ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι 17χρονοι Μουζακίτης και Κωστούλας έβγαλαν ενέργεια και γλύκαναν την εικόνα του Ολυμπιακού

Ο Μουζακίτης με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Μουζακίτης με τη φανέλα του Ολυμπιακού ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME SPORTS

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, μαζί με τους έμπειρους Ρόντινεϊ και Ελ Κααμπί, αλλά και τους Κοστίνια, Ολιβέιρα που αγωνίστηκαν πρώτη φορά βασικοί έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Νιάτα και εμπειρία. Ο συνδυασμός λειτούργησε πολύ καλά για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Ατρόμητο και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανακάτεψε την τράπουλα, έψαξε τις λύσεις και αυτές ήρθαν από τους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μέχρι τώρα πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά και από τους συνήθεις ύποπτους Ρόντινεϊ και Ελ Κααμπί.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ισπανός προχώρησε σε επτά αλλαγές από Πέμπτη – Κυριακή. Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά στοχευμένα. Αφενός μεν υπήρχαν παίκτες κουρασμένοι από τα παιχνίδια με τον Άρη και τη Λυών αφετέρου δε ήθελε να βάλει φρέσκο αίμα στην ενδεκάδα ταρακουνώντας την κατάσταση. Ο Μεντιλίμπαρ πήρε ρίσκο και δικαιώθηκε, διότι δεν είναι εύκολο να γίνεται τόσο εκτεταμένο ροτέισον.

Όμως, ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει τις δυνατότητες των παικτών που έχει στα χέρια του. Μέσα οι 17χρονοι Μουζακίτης και Κωστούλας, μέσα και ο 21χρονος Αποστολόπουλος, πρώτη φορά βασικοί οι Κοστίνια και Ολιβέιρα, επιστροφή των Βέλντε και Στάμενιτς. Και έμειναν εκτός οι τρεις κεντρικοί χαφ στη Γαλλία (Έσε, Γκαρθία, Τσικίνιο), οι δύο επιθετικοί (Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ) και δύο αμυντικοί (Ορτέγκα και ο τραυματίας Πιρόλα).

Ο Μουζακίτης και ο Κωστούλας έβγαλαν ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους, έτρεξαν πολύ, πρέσαραν ψηλά, έδειξαν τσαγανό και γλύκαναν την εικόνα του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά. Σε αυτό βοήθησαν επίσης, αφενός μεν η ποιότητα, τα τρεξίματα και ο κυριαρχικός τρόπος παιχνιδιού του Ρόντινεϊ αφετέρου δε η φρεσκάδα του Στάμενιτς ο οποίος όμως είναι αναγκαίο να ανεβάσει περισσότερες στροφές.

Από τη στιγμή που έλλειπαν οι Μασούρας, Μαρτίνς και ο Γουίλιαν δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος, ο Μεντιλίμπαρ επίλεξε τον Ρόντινεϊ στα εξτρέμ, έχοντας τον Κοστίνια στα νώτα του και στηρίχθηκε κυρίως στη δεξιά πλευρά. Αξίζει να τονιστεί, ότι ο Πορτογάλος είχε πολύ καλή απόδοση, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Στην αριστερή πλευρά, ο Αποστολόπουλος πήρε πρωτοβουλίες, προωθήθηκε αρκετές φορές, έκανε σουτ, αλλά δεν είχε την κατάλληλη βοήθεια από τον Βέλντε, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Αντίθετα, ο Ολιβέιρα από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνει την απόδοσή του και βγάζει και ηγετικό χαρακτήρα στον αγωνιστικό χώρο.

Εκείνοι πάντως που κρατούν τη σημαία ψηλά εξακολουθούν να είναι οι έμπειροι Ρόντινεϊ και Ελ Κααμπί. Γκολ και δοκάρι ο Βραζιλιάνος, γκολ ο Μαροκινός και τελείωσε η μπουγάδα στο Φάληρο. Όμως, δεν είναι μόνο το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ρόντινεϊ έχει δύο τέρματα και δύο ασίστ σε έξι ματς στο πρωτάθλημα. Ο Ελ Κααμπί μετράει τέσσερα γκολ και μία ασίστ επίσης σε έξι αγώνες στη Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός έχει περιθώρια βελτίωσης, καθώς ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε στη διάθεσή του στα τελευταία παιχνίδια τον Μασούρα και τον Μαρτίνς που μπορούν να δώσουν πράγματα στην επίθεση, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ρέτσος έμεινε εκτός 40 μέρες λόγω τραυματισμού, ο Ελ Κααμπί και ο Γκαρθία έχασαν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και υπάρχουν παίκτες σε διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας. Λογικά, οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν στο σημείο που θέλει ο Ισπανός τεχνικός μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος τον Οκτώβριο για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων.

Το ζήτημα είναι πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει γενικά να πάρει περισσότερα πράγματα από ορισμένες από τις μεταγραφές του και δη στην επίθεση. Ο Βέλντε και ο Γιάρεμτσουκ δεν έχουν δώσει ακόμη αυτά που θέλουν οι ίδιοι και ο προπονητής τους. Το ίδιο συμβαίνει στα χαφ με τον Γκαρθία και τον Στάμενιτς. Από την άλλη, χρειάζεται υπομονή και χρόνος για τον Γουίλιαν και τον Ολιβέιρα καθώς πρόσφατα ήρθαν στον Ρέντη, ενώ προσεχώς θα μπει στην εξίσωση και ο Γιαζίτζι.

Μέχρι τότε, όμως, αυτό που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι να πετύχει δύο νίκες μέσα στην εβδομάδα σε Ευρώπη και Ελλάδα στους δύσκολους αγώνες απέναντι στην Μπράγκα και στον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ