Σαν σήμερα, στις 14 Οκτωβρίου του 2022 έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με τον επίλογο της ζωής του που έγραψε ο ίδιος. Δυο χρόνια μετά η Μαρία Καούκη γράφει για τον κόσμο που δεν την παλεύει χωρίς Αλέξανδρους.
Η Μαρία Καούκη γράφει για την επιτυχημένη ελληνική παρουσία στο Παρίσι, εξηγεί γιατί πρέπει να είναι συγκρατημένος ο ενθουσιασμός μας και τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους έξυπνους Γάλλους.
Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ που ζήτησε αθλητική στέγη στην Ελλάδα, κατάφερε να ξεπεράσει το ίνδαλμά του, τον θείο του και θρύλο της καζακικής πάλης, Μαγκομέντ Κουρουγκλίεβ.
Η Μαρία Καούκη γράφει για τον Λευτέρη Πετρούνια, έναν αθλητή φαινόμενο που γιγάντωσε το αγώνισμα των κρίκων σε παγκόσμιο επίπεδο και έγινε ένας από τους λίγους Έλληνες που εξέλιξαν το αγώνισμά τους.
Η Μαρία Καούκη γράφει για τον θρίαμβο του Απόστολου Χρήστου που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του μέσα σε μόλις τρεις ημέρες και χάρισε στην Ελλάδα ένα από τα σημαντικότερα Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία της.
Η Μαρία Καούκη εξηγεί γιατί το μάθημα των δηλώσεων της Δώρας Γκουντούρα και του Απόστολου Χρήστου δεν θα αφομοιωθεί εύκολα από την κοινωνία. Είναι τα τέσσερα χρόνια αφάνειας για μία στιγμή λάμψης, ο λόγος.
Το άστρο του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα κολυμβητή, Απόστολου Χρήστου λάμπει ήδη μια δεκαετία. Το φως του δεν ξεφτίζει με το πέρασμα των χρόνων, αντιθέτως δυναμώνει και με υπομονή καμηλιέρη πετυχαίνει τον ένα στόχο του μετά τον άλλο.
Ένας άνευ προηγουμένου θρίαμβος συνέβη στο Βελιγράδι, όπου η ελληνική κολύμβηση κατέκτησε 17 μετάλλια, και σε δύο αγωνίσματα της τελευταίας ημέρας έκανε το “1-2” στο βάθρο.
Η Μαρία Καούκη θυμάται τις ευρωπαϊκές μάχες του Ολυμπιακού με τη Σαμπαντέλ, αλλά και τη χρονιά που οι "ερυθρόλευκες" κατέκτησαν το τρόπαιο του Champions League με αμιγώς ελληνική ομάδα.
Ο Μίλτος Τεντόγλου κερδίζει χρυσά μετάλλια με τις δυσεύρετες ικανότητές του, αλλά και με το ειδικό βάρος του. Έφτασε τα εννέα χρυσά μετάλλια και πρόσθεσε ένα ακόμα με τη φωνή του. Γράφει η Μαρία Καούκη.
Η Εθνική πόλο γυναικών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ο δρόμος προς τον τελικό μοιάζει πιο εύκολος από την πιθανότητα της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου.
Η Εθνική πόλο γυναικών ξόρκισε τη 16χρονη απουσία της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τόνισε η Αλεξία Καμμένου στο SPORT24 και ίσως αυτός να είναι ένας καλός οιωνός για την Εθνική ομάδα μπάσκετ που απουσιάζει ισάριθμα χρόνια από τη διοργάνωση.
Η Μαρία Καούκη γράφει για το mindset του Μίλτου Τεντόγλου που οδηγεί ξανά στα θρανία τους απανταχού life coaches και το κυνικό άλμα με το οποίο “απάντησε” στην Παγκόσμια ομοσπονδία. "Whenever I want. Wherever I may roam".
Η Εθνική πόλο γυναικών έκανε come back στα μετάλλια και η Μαρία Καούκη γράφει για το θηρίο που επιτέλους ξύπνησε και τον οιωνό "τα τρία αδέλφια" που δεν είναι ταβέρνα.
Ο σαρωτικός Μίλτος Τεντόγλου ονειρεύεται ένα άλμα στα 9 μέτρα και νιώθει ότι δεν είναι απίθανο. Έχει το χάρισμα να διορθώνεται άμεσα και να παίρνει αυτό που θέλει.
Ο Αρμάντ Ντουπλάντις πέτυχε ένα ακόμη σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ στο Γιουτζίν με 6,21μ. και έδειξε ότι είναι ικανός να πετύχει διαστημικές επιδόσεις στο επί κοντώ. Το κορμί του μετρήθηκε στα 6 μέτρα και 36 εκατοστά πάνω από τη γη.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε στις παγίδες που έστησε ο Κύργιος σαν σχολιαρόπαιδο. Δεν ήταν προετοιμασμένος γι' αυτές αν και γνώριζε το παιχνίδι του Ελληνοαυστραλού.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το back-to-back στο Μόντε Κάρλο και τους ειδήμονες του αθλήματος να αναρωτιούνται αν θα μπορέσει κάποιος να τον νικήσει -αυτή τη σεζόν- στις χωμάτινες επιφάνειες.
Ο ευφυής και πολυτάλαντος, Μίλτος Τεντόγλου, μάρκαρε ένα τραγούδι πριν από τον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο κλειστού. Ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, μια "παραγγελιά" που έγινε προάγγελος του χρυσού μεταλλίου.
Μία ημέρα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο η Μαρία Καούκη εξηγεί γιατί τα δύο χρυσά, το ένα αργυρό και το ένα χάλκινο που κατέκτησε η Ελλάδα είναι τέσσερα βαριά Ολυμπιακά μετάλλια ρομαντικών και όχι ερασιτεχνών.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησαν για την Ελλάδα που καίγεται και η Μαρία Καούκη γράφει για τους αθλητές που δεν ζουν στον κόσμο τους και στρέφουν το βλέμμα τους στους συμπατριώτες τους που δοκιμάζονται.
Η Ελλάδα έζησε την καλύτερή της ημέρα -έως τώρα- στο Τόκιο και η Μαρία Καούκη γράφει για τη μικρή χώρα με τους μεγάλους αθλητές, για το χάλκινο μετάλλιο που θα αγαπήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας, για τον αξιολάτρευτο Μίλτο Τεντόγλου που είναι case study και για τη δικαίωση του επιστήμονα Πομάσκι.
Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ζήτησε συγγνώμη. Για ποιο λόγο; Επειδή δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με 250 ευρώ και αναγκάστηκε να δουλέψει. Η Μαρία Καούκη γράφει γιατί είναι απαισιόδοξη και ζητάει από τον πρωταθλητή της άρσης βαρών τη συγχώρεση που δεν θα του τη ζητήσουν αυτοί που πρέπει.
Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου μάς παρέσυραν στο δικό τους κόσμο των θαυμάτων. Όπως έκαναν όσοι τα έδωσαν όλα στον αγώνα τους. Η Μαρία Καούκη γράφει για το κοινό γνώρισμα των μεγάλων στιγμών του αθλητισμού.
Η Μαρία Καούκη γράφει για την ανθρωποκεντρική Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και εξηγεί γιατί οι Ιάπωνες δεν θα “πάρταραν” στην αφετηρία της διοργάνωσης.
Η τενιστική κοινότητα έπαψε να αγωνιά για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος της καριέρας του Ρότζερ Φέντερερ, του Ράφα Ναδάλ και του Νόβακ Τζόκοβιτς. Βρέθηκε ο διάδοχός τους. Είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Γράφει η Μαρία Καούκη.
Η τεράστια επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros μπορεί να γίνει η απαρχή, για ν' αλλάξει το αθλητικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Γράφει η Μαρία Καούκη
Η Μαρία Καούκη γράφει για την καριέρα του Σωτήρη Πανταλέοντα, το πώς τον κέρδισε το βόλεϊ, τις καλές και τις δύσκολες στιγμές στον Παναθηναϊκό, την επιταγή του Θανάση Γιαννακόπουλου και το μεγάλο φινάλε.