ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έλλειψη δημιουργίας και προβληματική εικόνα που δεν ταιριάζει στο μέγεθος του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη (2-1), την έλλειψη δημιουργίας, όπως και την προβληματική εικόνα, η οποία δεν ταιριάζει στο μέγεθος των Πειραιωτών.

Όταν ο Ολυμπιακός έχει μόλις δύο τελικές προσπάθειες εντός της εστίας, με τη δεύτερη στο 96', όπου ο Ελ Κααμπί μείωσε σε 2-1, όταν οι παίκτες του έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά όχι ιδέες πώς θα διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, όταν δεν αξιοποιούν τις στατικές φάσεις (φάουλ, κόρνερ) και όταν συνεχίζουν να πετούν τα α' ημίχρονα των αγώνων τους, πώς θα φτάσουν στη νίκη;

Οι "ερυθρόλευκοι" στα δύο τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα με αντιπάλους τον Παναιτωλικό και τον Άρη πέτυχαν μόλις ένα τέρμα και αυτό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο ματς με τους κιτρινόμαυρους. Σε αυτά τα δυο ματς πήραν μόλις ένα πόντο και έπεσαν από την κορυφή της βαθμολογίας. Είχαν διψήφιο αριθμό στατικών φάσεων αλλά δεν πήραν τίποτα. Όσο για σέντρες, με το τσουβάλι, αλλά και πάλι δεν είχαν αποτέλεσμα. Και πλέον γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη διοργάνωση.

Καλή η κατοχή της μπάλας, αλλά χρειάζεται να μεταφράζεται σε επικίνδυνες φάσεις, γκολ και νίκες. Τι να την κάνεις την καλή κυκλοφορία, όταν η μπάλα φτάνει με δυσκολία στον Ελ Κααμπί; Δύο τελικές είχε ο Μαροκινός σέντερ φορ κόντρα στον Άρη, τη μία την έκανε γκολ. Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες; Γιατί η πειραϊκή ομάδα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος προβληματίζει, έχοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές που κινούνται σε ρηχά νερά.

Ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος στο παιχνίδι του

Είναι φανερή η έλλειψη δημιουργίας. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος στο παιχνίδι του και σίγουρα η προβληματική εικόνα δεν ταιριάζει στο μέγεθος του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Άρη ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση. Οι κιτρινόμαυροι ήταν πολύ καλοί τακτικά και ο Μανου Γκαρθία και ο Μορόν σκόραραν στις δύο από τις τρεις τελικές προσπάθειες που είχαν οι γηπεδούχοι προς την εστία του Τζολάκη.

Επίσης, οι κιτρινόμαυροι είχαν τσαγανό, έβγαλαν ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους, έπαιξαν σκληρά, είχαν καθαρό μυαλό και έφεραν το ματς στα μέτρα τους.

Εκείνοι του Ολυμπιακού όμως δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Παρόλο που προέρχονταν από το στραβοπάτημα εναντίον του Παναιτωλικού. Παρά τις δριμύτατες παρατηρήσεις του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη και παρά τις ομιλίες, τις προτροπές και τα καμπανάκια από τον Μεντιλίμπαρ στον Ρέντη, δεν άλλαξε κάτι.

Ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, καθώς ο Κάρμο και ο Γκαρθία (που βρέθηκαν για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα) πήραν τις θέσεις των Πιρόλα και Στάμενιτς αντίστοιχα. Έτσι, στον άξονα η επιλογή του έμπειρου κόουτς ήταν ο Γκαρθία σε ρόλο αμυντικού χαφ (6άρι), ο Έσε 8άρι και ο Τσικίνιο 10άρι πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά σ' ένα ακόμη ματς

Όμως, οι ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν καλά σε ένα ακόμη παιχνίδι και στο 2'.45’’ από την έναρξη του ματς βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του Άρη οπισθοχώρησαν, έκλεισαν τους διαδρόμους και τις προωθήσεις του Ρόντινεϊ, ο Φρίντεκ τα πήγε πολύ καλά πάνω στον Μαρτίνς και ο Μάγιο στον Βέλντε (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο). Ο Έσε και ο Γκαρθία δεν μπορούσαν να περάσουν κάθετες πάσες, το ίδιο και ο Τσικίνιο και ο Ελ Κααμπί έμοιαζε απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την κατοχή της μπάλας, πρέσαραν ψηλά, αλλά απείλησαν στο α΄ ημίχρονο μόνο με μία κεφαλιά του Ελ Κααμπί και δύο εκτελέσεις φάουλ του Τσικίνιο. Πολύ λίγα για πράγματα από τους ερυθρόλευκους, ενώ οι κιτρινόμαυροι την ίδια ώρα εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία στην επίθεση. Ο Άρης είχε δύο τελικές εντός της εστίας στο πρώτο 45λεπτο και πέτυχε δύο γκολ με τον Μάνου Γκαρθία και τον Μορόν.

Η πρώτη κίνηση του Μεντιλίμπαρ στο ημίχρονο ήταν να ρίξει στο ματς τον Γουίλιαν και τον Ολιβέιρα (στο "8", με τον Τσικίνιο να παραμένει στο "10") και λίγο αργότερα (69΄), με την είσοδο του Γιάρεμτσουκ (βγαίνοντας ο Τσικίνιο), άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Η πειραϊκή ομάδα πίεσε ακόμη περισσότερο την άμυνα του Άρη, είχε καλές στιγμές με τον Ελ Κααμπί, τον Γιάρεμτσουκ και Ολιβέιρα αλλά βρήκε το γκολ αργά με τον πρώτο.

Ηλίου φαεινότερο ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά

Οι δύο τελευταίες αλλαγές του Ισπανού ήταν αμυντικών παικτών, ο μεν Μπιανκόν ώστε να αντικαταστήσει τον Ντόη, ο δε Κοστίνια για να καλύψει τη δεξιά πλευρά στην άμυνα, με τον Ρόντινεϊ σε ρόλο εξτρέμ αντί του Μαρτίνς που πήγε στον πάγκο. Και όλα αυτά, καθώς ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε άλλον επιθετικό στον πάγκο. Οι υπόλοιποι παίκτες ήταν οι Πιρόλα, Αποστολόπουλος, Στάμενιτς και Πασχαλάκης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εμφανές ότι λείπουν πράγματα από το ρόστερ και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την δημιουργία του παιχνιδιού, ενώ οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να γίνουν πιο γρήγοροι στην ανάπτυξή τους. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά και οι υποχρεώσεις πια θα είναι σε διπλό μέτωπο, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ