MARKET

Ο Μαραθώνας υποδέχεται σε λίγες ημέρες το κορυφαίο τρίαθλο ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece

Ο Μαραθώνας υποδέχεται σε λίγες ημέρες το κορυφαίο τρίαθλο ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece

Σε αγωνιστικό κλίμα και με διάθεση ανανέωσης ετοιμάζεται να υποδεχτεί την κορυφαία τριαθλητική διοργάνωση η ιστορική γη του Μαραθώνα.

Ο αγώνας ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece, ο οποίος διοργανώνεται από την EY ZHN Greece, θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου για πέμπτη χρονιά στη χώρα μας και για πρώτη φορά φέτος στον Δήμο Μαραθώνα, στον τόπο που γέννησε τον γνωστό σε όλους Μαραθώνιο, τον αγώνα που άλλαξε ριζικά τη δρομική εμπειρία όπως τη γνωρίζαμε. Η επιτυχία των προηγούμενων ετών συνεχίζεται με τη συμπλήρωση των 1.600 εγγραφών για τον αγώνα τριάθλου, ενώ παράλληλα αναμένονται περισσότεροι από 6000 αθλητές και επισκέπτες από 60 χώρες, που θα δώσουν ένα μήνυμα υπέρ του αλληλοσεβασμού, της ενότητας και φυσικά της προώθησης υγιών αθλητικών προτύπων.

Σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στο ΟΑΚΑ, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της διοργάνωσης, αθλητές και φίλοι του τριάθλου. Μιλώντας για τη σημασία της φιλοξενίας ενός τόσο μεγάλου αγώνα στον τόπο του, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας τόνισε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτό το τριήμερο των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στον Δήμο μας. Ο Δήμος μας έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων, όπως είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες, Αγώνες Τάε Κβον Ντο κ.α. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, καθώς αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο θα γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, όπως το Πευκόδασος και το Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, και θα επισκεφτούν το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Τέτοιοι αγώνες ταιριάζουν με την ιστορία του τόπου μας και τους υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά.».

Ο Μαραθώνας υποδέχεται σε λίγες ημέρες το κορυφαίο τρίαθλο ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece

H Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Χορηγιών και Συνεργασιών του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Έλενα Χριστοπούλου, ανέφερε σχετικά με τη φετινή διοργάνωση IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που στηρίζουμε τη φετινή διοργάνωση, καθώς ενισχύουμε τη συνεργασία μας με την ΕΥ ΖΗΝ Greece μέσα από την ονοματοδοσία του αγώνα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στον ιστορικό Μαραθώνα. Η συγκεκριμένη συνεργασία εντείνει τη δέσμευσή μας για την προώθηση του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ ζην. Η ΔΕΗ, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που προάγουν τις αξίες του αθλητισμού και αναδεικνύουν παράλληλα τη χώρα μας ως κορυφαίο προορισμό για εκδηλώσεις διεθνούς κύρους. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.».

Η κ. Βάσια Μπιρλιράκη, CEO της διοργανώτριας εταιρείας EY ZHN Greece, σημείωσε «Το ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece θα είναι ένας αγώνας που θα ξεχειλίζει από συναίσθημα, σε μια περιοχή που αναβλύζει δύναμη. Ο φετινός αγώνας ήταν για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα, για το εάν οι άνθρωποι θα αγκαλιάσουν το νέο αυτό εγχείρημα, σε ένα νέο τερέν, και δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη στήριξη του Δήμου Μαραθώνα, της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, του Ομίλου ΔΕΗ και των υπόλοιπων χορηγών και υποστηρικτών μας, αλλά και όλων των αθλητών και των φίλων του τριάθλου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν τα συστατικά για την επιτυχία, τα συστατικά που θα κάνουν αυτό το τριήμερο μοναδικό, γεμάτο χαρά, αδρεναλίνη και συγκίνηση.».

Ο Μαραθώνας υποδέχεται σε λίγες ημέρες το κορυφαίο τρίαθλο ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece


Ο Πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας, κ. Χρήστος Γείτονας, σε δήλωση του ανέφερε «Ο σπόρος του τριάθλου μπήκε στην περιοχή του Μαραθώνα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε. Όταν η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Μαραθωνίου Δρόμου προσκαλεί αθλητές από όλο τον κόσμο να κάνουν μια απόσταση 70.3, η συνταγή δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένη. »

Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Ολυμπιονίκης Αθλητής Κωπηλασίας στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ο οποίος θα συμμετάσχει στον φετινό αγώνα κι έλαβε τιμητικά το No 1 BIB Number. «Με το που είδα ότι γινόταν αγώνας στο «σπίτι» μου, καθώς κυριολεκτικά μένω 300 ημέρες τον χρόνο στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστώ κι εγώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και καλή δύναμη.».

Ο Μαραθώνας υποδέχεται σε λίγες ημέρες το κορυφαίο τρίαθλο ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, αποκαλύφθηκε το μετάλλιο του φετινού αγώνα, το οποίο απονεμήθηκε τιμητικά στον τριαθλητή κ. Παναγιώτη Μπιτάδο, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα IRONMAN® 70.3®, στο Ταλίν της Εσθονίας. Το φετινό μετάλλιο, που απεικονίζει τον Φειδιππίδη, συμβολίζει την ανδρεία και το θάρρος και στο κάτω μέρος αναγράφει τη φράση «Νενικήκαμεν» - για την προσωπική νίκη του καθενός.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, θεατές και λάτρεις του τριάθλου, είναι όλοι προσκεκλημένοι στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, για να ζήσουν την αδρεναλίνη του πιο απαιτητικού αγώνα τριάθλου IRONMAN® 70.3® και να χειροκροτήσουν όλοι μαζί στη Γραμμή του Τερματισμού.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης είναι εμπλουτισμένο με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως το 4:18:4 Marathon, το πιο γρήγορο τρίαθλο με 400 μέτρα κολύμπι, 18 χλμ. ποδήλατο και 4 χλμ. τρέξιμο, το Aurora Night Run Marathon powered by IRONMAN®, σε μία παραθαλάσσια διαδρομή 5 χλμ., η οποία προσφέρει στους συμμετέχοντες μοναδικές εικόνες της φύσης και της ομορφιάς της Ανατολικής Αττικής και το HERRCO IRONKIDS® Marathon 2024, στο οποίο υπεραθλητές 6-12 ετών θα τρέξουν σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές 500μ., 1000μ. και 1500μ., στην Ακτή της Νέας Μάκρης.

Η πρόσβαση στον χώρο της διοργάνωσης είναι δωρεάν για όλους, με ειδικά σημεία θέασης κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στους τερματισμούς των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ