MARKET

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Συρτάκι στην... Ακτή

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Συρτάκι στην... Ακτή

Η Ακτή της Επαγγελίας...! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο" που κυκλοφορούν την Τρίτη 24 Ιουνίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού με τα βλέμματα να στρέφονται στη... μάχη της Ελλάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα για την Εθνική Ελλάδος. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε το 0-0 απέναντι στην Ιαπωνία, αγωνιζόμενη από το 38' με παίκτη λιγότερο και παρά τον μόλις έναν βαθμό και το... κανένα γκολ στις πρώτες δύο αγωνιστικές, οι ελπίδες πρόκρισης υπάρχουν. Βέβαια, τα περιθώρια στένεψαν και ο... δρόμος είναι μόνο ένας, η νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού και η μη νίκη της Ιαπωνίας στο ματς με την Κολομβία.

Η πίστη είναι κάτι που ουδέποτε την τελευταία δεκαετία έλειπε από το στρατόπεδο της «γαλανόλευκης», πόσο μάλλον τώρα που η αντίπαλη ομάδα, έστω κι αν διαθέτει μονάδες παγκόσμιας κλάσης, έδειξε ότι έχει αδυναμίες. Σε περίπτωση που το βράδυ της Τρίτης βρει το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη φάση των «16», θα μιλάμε για ακόμη μία υπέρβαση, ενώ δεν αποκλείεται η... όρεξη να ανοίξει ακόμη περισσότερο, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης, ο πιο πιθανός αντίπαλος είναι η... Κόστα Ρίκα! Βέβαια, το... προχωρήσαμε πολύ και καλό θα είναι να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, υπάρχουν ορισμένοι «τελικοί» που «κλέβουν την παράσταση». Ένας τέτοιος είναι αυτός ανάμεσα σε Ιταλία και Ουρουγουάη. Η «σκουάντρα ατζούρα»... έφαγε τα μούτρα της απέναντι στην Κόστα Ρίκα, ηττήθηκε και τώρα καλείται να τα βγάλει πέρα με την ψυχωμένη «σελέστε», η οποία «ψήλωσε» με τον Λουίς Σουάρες στην ενδεκάδα, νίκησε τους Αγγλους και τους έστειλε στο... σπίτι.

Τα... καχύποπτα σενάρια δεν λείπουν από τον 7ο όμιλο. Η Πορτογαλία ισοφάρισε σε 2-2 τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 95ο λεπτό και παρέμεινε «ζωντανή», αλλά οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη Γερμανία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και αυτό το ματς κρίνει τα πάντα. Μία μεταξύ τους ισοπαλία φέρνει και τις δύο ομάδες στην επόμενη φάση, με τα «πάντσερ» να τερματίζουν στην 1η θέση που είναι και το βασικό ζητούμενο. Η άποψη περί... συνεννόησης ενισχύεται από το ότι στον πάγκο των Αμερικανών κάθεται ο άλλοτε Ομοσπονδιακός της Γερμανίας, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος είχε διαπρέψει με τη φανέλα της «νασιονάλμανσαφτ» στη δεκαετία του '90. Η απόδοση της ισοπαλίας έχει πέσει πολύ χαμηλά και μένει να δούμε αν επιβεβαιωθεί.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Συρτάκι στην... Ακτή

Στον 8ο όμιλο, η Αλγερία έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα στην ιστορία των Μουντιάλ που πετυχαίνει τέσσερα γκολ (4-2 τη Νότιο Κορέα) και αυτό τη φέρνει να διεκδικεί την πρόκριση στους «16» με αυξημένες πιθανότητες. Αντιμετωπίζει την προβληματική Ρωσία, η οποία όμως παραμένει υπολογίσιμη από τη στιγμή που στον πάγκο της κάθεται ο Φάμπιο Καπέλο. Θεωρητικές πιθανότητες πρόκρισης έχουν και οι Κορεάτες, αν και με τα κενά που έχουν στην άμυνα, δύσκολα θα πάρουν το τρίποντο απέναντι στο... συντηρητικό, αλλά ιδιαιτέρως ποιοτικό Βέλγιο.

Η Αργεντινή κάθε άλλο παρά εντυπωσίασε στα πρώτα δύο ματς, αλλά πήρε έξι βαθμούς εις βάρος των Βοσνίας και Ιράν, με συνέπεια να έχει καπαρώσει την πρόκριση, για την οποία θα παλέψει κατά βάση η Νιγηρία (κλείνει τον όμιλο απέναντι στην... παρέα του Λιονέλ Μέσι).

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Παναγιώτη Διόλατζη και Παναγιώτη Κιαπεκάκη

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ