MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Το τρένο των «8»

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Το τρένο των «8»

Η αγωνία κορυφώνεται στο Μουντιάλ! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Παρασκευή 4 Ιουλίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του Μουντιάλ.

Oκτώ ματς απομένουν για να ολοκληρωθεί το 20ό Παγκόσμιο Κύπελλο και να μάθουμε την ομάδα που θα διαδεχθεί την Ισπανία του 2010. Το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί, με τέσσερις ομάδες να έχουν σηκώσει την... κούπα στο παρελθόν (Βραζιλία, Αργεντινή, Γαλλία, Γερμανία) και τέσσερις να ψάχνουν την ανάβαση στον ποδοσφαιρικό Ολυμπο (Κολομβία, Βέλγιο, Ολλανδία, Κόστα Ρίκα).

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Ο πρώτος προημιτελικός είναι αυτός ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, ήτοι ο μοναδικός στον οποίο διασταυρώνουν τα ξίφη τους δύο πρώην Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες. Υπό άλλες συνθήκες, η Γερμανία θα κουβαλούσε την... ταμπέλα του φαβορί. Οι αποδόσεις αυτό μας δείχνουν και τώρα, αλλά βάσει της εικόνας που έχουν δείξει οι δύο ομάδες, η «νασιονάλμανσαφτ» δεν έχει την... άτρωτη εικόνα που μας έχει συνηθίσει, ενώ οι «μπλε» βγάζουν... τρεξίματα που είναι ικανά να προβληματίσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αναμένουμε μία σπουδαία μάχη.

Την Παρασκευή διεξάγεται και το Βραζιλία – Κολομβία. Οι διοργανωτές έφτασαν μέχρι εδώ μετά κόπων και βασάνων, αποκλείοντας τη Χιλή στα πέναλτι, με το άγχος να τους... πνίγει σε κάθε κίνηση. Σταδιακά, όμως, προσαρμόζονται στις συγκεκριμένες, δύσκολες, συνθήκες και μένει να δούμε αν θα τα βγάλουν πέρα απέναντι στην κατά τεκμήριο καλύτερη Κολομβία της ιστορίας σε Παγκόσμια Κύπελλα. Οι δύο ομάδες έχουν τα δυνατά τους σημεία, με τους «καφετέρος» να εντυπωσιάζουν από τη μέση και μπροστά, έχοντας στη διάθεσή τους τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά, τον μεσοεπιθετικό (ούτε καν φορ), Τζέιμς Ροντρίγκες των 5 τερμάτων.

Το Σάββατο, η αυλαία ανοίγει με το Αργεντινή – Βέλγιο. Το ματς που αποτέλεσε τον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 (2-0 η «σελέστε», με οργιώδη εμφάνιση του Ντιέγκο Μαραντόνα), διεξάγεται ένα βήμα πιο νωρίς, αλλά το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Η εκπρόσωπος της Λατινικής Αμερικής τα περιμένει όλα από τον Λιονέλ Μέσι, αυτή της Ευρώπης διαθέτει άφθονο ταλέντο σε όλες τις γραμμές και η απόσταση δεν είναι μεγάλη, οπότε περιμένουμε ένα αυθεντικό ντέρμπι, μέχρι τελικής πτώσεως.

Τελευταίος, χρονικά, προημιτελικός είναι αυτός ανάμεσα σε Ολλανδία και Κόστα Ρίκα. Εδώ έχουμε και το μεγάλο φαβορί που δεν είναι άλλο από τους φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, τους «οράνιε». Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έχει μόνο νίκες έως τώρα και μάλιστα με τρεις ανατροπές, δύσκολα θα βρει μπροστά της ανυπέρβλητη αντίσταση από μία «στρωμένη» ομάδα όπως είναι η Κόστα Ρίκα, η οποία όμως δεν έχει ιδιαίτερα σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Βέβαια, οι αναλύσεις είναι για να διαψεύδονται και καλό θα είναι να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος, είναι η αλήθεια, μας έχει προσφέρει ουκ ολίγες συγκινήσεις μέχρι στιγμής. Εμείς, ως... άπληστοι, αναμένουμε περισσότερες!

Από 'κει και πέρα, το κουπόνι έχει τη γνωστή, «νηστίσιμη» σύνθεση και οι επιλογές είναι περιορισμένες, αλλά με τη σωστή μελέτη, «βγαίνουν σημεία» που μπορεί να μας οδηγήσουν στο κέρδος.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ»

-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα

-«ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ», με τον Δημήτρη Μελέκα

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ