ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι να κάνει και ο Μεντιλίμπαρ, φεύγει ο Οκτώβριος και ακόμη περιμένει τις περισσότερες μεταγραφές

SUPERLEAGUE 2024-2025 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλης γράφει για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που ακόμη περιμένει βοήθειες και κοντεύουμε να φτάσουμε στην τρίτη διακοπή του Νοεμβρίου, με τους περισσότερους νεοαποκτηθέντες να μην έχουν βγει ακόμη μπροστά.

Τη μία πέφτουν τα "φώτα" στον Μουζακίτη. Την άλλη στον Κωστούλα. Την παράλλη στον Ρέτσο και στον Κάρμο. Και πότε στον Έσε, στον Τσικίνιο και πότε Μαρτίνς. Αλλά κυρίως στον Ελ Κααμπί και στον Ρόντινεϊ. Όλοι με θητεία από πέρυσι στον Ολυμπιακό, με εξαίρεση τους δύο Έλληνες πιτσιρικάδες. Και οι μεταγραφές, που είναι οι μεταγραφές;

Βγαίνει και ο Οκτώβριος και ο Μεντιλίμπαρ ακόμη περιμένει βοήθειες. Πέρασε η πρώτη διακοπή του Σεπτεμβρίου, έφυγε και η δεύτερη του Οκτωβρίου, κοντεύουμε να φτάσουμε στην τρίτη του Νοεμβρίου, κι ακόμη να βγουν μπροστά κάποιοι ποδοσφαιριστές.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Κοστίνια, που αποτελεί ουσιαστικά μεταγραφή του περασμένου Ιανουαρίου (τότε έκλεισε από τη Ρίο Άβε), τον Πιρόλα που, όποτε αγωνίστηκε, έδωσε πράγματα και, βέβαια, τον γνώριμό μας Κάρμο από το δεύτερο εξάμηνο της παρουσίας του την προηγούμενη περίοδο στην πειραϊκή ομάδα, δηλαδή τους αμυντικούς, από τους υπόλοιπους παίκτες οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πάρει σχεδόν τίποτα.

Ο Γιάρεμτσουκ από δεύτερος στην ιεραρχία των σέντερ φορ, είναι τρίτος πια πίσω από τον Ελ Κααμπί και τον Κωστούλα, έχοντας μόλις ένα τέρμα, αυτό απέναντι στην Καλλιθέα. Και πρόκειται για εν ενεργεία διεθνή με την Ουκρανία (57 αγώνες, 16 γκολ) και με μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων στην Μπενφίκα και την Μπριζ.

Ο Βέλντε είναι σκιά του καλού εαυτού του που είδαμε το καλοκαίρι στους φιλικούς αγώνες του Ολυμπιακού. Ο Νορβηγός εξτρέμ όχι μόνο έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα, αλλά δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα παιχνίδια με την Μπράγκα και τη Μάλμε και έφτασε στο σημείο ο Μεντιλίμπαρ να τον αφήσει εκτός αποστολής από το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ένα γκολ όλο κι όλο με την Καλλιθέα είναι πολύ λίγο για μία μεταγραφή που κόστισε στον Ολυμπιακό πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γουίλιαν βρίσκεται δύο μήνες πια στους ερυθρόλευκους, αλλά δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Πασάρει την μπάλα πλάγια ή προς τα πίσω, δεν παίρνει πρωτοβουλίες, δεν έχει ένταση και ενέργεια στις κινήσεις του και δεν θυμίζει για την ώρα σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που έκανε τόσο θόρυβο στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια. Ο Μεντιλίμπαρ, που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την κατάσταση του Βραζιλιάνου εξτρέμ, δεν του έχει δώσει πάνω από ένα ημίχρονο μέχρι σήμερα. Δεν έχει γκολ, δεν έχει ασίστ και σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεδιπλώσει την ποιότητά του στο χορτάρι.

Ο Ολιβέιρα έχει και εκείνος δύο μήνες στον Ολυμπιακό, αλλά ο Ισπανός προπονητής ακόμη τον περιμένει. Ο τελευταίος του έδωσε φανέλα βασικού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν σε κακή βραδιά και τον άλλαξε στο ημίχρονο -ήταν βασικός και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος χαφ αγωνίστηκε μόλις ένα εικοσάλεπτο με την Μπράγκα, δεν έπαιξε με τη Λιόν και τη Μάλμε, όπως δεν ήταν στις επιλογές του ερυθρόλευκου τεχνικού στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Στάμενιτς υπολογιζόταν αρχικά για βασικός, αλλά γρήγορα βρέθηκε στην πέμπτη θέση της ιεραρχίας των κεντρικών χαφ πίσω από τους Έσε, Μουζακίτη, Γκαρθία και Ολιβέιρα. Ο Νεοζηλανδός έπαιξε μόλις στα δύο (με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα) από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, δεν αγωνίστηκε με την Μπράγκα, είχε ένα πεντάλεπτο με τη Μάλμε και ένα εικοσάλεπτο με τη Λιόν.

Επίσης, ο Γκαρθία κινείται μέχρι τώρα σε ρηχά νερά και, προς το παρόν, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που είχε σημαντική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Πρόκειται για έναν ποιοτικό κεντρικό χαφ, που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, αλλά οι ερυθρόλευκοι και, βέβαια, ο συμπατριώτης του Μεντιλίμπαρ, περιμένει πολλά περισσότερα από εκείνον.

Πέρα από τις μεταγραφές, δεν περίμενε κανείς το παιχνίδι με τον Αστέρα για να αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός προβληματίζεται και δυσκολεύεται να φτάσει στο γκολ, όταν έχει απέναντί του ομάδες που παίζουν πολύ κλειστά. Και από τη στιγμή που οι Αρκάδες προηγήθηκαν νωρίς (21') ήταν αναμενόμενο ότι θα είχαν πιο κοντά τις γραμμές τους στην άμυνα και θα έψαχναν τις ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Ελ Κααμπί και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φύγει από την Τρίπολη με το θετικό αποτέλεσμα, αλλά οι παίκτες του παρουσιάστηκαν πολύ αγχωμένοι, ειδικά στο β' ημίχρονο, ήταν βιαστικοί στις κινήσεις τους, δεν είχαν καθαρό μυαλό και ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε εκτεταμένο rotation πραγματοποιώντας έξι αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Μάλμε, αλλά τι να κάνει και εκείνος; Δεν μπορεί να παίζει συνεχώς με τους ίδιους. Φάνηκε και στην Τρίπολη, ότι κάποιοι παίκτες δεν είχαν ενέργεια μετά το ματς στη Σουηδία. Χρειάζεται να βοηθήσουν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, διότι το ρόστερ δεν είναι τόσο μικρό, υπάρχουν 31 παίκτες.

Το ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι, σε αντίθεση με την παρουσία και τα αποτελέσματά του στην Ευρώπη, μετά από εννέα αγώνες στο πρωτάθλημα έχει περισσότερες ισοπαλίες (τρεις) και ήττες (δύο) μαζί, παρά νίκες (τέσσερις). Και αυτό δεν είναι κάτι σύνηθες για τους ερυθρόλευκους, που πρέπει να βρουν τις λύσεις και να αλλάξουν άμεσα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ