X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

OPINIONS

Ανσαριφάρντ και Χατζηγιοβάνης

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, θεωρώντας “φυσιολογικό” το αποτέλεσμα και την εικόνα του Τριφυλλιού στην Κέρκυρα.

Δεν συνιστά είδηση η ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα, παρότι από μεγάλη μερίδα των media αντιμετωπίστηκε ως τέτοια.

Είδηση θα ήταν αν νικούσε μια ομάδα η οποία μετά το επιβλητικό 0-3 στη Λιβαδειά (10 Σεπτεμβρίου) όταν ήταν στα high της λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων της, είχε πετύχει μόνο τρία γκολ μακριά από τη Λεωφόρο. Δύο ο Μάρκους Μπεργκ σε Βέροια (1-1) και Περιστέρι (0-1) και ένα ο Λούκας Βιγιαφάνιες, που έσωσε τους Πράσινους από ήττα στη Νέα Σμύρνη (1-1). Στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό 0-0, στη Λάρισα το ίδιο, ήττα 1-0 από τον Πλατανιά στα Χανιά, μέχρι τον αγώνα στην Κέρκυρα.

Το πιο “λογικό” αποτέλεσμα εναντίον μια σφριγηλής ομάδας με καλή ψυχολογία και ειδικά σε ένα γήπεδο - “χωράφι” όπου ήταν κατόρθωμα το κοντρόλ και επίτευγμα τα υπέροχα πλασέ του Μπεργκ και του Επστάιν, ήταν το “Χ”.

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό (για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τηλεοπτικά το παιχνίδι) ήταν ότι προηγήθηκε και δεν απειλήθηκε πλην της φάσης του γκολ.

Οτι έχασε με μίνι ανατροπή δύο βαθμούς που απλώς θα τόνωναν το ηθικό ταλαιπωρημένων παικτών και ότι σε 50 λεπτά αγώνα μετά την ισοφάριση κατάφερε να δημιουργήσει μιάμιση ευκαιρία: με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπεργκ που απέκρουσε επί της γραμμής ο Βενέτης στο 69' και με το κλέψιμο του Σπίνουλα από το στόμα του Βιγιαφάνιες που ετοιμαζόταν για το 1-2 στο 73'.

ΤΑ ΚΑΤΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Ο Ουζουνίδης μίλησε πάλι όσο πιο ρεαλιστικά μπορεί στη συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε και στο “στράβωμα” του αγώνα με τον τραυματισμό του Λέτο στο 57', αλλά πήρε αφορμή για να περιγράψει ωμά την κατάσταση και την εικόνα που οι περισσότεροι έχουμε συνειδητοποιήσει: “ Το παιχνίδι αυτό όμως μας έδειξε μια ακόμα φορά την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως έχουμε ένα μικρό γκρουπ σε αριθμό, αλλά και σε κάποιες θέσεις μας λείπει η ποιότητα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Αυτό μπορεί να λυθεί και με τον ερχομό των παικτών που απουσιάζουν αλλά και με προσθήκες κάποιων άλλων.

Γιατί μπορεί όλοι να περιμένουμε περισσότερα από την ομάδα, αλλά πρέπει να βλέπουμε την αλήθεια. Και η αλήθεια λέει ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά προσπαθούν πολύ, δίνουν το 100% και παίζουν στα όριά τους θα έλεγα. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό αν θέλουμε να δημιουργήσουμε την ομάδα που θέλουμε. Πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα ακόμα και σε νοοτροπία”.

Άρα, τρία τα κακά της τωρινής μοίρας του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τον προπονητή του: λειψανδρία/κόπωση, έλλειμμα ποιότητας σε συγκεκριμένες θέσεις και νοοτροπία νικητή. Εξ' αυτών των παραγόντων, οι δυο μπορούν να διαφοροποιηθούν από τον Φεβρουάριο και έπειτα. Όχι σε όλες τις θέσεις, αλλά σε αρκετές. Με Μολέδο και Κουτρουμπή, με Γουακάσο και Κουλιμπαλί, με Εμποκού και τον καινούριο επιθετικό, ενδεχομένως με μια επιπλέον μεταγραφή, επιτελικού μέσου ή εξτρέμ.

Σε κάθε περίπτωση, με ενίσχυση μεσοεπιθετικά. Διότι – αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει – “τρίτος” επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν το Σάββατο εκτός 18άδας ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που ήθελε σαν τρελός ο Ουζουνίδης και τρίτος επιθετικός του Τριφυλλιού, ο οποίος κλήθηκε να πάρει τη θέση του λαβωμένου Λέτο, ήταν ο 19χρονος Τάσος Χατζηγιοβάνης, από τη στιγμή που ο κόουτς αποφάσισε να αφήσει εκτός 18άδας τον πολυθρύλητο Λαουτάρο Ρινάλντι!

Η ΑΛΛΑΓΗ, ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ”

Η φάση για τον Παναθηναϊκό ήταν και παραμένει η εξής: “να βγει ο Ιανουάριος και μετά θα συμμαζευτούμε”. Ισχύει ως έναν βαθμό, μετά τις αποφάσεις για το “κόψιμο” των Ιμπάρμπο – Λεντέσμα – Ιβανόφ – Σάμπα – Ρινάλντι και την επιβάρυνση του προγράμματος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα. Όμως, ας μην περιμένει κάποιος πράγματα και θαύματα από τον Φεβρουάριο μέχρι τη λήξη της σεζόν. Θα έχει περισσότερες επιλογές από τη μέση και μπροστά, αλλά ήδη ορισμένοι παίκτες είναι... στο όριο. Όχι μόνο ο Χουλτ που την έπαθε σε υπερδιάταση χθες. Και ο Μπεργκ και ο Βιγιαφάνιες και ο αφανής σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού, Λουντ, όσοι τραβούν το κουπί ασταμάτητα. Ακόμη και παίκτες όπως ο Βλαχοδήμος, ο Τελάντερ και ο Ευαγγέλου που παίζουν βασικοί σε κάθε ματς προερχόμενοι από την... εξέδρα, είναι “επικίνδυνοι” για μυϊκούς τραυματισμούς, όσο καλογυμνασμένοι κι αν φαίνονται.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός θα περάσει από τον Φεβρουάριο και έπειτα στην πίστα της προετοιμασίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως και πέρυσι, δηλαδή, μετά τις σαρωτικές αλλαγές του Στραματσόνι και τις εννέα μεταγραφές του Ιανουαρίου. Με μια διαφορά: ο Ουζουνίδης δεν πήγε ως “περαστικός” στο Τριφύλλι και έχει ισχυρότερο αγωνιστικό εγωισμό από τον Ιταλό. Γι' αυτό, μην τον αποκλείετε από το Κύπελλο. Και την προηγούμενη φορά που το κατέκτησε, άλλωστε, σε φουλ μνημονιακή περίοδο τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός. Όπως και τώρα, που ο Νίκος Λυμπερόπουλος ως άλλος Νίκος Νταμπίζας μετράει ευρώ – ευρώ το διαθέσιμο για τις μεταγραφές μπάτζετ, σε συνδυασμό με τα όποια οφέλη από τις αποδεσμεύσεις παικτών: αυτό είναι το “Μνημόνιο Νο 3” για τον Παναθηναϊκό.

* Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ