ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κερδίζει παίκτες, χρόνο και βαθμούς, μέχρι να συμπληρώσει το ρόστερ του και να αλλάξει πρόσωπο

Ο Βέλντε
Ο Βέλντε EUROKINISSI SPORTS - LATO KLODIAN

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό, που ενώ είναι εμφανώς ανέτοιμος έχει κάνει το 2/2 στην Stoiximan Super League κερδίζοντας χρόνο και παίκτες, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης ενόψει της μεγάλης σεζόν που έρχεται.

Υπήρχαν προπονητές παλαιότερα που έλεγαν ότι "τα παιχνίδια τον Αύγουστο δεν τα παίζεις, απλώς τα κερδίζεις", είτε αφορά στο πρωτάθλημα είτε στους αγώνες στις προκριματικές φάσεις της Ευρώπης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ολυμπιακός έχει κάνει σωστά τη δουλειά μέχρι τώρα καθώς μετράει 2/2 στην Stoiximan Super League μετά και την νίκη του επί της Athens Kallithea και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, ο Μεντιλίμπαρ ήταν ξεκάθαρος στα μέσα Αυγούστου τονίζοντας πως προτεραιότητά του ήταν και παραμένει το 3/3 του Ολυμπιακού μέχρι την διακοπή του Σεπτεμβρίου για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων. Και είχε απόλυτο δίκιο, καθώς υπήρξαν ομάδες που έχασαν σημαντικούς βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και η τρίτη που ακολουθεί κρύβει αρκετές παγίδες.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα με την Καλλιθέα, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του. Και ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο του β΄ ημιχρόνου ήταν τόσο νωθρός, υποτονικός και χωρίς καθαρό μυαλό που του κόστισε δεχόμενος την ισοφάριση. Η απόδοση σε σημαντικά κομμάτια των αγώνων, τόσο με αντίπαλο τον Βόλο όσο και με την Athens Kallithea αποτελούν καμπανάκια ενόψει του παιχνιδιού με τη Λαμία αλλά και για τη συνέχεια.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν καλά στους αγώνες, προηγούνται νωρίς (στο 13' με τον Ρόντινεϊ στον Βόλο, στο 14΄ με τον Βέλντε κόντρα στην Athens Kallithea), αλλά δεν "κλειδώνουν" τα ματς. Και αν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η πειραϊκή ομάδα δεν δέχτηκε τέρμα - όπως τώρα στο Καραϊσκάκης -, εντούτοις όλα ήταν ανοιχτά στο παιχνίδι μέχρι το 73΄ που σκόραρε ο Μασούρας. Όπως στο 77΄ πέτυχε το γκολ ο Γιάρεμτσουκ εναντίον της Athens Kallithea που έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν πράγματα λοιπόν που χρήζουν διόρθωσης από τον Μεντιλίμπαρ, όπως και κενά στο ρόστερ που πρέπει να καλυφθούν. Είναι εμφανές το πρόβλημα στη δημιουργία του παιχνιδιού και φάνηκε στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος που, μάλιστα, δεν ήταν ντέρμπι. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ο Όρτα, ο Φορτούνης, ακόμη και ο Γιόβετιτς που βοηθούσε σε αυτό τον τομέα, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ποιοτικό κεντρικό μεσοεπιθετικό.

Όπως χρειάζεται και η προσθήκη εξτρέμ, είτε του Ποντένσε είτε ανάλογης αξίας ποδοσφαιριστή, διότι η σεζόν είναι μεγάλη, με πολλά παιχνίδια, δεν απαιτούνται λύσεις στα πλάγια της επίθεσης και πίσω από τον σέντερ φορ.

Κέρδη ο Βέλντε και ο Γιάρεμτσουκ

Το θετικό για τον Ολυμπιακό, πάντως, είναι πως πορεύεται με νίκες στο πρωτάθλημα και αυτό του προσφέρει ηρεμία και, ταυτόχρονα, αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές. Στα κέρδη για τους "ερυθρόλευκους" από το παιχνίδι με την Athens Kallithea είναι πως σκόραραν ο Βέλντε και ο Γιάρεμτσουκ πανηγυρίζοντας τα πρώτα τους τέρματα σε επίσημο αγώνα. Ο Μεντιλίμπαρ περιμένει λύσεις στο σκοράρισμα από πολλούς παίκτες και όχι μόνο από τους σέντερ φορ.

Μια και η αναφορά στον κεντρικό επιθετικό, είναι εμφανές ότι ο Ελ Κααμπί δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο που θέλει και είναι κάπου λογικό, αφού δεν έκανε προετοιμασία λόγω τραυματισμού και έχασε σχεδόν όλα τα φιλικά παιχνίδια -έπαιξε μόνο είκοσι λεπτά ως αλλαγή στο ματς με τον Άρη Λεμεσού στην Κύπρο.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, άλλη ομάδα βλέπουμε αυτή τη στιγμή και άλλη θα παρουσιαστεί μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου που θα έχουν τελειώσει οι μεταγραφές και θα αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή.

Καταρχάς, το βασικό κεντρικό αμυντικό "δίδυμο" θα αποτελέσουν ο Κάρμο και ο Ρέτσος οι οποίοι είδαν από τις εξέδρες του Καραϊσκάκης τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Athens Kallithea.

Ο Έσε έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο και μόλις αντικαταστάθηκε υπήρξαν ζητήματα στην ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Ο Γκαρθία μόλις τώρα έκανε το ντεμπούτο του παίζοντας περίπου 25 λεπτά ως αλλαγή μαζί με τις καθυστερήσεις. Παρεμπιπτόντως, ο Ισπανός χαφ είχε θετική παρουσία, παρόλο που δεν έχει κάνει προετοιμασία και δεν είχε παίξει μέχρι χθες σε κάποιο παιχνίδι.

Ο Βέλντε και ο Μαρτίνς θα είναι ακόμη καλύτεροι σε τρεις εβδομάδες, το ίδιο λογικά ο Γιάρεμτσουκ, ο Ελ Κααμπί και ο Στάμενιτς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λείπουν ακόμη ένας εξτρέμ (Ποντένσε ή άλλος) και ένα «8-10άρι» (Όρτα ή άλλος). Και ίσως να αποκτηθεί και αριστερός μπακ. Επί της ουσίας, θα δημιουργηθεί ένας διαφορετικός και πολύ πιο δυνατός Ολυμπιακός. Μέχρι τότε, αυτό που προέχει είναι το 3/3 στο πρωτάθλημα και η βελτίωση μέσω της δουλειάς τις επόμενες 2,5 εβδομάδες στον Ρέντη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ