ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης στο SPORT24: "Αυτό που μας ευχαριστεί περισσότερο, είναι το χαμόγελο των ανθρώπων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας"

Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης
Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης EY ZHN GREECE

Ο Head of Sports της ΕΥ ΖΗΝ Greece, Ζαχαρίας Αντωνιάδης, μίλησε στο SPORT24 για το B2Run Aθens 2024, το μεγαλύτερο Corporate Running Party, που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου.

Στις 18 Ιουνίου τα βλέμματα θα βρίσκονται στο ΟΑΚΑ. ο λόγος είναι το B2Run Aθens 2024, το μεγαλύτερο Corporate Running Party από την ΕΥ ΖΗΝ Greece, ένας αγώνας 5 χιλιομέτρων, που φιλοξενείται στην χώρα μας για 4η σερί χρονιά.

Το πετυχημένο διεθνές concept διεξάγεται από το 2008 σε 45 πόλεις της Ευρώπης και της Αφρικής, μετρώντας περισσότερους από 230.000 συμμετέχοντες παγκοσμίως. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για εταιρείες και αναδεικνύει τη σημασία της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αλληλοϋποστήριξης και του αλληλοσεβασμού, ενώ παράλληλα καλλιεργεί ένα ομαδικό πνεύμα κι ένα ευχάριστο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα στο γραφείο.

Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης, Head of Sports της ΕΥ ΖΗΝ Greece, μίλησε στο SPORT24 για αυτή την προσπάθεια που πλέον έχει καθιερωθεί στην χώρα μας, κερδίζοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του B2Run Αθens;

"Το B2Run γεννήθηκε πριν από 16 χρόνια στη Γερμανία και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο Corporate Running Party σε όλο τον κόσμο. Στην ουσία δεν πρόκειται για ένα καθαρά αθλητικό event αλλά για μια εκδήλωση όπου με αφορμή το τρέξιμο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Σήμερα, διεξάγεται σε περισσότερες από 45 χώρες και φέτος η διοργάνωση επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Ελλάδα από την ΕΥ ΖΗΝ Greece".

Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης
Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης EY ZHN GREECE


Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να φέρετε αυτήν την ενέργεια στην Ελλάδα;

"Πρώτον, η μεγάλη επιτυχία που είχε στο εξωτερικό. Δεύτερον, το γεγονός ότι μια τέτοια διοργάνωση έλειπε από τη χώρα μας. Είχαμε εξαρχής την αίσθηση ότι θα υπήρχε ενδιαφέρον αλλά δεν περιμέναμε την τόσο μεγάλη αποδοχή που συναντήσαμε. Ξεκινήσαμε το 2019 με περίπου 700 συμμετοχές από 45 εταιρείες και μετά την αναγκαστική παρένθεση της πανδημίας, είδαμε ότι το ενδιαφέρον όχι μόνο δεν υποχώρησε αλλά, αντίθετα, ενισχύθηκε! Τα προηγούμενα δύο χρόνια, έχουν συμμετάσχει σχεδόν 4.000 στελέχη και εργαζόμενοι από περισσότερες από 90 εταιρείες, αριθμοί που δικαίωσαν απολύτως την επιλογή μας".

Πώς κρίνετε την ανταπόκριση του κόσμου;

"Και φέτος το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, αφενός από τις εταιρείες που βλέπουν τη διοργάνωση ως μια αφορμή για ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των στελεχών και των εργαζομένων και αφετέρου από τους ίδιους τους συμμετέχοντες που θέλουν να ζήσουν αυτήν την αθλητική, συναδελφική και διασκεδαστική εμπειρία.

Βλέπουμε ομάδες από πολλές και διαφορετικές εταιρείες, από διάφορους κλάδους, και σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ομάδες που είχαν συμμετάσχει και στα προηγούμενα B2Run Αθens. Σιγά-σιγά χτίζουμε, λοιπόν, ένα φανατικό κοινό και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις επόμενες διοργανώσεις".

ΕΥ ΖΗΝ Greece
ΕΥ ΖΗΝ Greece


Οι Έλληνες γενικά δεν φημίζονται για την αγάπη τους για το τρέξιμο και την γυμναστική. Πώς καταφέρατε να πείσετε τόσο κόσμο να πάρει μέρος σε αυτό το event;

"Αν και η πρώτη εικόνα που μπορεί κάποιος να έχει για τους Έλληνες είναι αυτή που περιγράφετε, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Νομίζω ότι ιδίως τα τελευταία χρόνια έχουμε απομακρυνθεί από το στερεότυπο του ράθυμου ανθρώπου που για πρωινό πίνει καφέ και καπνίζει.

Προφανώς δεν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου το πρωί θα δείτε χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν, αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες, από τη στιγμή που στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν υπάρχουν πολλοί δημόσιοι χώροι που να διευκολύνουν την άθληση.

Αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να πω, από την εμπειρία μας, είναι ότι μία σωστά σχεδιασμένη διοργάνωση, ένα καλά προετοιμασμένο δρομικό event, γίνεται πόλος έλξης κα διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Με χαρά βλέπουμε ότι οι εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού, είτε πρόκειται για δρομικά events, είτε για τρίαθλο, όπως το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece, είτε για ποδηλατικές διοργανώσεις, όπως το L ’Etape Greece by Tour de France έχουν πλέον ένα σημαντικό κοινό, το οποίο διευρύνεται διαρκώς".

Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης
Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης EY ZHN GREECE


Ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο όμορφη στιγμή του θεσμού στα πρώτα τρία χρόνια του;

"Πραγματικά σε μια εκδήλωση αυτού του χαρακτήρα οι όμορφες στιγμές είναι πάρα πολλές… και κυρίως έχουν να κάνουν με την αποτύπωση των συναισθημάτων των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος. Δεν πρόκειται για τυπικούς αθλητές, που έχουν τρέξει σε πολλούς αγώνες ή που έχουν εξοικειωθεί με την αγωνιστική συνθήκη και το αγωνιστικό περιβάλλον.

Για τους περισσότερους είναι μια εμπειρία μοναδική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την είσοδο των συμμετεχόντων στο Ολυμπιακό στάδιο -από όπου δίδεται η εκκίνηση- και τα πρόσωπα τους. Ακόμα και αν είχαν κάποτε την ευκαιρία να το επισκεφτούν στο παρελθόν, ήταν κυρίως με την ιδιότητα του θεατή.

Τώρα είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές, είναι οι ίδιοι οι αθλητές και αυτό τους γεμίζει φοβερά συναισθήματα που καθρεφτίζονται στα πρόσωπά τους, όπως ο ενθουσιασμός και το δέος που νιώθουν καθώς πατούν το ίδιο ταρτάν που στο παρελθόν έχουν πατήσει πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές μεγάλων διακρίσεων.

Επίσης πάντα αξεπέραστη είναι η εικόνα των τερματισμών… και το καμάρι κυρίως αυτών που έρχονται προς το τέλος, τη στιγμή που δέχονται τις πιο έντονες επευφημίες από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και πέφτουν στην αγκαλιά τους καταχειροκροτούμενοι. Πραγματικά στιγμές μοναδικές, συγκινητικές, μεγάλης χαράς που κάνουν όλους εμάς που το διοργανώνουμε πολύ περήφανους".

Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης στο SPORT24: "Αυτό που μας ευχαριστεί περισσότερο, είναι το χαμόγελο των ανθρώπων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας"


Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτού του project;

"Οι στόχοι είναι πολλοί, όχι μόνον ένας. Πρωτίστως είναι η δραστηριοποίηση των εργαζομένων σε ένα διαφορετικό επίπεδο, σε ένα πλαίσιο που ξεφεύγει του καθαρά τυπικού- επαγγελματικού και προάγει τη δημιουργία και άλλων δεσμών, πιο φιλικών μεταξύ συναδέλφων, που έχουν ίσως συνηθίσει να συναναστρέφονται ο ένας τον άλλο μόνο στις ώρες του γραφείου.

Ταυτόχρονα με αυτό έχουν όλοι την ευκαιρία να αθληθούν, να τρέξουν σε ένα πλαίσιο πιο παρείστικο και καθόλου ανταγωνιστικό, που όμως διατηρεί τον «επαγγελματισμό» που διέπει έναν επίσημο αγώνα όπως είναι η επίσημη χρονομέτρηση, το μετάλλιο στους συμμετέχοντες, η τελετή απονομής βραβείων, ο σταθμός υδροδοσίας στη διαδρομή κτλ,.

Ο καθένας τρέχει με τον ρυθμό του, με τους φίλους- συναδέλφους του, έχει την αντιμετώπιση ενός «κανονικού επαγγελματία» αθλητή, αλλά χωρίς το άγχος του χρονομέτρου. Όλη η λογική του B2Run Αθens είναι να χτίσει σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και όχι να «βγάλει» πρωταθλητές.

Όταν μοιράζεσαι μία εμπειρία ή, ακόμα καλύτερα, όταν δημιουργείς μια νέα εμπειρία έξω από τα στενά όρια της καθημερινότητας, νομίζω ότι δημιουργείς και τις προϋποθέσεις για καλύτερη συνεργασία και στον χώρο εργασίας. Βεβαίως, αυτό που θα πρέπει να ξέρουν όλοι όσοι συμμετέχουν στο Powerade B2Run Αθens 2024 είναι ότι τα φώτα δεν σβήνουν με τον τερματισμό του αγώνα.

Ακολουθεί ένα μεγάλο πάρτυ, στο οποίο όλοι οι δρομείς είναι καλεσμένοι. Streetfood festival, Heineken μπύρες και funk pop ξένη και ελληνική μουσική από την μπάντα 48 ΩΡΕΣ σε ένα θέαμα διεθνούς σετ ολοκληρώνουν τη διασκεδαστική εμπειρία του B2Run Aθens!»

Με τι θα είστε ευχαριστημένοι στην EY ZHN Greece μετά το τέλος της φετινής διοργάνωσης; Τι είναι αυτό που θα σας κάνει να πιστέψετε ότι πετύχατε;

"Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μας ευχαριστεί περισσότερο είναι το χαμόγελο των ανθρώπων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι η προσπάθειά σου αναγνωρίζεται, είναι πολύ σημαντικό να σου λένε «περάσαμε ωραία, μακάρι να είχαμε τέτοιες εκδηλώσεις πιο συχνά» και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο κριτήριο που χαρακτηρίζει επιτυχημένες τις διοργανώσεις μας.

Για να μιλήσω με αριθμούς, το 96% όσων συμμετείχαν στο περσινό event δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετοχών σπάει το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ