ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης, ο Κωστούλας και η παρέα τους είναι Πρωταθλητές Ευρώπης και έτσι τους βλέπει ο Μεντιλίμπαρ, όχι ως μικρούς

Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης, ο Κωστούλας και η παρέα τους είναι Πρωταθλητές Ευρώπης και έτσι τους βλέπει ο Μεντιλίμπαρ, όχι ως μικρούς
INTIME

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τη Μέχελεν στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, με τα "χρυσά" μωρά του να κάνουν ξανά τη διαφορά. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Όταν βλέπουμε μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό να χρησιμοποιούν κατά καιρούς 17χρονους, 18χρονους και 19χρονους ποδοσφαιριστές στους επίσημους αγώνες τους στα πρωταθλήματα τους και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τους βγάζουμε το καπέλο, τους θαυμάζουμε και κάνουμε λόγο για διαφορετική νοοτροπία. Γιατί να μην ισχύσει αυτό κάποια στιγμή και στην Ελλάδα; Πόσο μάλλον, όταν η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, μόλις πριν από μερικούς μήνες, πανηγύρισε την κατάκτηση του UEFA Youth League.

Τι κι αν ο Χρήστος Μουζακίτης και ο Χαράλαμπος Κωστούλας είναι μόλις 17 ετών. Καλά έκανε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους είχε βασικούς στον φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μέχελεν (2-0). Όπως σωστά έπραξε και τους χρησιμοποίησε και χθες κόντρα στον Άγιαξ. Θα πει κάποιος, ότι λείπουν αρκετοί παίκτες από την πειραϊκή ομάδα, έχουν να γίνουν και άλλες μεταγραφές, γι΄ αυτό και οι πιτσιρικάδες βρήκαν χώρο. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι πως η ποιότητα των πέντε νεαρών παικτών που έχει πάρει ο Βάσκος τεχνικός στην προετοιμασία είναι εμφανής από μακριά.

Ο Μουζακίτης έκλεψε την παράσταση στον αγώνα με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή θυμίζοντας τον Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας στον αγώνα εναντίον της Γαλλίας στο EURO. Ήταν εξαιρετικός για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, καθώς είχε ξεχωρίσει και χθες στον φιλικό αγώνα απέναντι στον Άγιαξ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στο α΄ ημίχρονο στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής έχοντας δίπλα του τον Ντόη και το ίδιο στο δεύτερο μέρος έχοντας στο πλάι του τον Μπιανκόν.

Τα τρομερά "μωρά" ξεχωρίζουν

Ο Μουζακίτης ξεχώρισε στο κέντρο, ήταν πολύ καλός επιθετικά αλλά και ανασταλτικά και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεντιλίμπαρ τον άφησε στον αγώνα μέχρι το 69΄, περνώντας στη συνέχεια τον Μπακούλα που είχε επίσης καλή απόδοση. Γενικά, τα τρομερά "μωρά" του Ολυμπιακού ξεχωρίζουν σε αυτό το πρώτο διάστημα της προετοιμασία της πειραϊκής ομάδας στην Ολλανδία. Πέρα από τον Μουζακίτη που άνοιξε το σκορ με φανταστικό αριστερό σουτ, καλή παρουσία είχε και ο Κωστούλας που έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Μαρτίνς, ο οποίος επίσης είχε πολύ καλή απόδοση. Ο τελευταίος χρησιμοποιήθηκε, τόσο σε θέση δεξιού εξτρέμ (α΄ ημίχρονο) όσο και ως σέντερ φορ (β΄ ημίχρονο).

Παράλληλα, ο Αποστολόπουλος είχε θετική παρουσία, τόσο ως αριστερός εξτρέμ στο α΄ ημίχρονο -έχοντας πίσω του τον Ορτέγκα- όσο και ως αριστερό μπακ στο δεύτερο μέρος -έχοντας μπροστά του τον Μπιέλ. Ο Παπακανέλλος χρησιμοποιήθηκε πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, δηλαδή είχε ρόλο "δεκαριού" και είχε δύο καλές ατομικές προσπάθειες που δεν αξιοποιήθηκαν από τον Μαρτίνς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μπακούλας και ο Κουτσίδης έπαιξαν ως αλλαγή στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα -μαζί με τις καθυστερήσεις- και είχαν καλή απόδοση. Θετική ήταν η παρουσία του Άμπι, όπως και του Μπότη που έκανε το ντεμπούτο του, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο β΄ ημίχρονο, αλλά και του Μασούρα που είχε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας επτά Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα (Τζολάκης, Ρέτσος, Ντόη, Μουζακίτης, Αποστολόπουλος, Παπακανέλλος, Κωστούλας) και το τελείωσε με πέντε (Μπότης, Κουτσίδης, Μπακούλας, Αποστολόπουλος, Μασούρας).

Επίσης, ο Βάσκος έκανε αρκετές δοκιμές, αφού χρησιμοποίησε τον Ρόντινεϊ σε ρόλο δεξιού εξτρέμ (στο β΄ ημίχρονο), τον Αποστολόπουλο ως αριστερό εξτρέμ (α΄ ημίχρονο), τον Ντόη (στο πρώτο μέρος) και τον Μπιανκόν (στο β΄ ημίχρονο) ως κεντρικούς χαφ, τον Μπιέλ αριστερά στην επίθεση και τον Μασούρα σε θέση σέντερ φορ.

Να θυμίσουμε, ότι δεν ήταν διαθέσιμοι οι τραυματίες Ελ Κααμπί, Στάμενιτς και Γκαρθία, ενώ ο Τσικίνιο χρησιμοποιήθηκε ένα δεκάλεπτο ως αλλαγή για λόγους ξεκούρασης. Και όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και ο Ολυμπιακός έχει να προσθέσει αρκετούς παίκτες στο ρόστερ του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ