ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Υπερήφανοι για αυτό το ταξίδι, για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που έδειξαν την αξία τους και πρέπει να στηριχθούν

Ο Χρήστος Μουζακίτης
Ο Χρήστος Μουζακίτης EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού που στάθηκε στο ύψος της στο Μαρακανά κόντρα στην Φλαμένγκο και έφτασε μία ανάσα από την κορυφή του κόσμου, προσθέτοντας ότι αυτή η γενιά πρέπει να στηριχτεί.

Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού ταξίδεψε στην Βραζιλία εκπροσωπώντας τον εαυτό της, την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη και στάθηκε στο ύψος της.

Για την ακρίβεια, οι «ερυθρόλευκοι» κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο κόντρα στη Φλαμένγκο, αλλά οι λεπτομέρειες και οι στιγμές στο τέλος ήταν εις βάρος τους: Δοκάρι ο Πρεκατές (88΄) για το 1-2, γκολ ο Φελίπε Τερέσα στις καθυστερήσεις (92΄) και 2-1.

Ωστόσο, η ουσία δεν αλλάζει. Όλοι στον Ολυμπιακό είναι περήφανοι γι΄ αυτή την ομάδα, γι΄ αυτή τη «χρυσή» φουρνιά που έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα, το Youth League και λίγες εβδομάδες αργότερα ακολούθησε και εκείνο από την ανδρική ομάδα, το Conference League. Οι μικροί του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει και το Intercontinental Cup U20 και είχαν περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες για να το πετύχουν.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού το ήθελαν, το πάλεψαν, έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και γι΄ αυτό τους αξίζουν πολλά μπράβο. Στάθηκαν παλικάρια στο περίφημο «Μαρακανά», την έδρα της Φλαμένγκο, παρουσία 40.000 οπαδών της και, μάλιστα, απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα. Διότι, οι παίκτες της «Φλα» είχαν είκοσι παιχνίδια στα πόδια τους από το πρωτάθλημα, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και δεν έχουν παίξει κάποιο επίσημο ματς.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ, είχε δοκάρι, είχε ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη, γι΄ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ήταν στενοχωρημένοι στο φινάλε του ματς. Αλλά η στενοχώρια δεν αρμόζει σε αυτή την ομάδα. Μόνο ο θαυμασμός, εξ ου και η ανάρτηση της UEFA λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα που ανέφερε το εξής: «Ένα ταξίδι για να είστε περήφανοι».

Ένα ταξίδι μοναδικό, το οποίο πραγματοποίησε για πρώτη φορά ελληνική ομάδα, γνωρίζοντας όχι μόνο την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια αναγνώριση. Μια ματιά αν έριχνε κανείς στα μεγάλα ΜΜΕ της Βραζιλίας το τελευταίο πενθήμερο, αλλά και της Λατινικής Αμερικής, θα αντιλαμβανόταν πόσο μεγάλη σημασία είχε αυτή η προβολή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκπροσώπησε το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Όμως, πάνω απ΄ όλα, τα παιδιά του Ολυμπιακού αφήνουν μια σπουδαία παρακαταθήκη, διότι έχουν κάνει πολλούς πιτσιρικάδες, αρκετά ελληνόπουλα να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, διεκδικώντας τα όνειρά τους μέσα από τον αθλητισμό.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μπορούν να νιώθουν δικαιωμένοι για τις επενδύσεις στην Ακαδημία του συλλόγου και για τη δουλειά που γίνεται τα τελευταία 13 χρόνια. Διότι, η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου ήταν προϊόν δουλειάς, όχι ενός ή δύο ετών, αλλά πολλών χρόνων και μέσα από μια διαρκή και επίμονη διαδικασία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πίστεψε σε αυτό που οραματίστηκε εξ΄ αρχής, το σχέδιο απέδωσε, ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης στις ομάδες Κ19 και θα συνεχίσει να επενδύει στην Ακαδημία.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού στηρίζει αυτά τα παιδιά που κατέκτησαν το Youth League και διεκδίκησαν το Intercontinental Cup U20 στο «Μαρακανά» και φάνηκε έμπρακτα το τελευταίο διάστημα με την παρουσία των Χ. Κωστούλα, Παπακανέλλου, Μουζακίτη, Μπακούλα και Κουτσίδη στην προετοιμασία και στους αγώνες της πρώτης ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν και στη Βραζιλία την ποιότητά τους, τις σωστές βάσεις που έχουν πάρει και τη νοοτροπία νικητή που έχουν και είναι πια έτοιμοι για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Ο Παπακανέλλος έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο «Μαρακανά» και είχε ορισμένες εξαιρετικές ενέργειες, ενώ πολύ καλοί ήταν επίσης ο Κουτσίδης, ο Μπακούλας, ο Πνευμονίδης, ο Λιατσικούρας και ο Πρεκατές. Όλοι οι ποδοσφαιριστές όμως αξίζουν τα μπράβο, γιατί ο Ολυμπιακός σε όλη αυτή τη διαδρομή, το υπέροχο ταξίδι των τελευταίων δώδεκα μηνών ήταν πάνω απ΄ όλα ΟΜΑΔΑ.

Όλοι οι παίκτες έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους, έδειξαν την αξία τους σε δύσκολες συνθήκες και αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά αλλά και να στηριχθούν παίρνοντας ευκαιρίες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ