ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Εργκίν Αταμάν κέρδισε το δικαίωμα στη λευκή επιταγή του Παναθηναϊκού AKTOR

26/05/2024 Real Madrid Vs Panathinaikos for Turkish Airlines Euroleague final game during Final four of  Berlin season 2023-24 in Uber Arena, in Berlin - Germany

Photo by: Vaggelis Stolis / Tourette Photography
26/05/2024 Real Madrid Vs Panathinaikos for Turkish Airlines Euroleague final game during Final four of Berlin season 2023-24 in Uber Arena, in Berlin - Germany Photo by: Vaggelis Stolis / Tourette Photography VAGGELIS STOLIS / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Παναθηναϊκός AKTOR λειτούργησε με βάση τη λογική, κράτησε τον Εργκίν Αταμάν γι ακόμη τρία χρόνια και απέκτησε την άνεση να νιώθει... ήρεμος για το εγγύς μέλλον. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Η επισημοποίηση της παραμονής του Εργκίν Αταμάν στον πάγκο του Παναθηναϊκού AKTOR γι' ακόμη τριετία δεν ήταν αιφνιδιαστική.

Επί της ουσίας επρόκειτο για μια διαδικασία που είχε δρομολογηθεί από καιρό και είχε αποκαλυφθεί (ως πρόθεση) από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέσω του Instagram πριν από μερικές εβδομάδες.

Η νέα τριετής συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν αλλάζει ιδιαίτερα τον προγραμματισμό ή την στόχευση του Παναθηναϊκού AKTOR για τα χρόνια που έρχονται. Απλά επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία που υπάρχει εντός του οργανισμού για μακρόπνοο σχεδιασμό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες με παίκτες - κλειδιά της περσινής σεζόν, οι οποίοι υπέγραψαν νέα συμβόλαια, όπως ο Κέντρικ Ναν, ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Τζέριαν Γκραντ. Κι αυτοί σε βάθος τριετίας. Συν τον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος δεσμεύτηκε επίσης ως το 2027.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια λοιπόν, ο Παναθηναϊκός AKTOR δημιουργεί μια βάση που δεν θα έχει ημερομηνία λήξης το επόμενο καλοκαίρι. Όπως γινόταν μέχρι πρότινος...

Η σταθερότητα συνεπάγεται θελκτικότητα

Πέρα από την ουσία του πράγματος, που αφορά στον περιορισμό των κινήσεων στην off-season για κάθε ένα από τα επόμενα καλοκαίρια, υπάρχει κάτι ακόμη που είναι μείζονος σημασίας.

Το μήνυμα που παίρνει η αγορά για τον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού AKTOR και την επιβεβαίωση πως διαθέτει πλέον την υπομονή, το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία που απαιτούνται για να παραμείνει στην κορυφή.

Αν μη τι άλλο, μετά από μια ντουζίνα χρόνια που οι προπονητές κι οι παίκτες άλλαζαν με εντυπωσιακή ταχύτητα, η ριζική αλλαγή πλεύσης επιφέρει πολλαπλά κέρδη στον σύλλογο. Γιατί εκτός όλων των άλλων, επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο (βλ. παίκτες) να αισθανθεί πως όλα γίνονται βάσει πλάνου. Πολυετούς.

Η λευκή επιταγή

Παράλληλα, η επισήμανση της απόλυτης εμπιστοσύνης στον άνθρωπο που επανέφερε τον Παναθηναϊκό AKTOR στον δρόμο των επιτυχιών δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το ποιος είναι το αφεντικό.

Ο Εργκίν Αταμάν κέρδισε το δικαίωμα στη λευκή επιταγή του Παναθηναϊκού AKTOR
Ο Εργκίν Αταμάν μαζί με τον εκπρόσωπό του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, στο γραφείο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου @DPG7000 INSTAGRAM ACCOUNT

Επί της ουσίας, δίνεται μια λευκή επιταγή (σε όλα τα επίπεδα) στον Εργκίν Αταμάν για οτιδήποτε αφορά στο αγωνιστικό τμήμα. Το κέρδισε με τη δουλειά και τους τίτλους που έφερε στο ΟΑΚΑ την περσινή αγωνιστική περίοδο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ EUROLEAGUE STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ