ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μουζακίτης ξεχωρίζει, ο Κωστούλας δίνει ενέργεια στην επίθεση και ο Μεντιλίμπαρ περιμένει περισσότερα από τις μεταγραφές

Ο Μουζακίτης ξεχωρίζει, ο Κωστούλας δίνει ενέργεια στην επίθεση και ο Μεντιλίμπαρ περιμένει περισσότερα από τις μεταγραφές
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους Χρήστο Μουζακίτη και Μπάμπη Κωστούλα που δίνουν μία διαφορετική πνοή στην ομάδα, αλλά και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που περιμένει περισσότερα από τις μεταγραφές.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλό α΄ ημίχρονο, αλλά με τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος με τους Μαρτίνς, Ελ Κααμπί, Μουζακίτη, Κωστούλα και Μασούρα κάλλιστα θα μπορούσε να είχε σκοράρει και να είχε φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως ήταν πιο κάτω σε ένταση, ενέργεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, σε σχέση με τον αγώνα με την Μπράγκα λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα.

Αυτό συνέβη -ως ένα βαθμό- λόγω της απουσίας του τραυματία Τσικίνιο, με τον οποίο η πειραϊκή ομάδα έχει μάθει να παίζει στον άξονα και το γεγονός ότι ο Ολιβέιρα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στον συγκεκριμένο ρόλο. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο α΄ ημίχρονο με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό στην ενδεκάδα, ενώ ήταν διαφορετικός μόλις πέρασε ο Κωστούλας στον αγώνα στο δεύτερο μέρος.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έβγαλε ενέργεια και έδωσε ταχύτητα στην επίθεση του Ολυμπιακού, παίζοντας πότε στα πλάγια και πότε πίσω από τον Ελ Κααμπί. Δημιούργησε προβλήματα στα μπακ των «πρασίνων» με την επιμονή του και την πίεση ψηλά και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν αρκετές ευκαιρίες.

Η δικαίωση του Μεντιλίμπαρ

Ο Μεντιλίμπαρ δικαιώνεται που επιμένει στον Κωστούλα όπως, βέβαια, και στον Μουζακίτη ο οποίος ήταν βασικός για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι και, μάλιστα, σε δύσκολα ματς όπως αυτά με την Μπράγκα, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο. Για τον Βάσκο προπονητή, όμως, οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν είναι πιτσιρικάδες, αλλά έτοιμοι παίκτες που ξεχωρίζουν σε αυτόν τον Ολυμπιακό.

Η πειραϊκή ομαδα πίεσε ψηλά στο α΄ ημίχρονο, ανάγκασε σε λανθασμένες μεταβιβάσεις τους αμυντικούς και τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, αλλά τόσο ο Ελ Κααμπί σε δύο περιπτώσεις όσο και ο Έσε δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν κυρίως με μακρινές πάσες του Κάρμο και του Τζολάκη προς τον Μαρτίνς να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των «πρασίνων», ενώ δεν συνέβη το ίδιο στην άλλη πλευρά με τον Ρόντινεϊ.

Ο Μαρτίνς ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού επιθετικά, με τον Έσε να κάνει καλό παιχνίδι στα χαφ, ενώ στην άμυνα ο Ρέτσος τα πήγε καλά πάνω στον Ιωαννίδη. Τις στημένες φάσεις ανέλαβαν στο πρώτο μέρος ο Ολιβέιρα και ο Μουζακίτης, ενώ αξίζει κανείς να σταθεί στην διπλή απόκρουση του Τζολάκη στα δύο σουτ του Σπόραρ.

Ο Μεντιλίμπαρ δικαιολογημένα έκανε αλλαγή τον Ολιβέιρα στο ημίχρονο, βάζοντας στο παιχνίδι τον Κωστούλα στο πλάι του Ελ Κααμπί, ενώ λίγο αργότερα θέλησε να αυξήσει την πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός πέρασε στο ματς τον Βέλντε και τον Γκαρθία στα χαφ, με τον Μουζακίτη να προωθείται πίσω από τον Ελ Κααμπί, έχοντας τον Κωστούλα δεξιά στα εξτρέμ -και τον Ρόντινεϊ μπακ. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν το γκολ και τη νίκη, δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Ο Μουζακίτης και ο Κωστούλας έχουν προσφέρει άλλο "χρώμα"

Ο Ολυμπιακός ναι μεν δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι, ωστόσο θα μπορούσε να πάρει το «διπλό» που θα τον έφερνε στην κορυφή της βαθμολογίας. Και το λάθος δεν έγινε στο ΟΑΚΑ, αλλά στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκης. Όπως πραγματικότητα είναι μέχρι σήμερα ότι η πειραϊκή ομάδα στηρίζεται κυρίως στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και στους Ελ Κααμπί, Ρόντινεϊ, Έσε, Μαρτίνς και Κάρμο.

Ο Μουζακίτης και ο Κωστούλας έχουν προσφέρει άλλο «χρώμα» στην εικόνα του Ολυμπιακού, ο Ρέτσος και ο Τζολάκης αποτελούν σταθερή αξία στην άμυνα και ήταν διακριθέντες και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Ντόη έχει βοηθήσει αρκετές φορές, ενώ ο Μασούρας στάθηκε άτυχος τον τελευταίο ένα μήνα χάνοντας έδαφος λόγω του τραυματισμού του.

Όσο για τους Ελ Κααμπί, Ρόντινεϊ, Έσε και Μαρτίνς αποτελούν παίκτες της περυσινής ομάδας του Ολυμπιακού, ενώ και ο Κάρμο πέρασε ένα εξάμηνο υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ την περασμένη σεζόν. Πλέον, το ζήτημα για τους «ερυθρόλευκους» είναι να πάρουν περισσότερα πράγματα από τις μεταγραφές τους και δη τους επιθετικούς. Διότι, ο Κοστίνια και ο Πιρόλα έχουν δείξει ήδη θετική εικόνα.

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, λοιπόν, ο Μεντιλίμπαρ περιμένει από τους Γουίλιαν, Ολιβέιρα, Βέλντε, Γιάρεμτσουκ, Γκαρθία και Στάμενιτς να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, θα μπει στην εξίσωση και ο Γιαζίτζι.

Οι παραπάνω παίκτες είχαν τα ελαφρυντικά τους (κάποιοι ενσωματώθηκαν αργότερα στο ρόστερ και υπάρχει διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές) γι΄ αυτό και ο Μεντιλίμπαρ είναι πεπεισμένος ότι θα παρουσιαστεί ένας πολύ καλύτερος Ολυμπιακός από το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και έπειτα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ