MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Μικροί Μεγάλοι ΖΟΥΝ για τα ΝΤΕΡΜΠΙ

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Μικροί Μεγάλοι ΖΟΥΝ για τα ΝΤΕΡΜΠΙ

«Καυτά» ματς σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Πορτογαλία! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο», που κυκλοφορούν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

Oι μάχες της κορυφής στα εγχώρια πρωταθλήματα είναι αυτές που συναρπάζουν. Ο 1ος με τον 2ο, όταν διασταυρώνουν τα ξίφη τους, καθηλώνουν, αυτό είναι δεδομένο και αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των εγχώριων λιγκών. Η έννοια «ντέρμπι», όμως, αφορά στη γειτονιά, στην κόντρα που αναπτύχθηκε στην πορεία του χρόνου και ενέπνευσε ιστορίες που «κληροδοτούνται» από γενιά σε γενιά.

Τέτοια ματς υπάρχουν και με το παραπάνω στο τρέχον κουπόνι. Αρχίζουμε από την Πρέμιερ Αγγλίας. Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Εβερτον στο «Ανφιλντ», στο κλασικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Τα γήπεδα των δύο ομάδων του λιμανιού απέχουν πέντε λεπτά με τα... πόδια, η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο οπαδικών παρατάξεων είναι δεδομένη, το ματς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που τα δύο κλαμπ βρίσκονται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και, κατά το κοινώς λεγόμενο..., ψάχνονται.

Εξάλλου, το Λονδίνο βρίσκεται στο... πόδι, καθώς η Αρσεναλ υποδέχεται την Τότεναμ, σε μία κλασική αναμέτρηση της πρωτεύουσας. Τη δεδομένη στιγμή, οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, καθώς δεν έχουν χάσει μετά το πέρας πέντε αγωνιστικών. Αντίθετα, τα «σπιρούνια» πιάνουν θέση στο μέσο της βαθμολογίας, έχουν υποστεί δύο υποταγές στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και ψάχνουν το αποτέλεσμα που θα τους δώσει ψυχολογική ώθηση.

Συνεχίζουμε με ακόμη ένα παραδοσιακό ντέρμπι, αυτό της γερμανικής Μπούντεσλιγκα. Η κοιλάδα του ποταμού Ρουρ χωρίζεται στη μέση, με τις Σάλκε και Ντόρτμουντ να διεκδικούν τα τοπικά πρωτεία. Οι γηπεδούχοι πέρασαν με 3-0 από τη Βρέμη στην εμβόλιμη αγωνιστική, ενώ οι φιλοξενούμενοι «σκάλωσαν» απέναντι στη Στουτγάρδη, καθώς έμειναν στο 2-2. Στη μεταξύ τους αναμέτρηση, όμως, το τι έχει γίνει πάει... περίπατο. Τι κι αν η Ντόρτμουντ βρίσκεται στα όρια της οκτάδας και η Σάλκε απέχει τρεις βαθμούς από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι μεταξύ τους διαφορές θα είναι άλυτες, και το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε μία κάτι παραπάνω από έντονη αναμέτρηση στο «Αουφ Σάλκε Αρένα».

«Σκυλομαχία» έχουμε και στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας. Η Τζένοα είναι η τυπικά γηπεδούχος στο ντέρμπι με τη Σαμπντόρια, το οποίο έχει και την ιδιαιτερότητα της κοινής έδρας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μιλάμε για... συγκάτοικους αλλά για ένα... αταίριαστο ζευγάρι, με την αντιπαλότητα να μην αφορά μόνο σε ποδοσφαιρικούς λόγους, αλλά να περνάει και σε πολιτικό επίπεδο. Η ήττα... απαγορεύεται, το άγχος περισσεύει, το πάθος ομοίως, μπορεί αμφότερες οι ομάδες να μην παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος, αλλά για 90 λεπτά κερδίζουν, δικαίως, τα φώτα της δημοσιότητας.

Οσον αφορά στην ελληνική Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός πέρασε πρώτος μετά τη νίκη του επί της Βέροιας και τώρα αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι πορεύονται με τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι είχαν αποφύγει την ήττα σε δύο ματς στο γήπεδό τους, κρατώντας τους «ερυθρόλευκους» στην ισοπαλία τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ»

-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα

- «ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ» με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ