ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ταμείο θα γίνει σε δύο εβδομάδες, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τέσσερις - πέντε μεταγραφές

SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μεταγραφικό ταμείο στον Ολυμπιακό θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες, ως τότε οι ερυθρόλευκοι διαπραγματεύονται για τέσσερις - πέντε μεταγραφές, ενώ τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

"Μηδένα προ του τέλους μακάριζε". Η περίφημη φράση του Σόλωνα στον Κροίσο άντεξε από την αρχαιότητα ως σήμερα γιατί βρίσκει εφαρμογή σε πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Το "μη βγάζεις συμπεράσματα πριν από το τέλος" έχει αποδειχθεί πολλές φορές σοφό και είναι πολλά τα παραδείγματα που αφορούν και στο ποδόσφαιρο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, το μεταγραφικό ταμείο θα γίνει σε δύο εβδομάδες και δη στις 5 Σεπτεμβρίου καθώς το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου οι "ερυθρόλευκοι" θα στείλουν στην UEFA την λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες στο League Stage του Europa League.

Τότε, θα μπορεί να γίνει κριτική για τα μεταγραφικά πεπραγμένα της διοίκησης και του προπονητή τη θερινή περίοδο. Αν τα πήγαν καλά ή όχι. Αν ο Ολυμπιακός θα είναι πιο ενισχυμένος σε σχέση με την περασμένη σεζόν ή θα υπάρχουν κενά που κακώς δεν καλύφθηκαν καθώς υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια μέσα στο καλοκαίρι.

Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τέσσερις - πέντε μεταγραφές

Μέχρι τότε όμως υπάρχουν ακόμη 14 εικοσιτετράωρα και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή για τέσσερις - πέντε μεταγραφές (εξτρέμ, επιτελικός χαφ, στόπερ, αριστερός μπακ και ενδεχομένως αμυντικός μέσος).

Και η πληροφόρηση που υπάρχει είναι πως, ότι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει από πλευράς διοίκησης σε συνεργασία με τον Μεντιλίμπαρ προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να παρουσιαστεί όπως πρέπει μέσα στην περίοδο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μένουν λοιπόν δύο εβδομάδες για να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Προς το παρόν, χρειάζεται λοιπόν λίγο υπομονή για να φανεί, για παράδειγμα, αν οι "ερυθρόλευκοι" θα αποκτήσουν τον Ποντένσε ή θα πάνε σε άλλη λύση και αν αυτή η λύση θα είναι ισάξια η καλύτερη του Πορτογάλου επιθετικού. Μια και η αναφορά στον 28χρονο επιθετικό, είναι ξεκάθαρο πως και ο Ολυμπιακός και ο ίδιος ο παίκτης θέλουν να πορευτούν μαζί. Διαφορετικά, δεν θα γίνονταν διαπραγματεύσεις ούτε θα υπήρχε σχεδόν καθημερινή επαφή.

Με ποιους όρους μπορεί να επιτευχθεί η συνύπαρξη είναι το καίριο κομμάτι και σε αυτό, όπως και στις περισσότερες μεταγραφές, υπάρχουν παιχνίδια τακτικής από όλες τις πλευρές. Είναι δικαίωμα της Γουλβς να ζητάει δέλα εκατομμύρια, όπως είναι δικαίωμα του Ολυμπιακού να θέλει να κλείσει τον παίκτη με ένα μικρότερο ποσό. Όπως και είναι δικαίωμα του ποδοσφαιριστή να θέλει να πάρει τα χρήματα που νομίζει ότι ανταποκρίνονται στην αξία του.

Η Γουλβς επιμένει στα 10 εκατ. ευρώ γιατί επικαλείται κρούση της Αλ Σαμπάμπ και, ταυτόχρονα, γνωρίζει πόσο πολύ θέλει ο Ολυμπιακός τον Πορτογάλο εξτρέμ. Ο τελευταίος εμφανίζεται να θέλει 2,5 ή 3 εκατομμύρια τον χρόνο, γιατί οι Σαουδάραβες του προσφέρουν περισσότερα χρήματα, ενώ 3 εκατ. ευρώ είναι να εισπράξει -βάσει συμβολαίου- από τους «λύκους» για τη σεζόν 2024-25.

Αυτά όμως μπορεί να αλλάξουν στο τέλος του μήνα αν, για παράδειγμα, αποσυρθεί η Αλ Σαμπάμπ κυνηγώντας άλλον παίκτη και ανοίξει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό. Ή μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα, αν εμφανιστούν δύο – τρεις ομάδες να διεκδικήσουν την υπογραφή του έμπειρου επιθετικού.

Πολλά αλλάζουν από μέρα σε μέρα

Στις μεταγραφές πολλά αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Και ότι ισχύει παραπάνω για τον Ποντένσε, αφορά και τον Κάρμο και τον Όρτα και όλους τους παίκτες για τους οποίους ασχολείται ο Ολυμπιακός. Ήταν άλλες οι συνθήκες όταν οι "ερυθρόλευκοι" έδιναν 12 εκατ. ευρώ στην Πόρτο για τον Κάρμο και οι "δράκοι" και ο παίκτης ήθελαν να δουν πως θα κυλήσουν τα πράγματα το καλοκαίρι και άλλες μπορεί να είναι στο τέλος του μήνα.

Ήδη, στην Πορτογαλία αυξάνονται πάλι οι αναφορές περί ενδεχόμενης παραχώρησης του 25χρονου στόπερ επειδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Όπως και οι αναφορές περί ενδιαφέροντος της Γουλβς και της Νότιγχαμ Φόρεστ. Πιθανό τις προσεχείς ημέρες να προκύψουν και άλλα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που (πρέπει να) ενδιαφέρει είναι ο Ολυμπιακός να αποκτήσει παίκτες ισάξιους ή καλύτερους από αυτούς που τελείωσαν την περασμένη σεζόν και δεν υπάρχουν τούτη την ώρα στο ρόστερ του. Γιατί αυτή τη στιγμή απουσιάζουν παίκτες της ποιότητας των Ποντένσε, Κάρμο, Φορτούνη και Όρτα. Η κλεψύδρα λοιπόν μετράει αντίστροφα, 14 ημέρες έμειναν. Κοντός ψαλμός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ