ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ παραμένει ισχυρή και η ευκαιρία για αξιοποίηση του "χρυσού" που έχει στα χέρια του

Ολυμπιακός: Η φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ παραμένει ισχυρή και η ευκαιρία για αξιοποίηση του "χρυσού" που έχει στα χέρια του
INTIME

Ο Ολυμπιακός βγήκε κερδισμένος από το φιλικό με τον Άγιαξ, αφενός γιατί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τους παίκτες του να διατηρούν την αγωνιστική τους ταυτότητα παρά τις απουσίες και αφετέρου επείδη ξεχώρισαν οι προερχόμενοι από την Κ19 των ερυθρολεύκων.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε κάθε λόγο που έφυγε ικανοποιημένος από το αθλητικό κέντρο του Ντριλ, κι ας ηττήθηκε ο ανέτοιμος Ολυμπιακός από τον έτοιμο αγωνιστικά Άγιαξ (0-1). Και η ικανοποίηση του Βάσκου τεχνικού έγκειται στα εξής:

Πρώτον, παρά τις απουσίες και τα σημαντικά κομμάτια που λείπουν ακόμη από το παζλ της ομάδας του Ολυμπιακού, είδε τους ερυθρόλευκους να διατηρούν την αγωνιστική τους ταυτότητα. Η πειραϊκή ομάδα είτε παίζει με τους βασικούς είτε με τα δεύτερα είτε με τα τρίτα, δεν αλλάζει η εικόνα της. Το δόγμα Μεντιλίμπαρ παραμένει αναλλοίωτο. Η συνοχή, το πρέσινγκ πάνω από τη μεσαία γραμμή, οι αλληλοκαλύψεις, τα τρεξίματα και η προσπάθεια και επιμονή έως το τέλος για το αποτέλεσμα.

Δεύτερον, ξεχώρισαν οι πιτσιρικάδες Πρωταθλητές Ευρώπης (Youth League) στην πρώτη τους μεγάλη δοκιμασία.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Βάσκος κόουτς προσπάθησε να διαχειριστεί τους παίκτες που έχει στα χέρια του όσο το δυνατόν καλύτερα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί ανταγωνιστικός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πειραϊκή ομάδα έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας και μόλις τέσσερις ημέρες αφότου έφτασε στην Ολλανδία, ενώ ο Άγιαξ είναι έτοιμος, έχει δώσει ήδη πέντε φιλικά ματς και σε έξι ημέρες παίζει επίσημο αγώνα στην Ευρώπη εναντίον της Βοϊβοντίνα.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Ελ Κααμπί, Γκαρθία, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα ένιωσε ενοχλήσεις ο Στάμενιτς (αρχικά, είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα) και προφυλάχτηκε. Έτσι, ο Ισπανός προπονητής χρησιμοποίησε τον Ντόη στα χαφ, έχοντας τον Τσικίνιο πίσω από τον σέντερ φορ Κωστούλα.

Οι δύο δοκιμές με αλλαγή θέσεων απ΄ ότι τους είχαμε συνηθίσει ως τώρα, έγιναν η μεν πρώτη για τον Ντόη σε ρόλο κεντρικού χαφ, η δε δεύτερη του Ζέλσον Μαρτίνς που χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο μέρος του β' ημιχρόνου στη θέση του σέντερ φορ. Αν και στην περίπτωση του δεύτερου ήταν λίγο πολύ αναγκαστική, αφού εκτός του Κωστούλα δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος κλασικός σέντερ φορ.

Σε ό,τι αφορά τους νεοαποκτηθέντες Κοστίνια και Αναγνωστόπουλο είχαν θετική εικόνα, αλλά αξίζει να σταθεί κανείς στον Ζέλσον Μαρτίνς ο οποίος ήταν πολύ καλός στο ημίχρονο που αγωνίστηκε και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα την ερχόμενη περίοδο. Όπως καλοί ήταν επίσης οι Άμπι, Αποστολόπουλος, Τσικίνιο και Ρόντινεϊ.

Ωστόσο, εκείνοι που ξεχώρισαν ήταν οι προερχόμενοι από την ομάδα Κ19 των ερυθρόλευκων. Η "χρυσή" γενιά του Ολυμπιακού. Ο Κουτσίδης ήταν εξαιρετικός στο α' ημίχρονο σε ρόλο δεξιού στόπερ δίπλα στον Άμπι, όπως και στο δεύτερο μέρος ως αριστερός στόπερ στο πλάι του Ρέτσου.

Ο Μπακούλας και ο Μουζακίτης κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή στο β' ημίχρονο με συνέπεια ο Ολυμπιακός να πάρει τον έλεγχο του αγώνα δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ο Κωστούλας δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά, αλλά έτρεξε πολύ, πίεσε ψηλά και είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει, ενώ καλά τα πήγε και ο Παπακανέλλος ως αριστερός εξτρέμ στο 25λεπτο που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Αυτό που χρειάζονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι παιχνίδια στα πόδια τους για να αποκτήσουν εμπειρίες και παραστάσεις από το πιο υψηλό επίπεδο. Και όλα τα άλλα θα έρθουν στην ώρα τους...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ