ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

3 Λόγοι για να Σπουδάσεις Αθλητική Δημοσιογραφία

3 Λόγοι για να Σπουδάσεις Αθλητική Δημοσιογραφία

Θέλεις να ασχοληθείς με την αθλητική δημοσιογραφία; Δες 3 λόγους με το γιατί να επιλέξεις να μετατρέψεις το πάθος σου σε επάγγελμα και να ζήσεις και την αδρεναλίνη του αθλητικού ρεπορτάζ.

Γιατί άραγε να θέλει κάποιος να μπει στο τριπάκι της αθλητικής δημοσιογραφίας και να επιλέξει αυτή την επαγγελματική προοπτική;

Έχουν περάσει 46 χρόνια από τότε που αυτό το... υπαρξιακό ερώτημα τριβέλισε για πρώτη φορά το μυαλό μου: για την ακρίβεια άρχισε να τριβελίζει το (τελών εν συγχύσει εκείνη την εποχή) μυαλουδάκι ενός παιδιού 15 χρονών που έγραφε καλές εκθέσεις στο σχολείο και είχε βάλει στόχο να περάσει στη Φιλοσοφική ή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Ο κύβος ερρίφθη τότε και το ποτάμι δεν γύρισε ποτέ πίσω!

Από την πρώτη στιγμή που υπέκυψα σε αυτό τον (όπως αποδείχθηκε) αμάχητο πειρασμό και όσο πέρναγαν τα χρόνια είχα και διαρκώς ανακάλυπτα ένα σωρό από λόγους που μπορώ να τους απαριθμήσω εδώ για να δώσω επί πλέον επιχειρήματα σε όποιους και όποιες θα ήθελαν να αφοσιωθούν στο αθλητικό ρεπορτάζ.

Επίτηδες χρησιμοποιώ το ρήμα αφοσιώνομαι και όχι το ασχολούμαι, διότι αυτό είναι το εκ των ων ουκ άνευ προαπαιτούμενο για να στεριώσει και να πετύχει κάποιος στη δημοσιογραφία.

Αφοσιώνεσαι, δεσμεύεσαι, αφιερώνεις την καθημερινότητα της ζωής σου σε αυτό, δεν κάνεις ξεπέτα!

Γιατί να Επιλέξεις Σπουδές στην Αθλητική Δημοσιογραφία

Ιδού λοιπόν τρεις σοβαροί λόγοι που ωθούν κάποιον ή κάποια να πιάσει στον αέρα το γάντι και να ανταποκριθεί στην πρόκληση, αλλά και την πρόσκληση της πλανεύτρας αθλητικής δημοσιογραφίας για να τη σπουδάσει, να την υπηρετήσει και να την κάνει κορώνα στο κεφάλι του!

  1. Μικρό πράγμα είναι άραγε να μπορείς να βλέπεις από κοντά, να συναντάς, να συγχρωτίζεσαι και να συνεντευξιάζεσαι με τους κορυφαίους αθλητές και προπονητές που τους είχες αφίσα στο δωμάτιο σου και πλέον μπορείς να στέκεσαι δίπλα τους και απέναντι τους;
  2. Πέρα από τη δημοσιότητα που δεν είναι πάντοτε επιθυμητή και ενίοτε σε βάζει σε μπελάδες, η αθλητική δημοσιογραφία σού παρέχει το προνόμιο να σεργιανίζεις στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής και του οικουμενικού ενδιαφέροντος. Ο αθλητισμός αποτελεί ένα αγαθό με ανεκτίμητη αξία και συνάμα μια από τις κυριότερες δραστηριότητες της ζωής μας με την οποία ασχολούνται εκατομμύρια άνθρωποι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εκείνους που τον διακονούν με οποιαδήποτε ιδιότητα.
  3. Ολοι μας από μικροί γουστάραμε, ονειρευόμασταν να παρακολουθούμε τους μεγάλους αγώνες, τις μεγάλες διοργανώσεις, τους μεγάλους αθλητές και να βουτάμε το δάχτυλο στο βαζάκι με τη μαρμελάδα.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: μπορείς πλέον να παρακολουθείς εκ των έσω, να περιγράφεις, να σχολιάζεις και να αναλύεις τα γεγονότα, να γράφεις ιστορίες, να κριτικάρεις, να ανακρίνεις τους πρωταγωνιστές και να τους βγάζεις τα εσώψυχα.

Στον λόγο της τιμής μου, εάν κάτι με κινητροδοτεί ακόμη και μετά από 46 χρόνια, με ενθουσιάζει, με κρατά σε εγρήγορση, με διατηρεί πεινασμένο και... ψυχάκια, είναι αυτή ακριβώς η ατέρμονη δημιουργικότητα που τη θεωρώ ζωοφόρο προνόμιο και αληθινή ευλογία.

Η νέα σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας του ANT1 MediaLab σε συνεργασία με το SPORT24 έχει εντάξει στο δυναμικό της μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα του χώρου. Ένας μεγάλος ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σας, όσοι πιστοί προσέλθετε...


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ