ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ποιότητα του Φορτούνη και του Σκάρπα, μαζί με τον Μπιέλ και τον Ροντινέι, άλλαξαν στο δεύτερο μέρος τον Ολυμπιακό

Ο Σκάρπα στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός
Ο Σκάρπα στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλη γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανσερραϊκού και τους Κώστα Φορτούνη και Γκουστάβο Σκάρπα που ανέβασαν επίπεδο τους ερυθρόλευκους.

Η ποιότητα του Φορτούνη είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Ο Μαρτίνεθ τον άφησε στον πάγκο στο ξεκίνημα του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό, προκειμένου να του δώσει ανάσες ενόψει του παιχνιδιού με την Τσουκαρίτσκι την Πέμπτη (24/8) στο Καραϊσκάκης, αλλά αποδείχτηκε ότι ακόμη και σε τέτοιου είδους ματς στο πρωτάθλημα η πειραϊκή ομάδα τον έχει ανάγκη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε άλλη αύρα με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο στο 58ο λεπτό, οι "ερυθρόλευκοι" έγιναν πιο πιεστικοί, ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί φτάνοντας τελικά στην επίτευξη δύο τερμάτων.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του αυτή είχε συμπαραστάτες τον Σκάρπα, που έκανε το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό παίζοντας στο β΄ ημίχρονο αλλά και τον Μπιέλ. Ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε λύνοντας τον γόρδιο δεσμό, ενώ ήταν εκείνος που με την προσπάθειά του στο ξεκίνημα του αγώνα ανάγκασε τον Χάγιεκ να τον ανατρέψει οδηγώντας στην αποβολή του τελευταίου.

Φορτούνης και Σκάρπα ανέβασαν την υπόλοιπη ομάδα

Θα πει κάποιος, ότι ο Πανσερραϊκός έπαιξε με παίκτη λιγότερο μόλις από το 4', άρα ο Ολυμπιακός θα έφτανε εύκολα ή δύσκολα στη νίκη, αλλά η ουσία είναι ότι η παρουσία των Φορτούνη και Σκάρπα τον άλλαξαν και ανέβασαν όλη την υπόλοιπη ομάδα, μαζί τον Μπιέλ και τον εξαιρετικό Ρόντινεϊ (είχε την ασίστ στο γκολ του Μπιέλ και την πάσα στο πέναλτι του Φορτούνη).

Αρκεί, κανείς να θυμηθεί την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και την δυσκολία της πειραϊκής ομάδας να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αλλά και του πρώτου δεκάλεπτου του δευτέρου μέρους, στο οποίο ο Πανσερραϊκός έχασε πέναλτι με τον Άλεξιτς (54΄).

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το παιχνίδι ρεβάνς με την Γκενκ στο Βέλγιο, προκειμένου να δώσει ανάσες σε ορισμένους ποδοσφαιριστές ενόψει του πρώτου αγώνα με την Τσουκαρίτσκι στην προσεχή Πέμπτη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο των playoffs του Europa League.

Έτσι, οι Ντόη, Ραμόν, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ και Ελ Αραμπί πήραν τις θέσεις των Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Φορτούνη και Ελ Κααμπί αντίστοιχα.

Χρειάζεται δουλειά στον Ρέντη

Ο Ισπανός τεχνικός ανέμενε ότι θα εξελίσσονταν πιο εύκολα τα πράγματα στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες και κάποιοι παίκτες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι, ο Μαρτίνεθ έφτασε στο σημείο στο δεύτερο ημίχρονο να χρησιμοποιήσει και τους δύο σέντερ φορ που είχε στη διάθεσή του (Ελ Αραμπί, Ελ Κααμπί) και τρία «δεκάρια» (Φορτούνης, Σκάρπα, Μπιέλ) προκειμένου οι "ερυθρόλευκοι" να φτάσουν στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός κρατάει τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ότι χρειάζεται πολλή δουλειά στο Ρέντη για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μία ομάδα με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της που τώρα χτίζεται και χρειάζεται ηρεμία, υπομονή και στήριξη.

Μόλις μπουν και τα υπόλοιπα κομμάτια στο παζλ (οι νεοαποκτηθέντες Έσε, Μπρίνιτς, Ορτέγκα) μαζί με ορισμένους παίκτες που θα αποκτηθούν το προσεχές διάστημα, τότε θα παρουσιαστεί στο γήπεδο ένας διαφορετικός Ολυμπιακός.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ