδητοποίησε πως βρισκόταν σε τροχιά ρεκόρ. Τερματίζοντας, ρώτησε τον μάνατζερ του "έκανε 2:03;". Είναι εύκολο να φανταστούμε την έκπληξη του όταν ενημερώθηκε πως "κατέβηκε" τις δύο ώρες και τρία λεπτά.

Η 27χρονη Κίπλαγκατ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο στη Βαρκελώνη. Ήταν δεύτερη στο Μαραθώνιο του Βερολίνου και είναι μια επιτυχημένη αθλήτρια και στις μεγάλες αποστάσεις του στίβου.

" Τρέχετε ποτέ για διασκέδαση; Να ξεφύγετε όπως οι συνηθισμένοι δρομείς;". Η απάντηση της ήταν αφοπλιστική. Χαμογέλασε και είπε " Ποτέ δεν τρέχω για διασκέδαση. Τρέχω για να νικήσω. Το τρέξιμο είναι η δουλειά μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ