Έτσι μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός
Ο Γιάννης Σερέτης καταθέτει την ενδεκάδα/πρότασή του για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ και επιχειρηματολογεί για την παρομοίωση με το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
Όχι, δεν είναι «οδηγός» ο τρόπος με τον οποίο η Λίβερπουλ επέτρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δημιουργήσει μόνο μία καθαρή ευκαιρία μέχρι το 0-2, όταν «τελείωσε» το ματς (του Ρούνεϊ, λίγο προτού λήξει το α΄ ημίχρονο). Ούτε ο τρόπος με τον οποίο ξεδίπλωνε τις αντεπιθέσεις της, ούτε πώς αντιμετώπισε τον Μάτα, τον Γιανουζάι, τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι, ούτε πώς «κλείδωσε» την Γιουνάιτεντ στη μεσαία γραμμή.
Κανένας «οδηγός» δεν γεννήθηκε για τον Ολυμπιακό από το 0-3 της Κυριακής. Διότι οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν ούτε τις αντοχές να τρέξουν όσο το σύνολο του Ρότζερς, ούτε την τριάδα Σουάρες – Στάριτζ – Στέρλινγκ να τα κάνει όλα και να συμφέρει μπροστά. Εχουν τις δικές τους ικανότητες, τα δικά τους χαρίσματα και μειονεκτήματα . Μ΄ αυτά έχει δουλέψει ο Μίτσελ όλη τη σεζόν και μ’ αυτά θα πορευτεί αύριο.
Ποιες αλλαγές θα κάνει η Γιουνάιτεντ, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Γράφουν οι Αγγλοι για τον Γκιγκς, αλλά αυτό που χρήζει κυρίως προσοχής και επισήμανσης είναι ότι ο Μίτσελ δεν μπορεί να κάνει τα πλάνα του βάσει της ενδεκάδας του αντιπάλου. Διότι τα ερωτηματικά είναι πολλά. Βασικός ο Γιανουζάι; Σε ποια πλευρά; Βασικός μήπως ο Γουέλμπεκ; Σε ποια πτέρυγα; Ανταποκρίνονται στην αλήθεια τα δημοσιεύματα για τον Γκιγκς (προφανώς στη μεσαία γραμμή; - δώρο θα είναι για τον ΟΣΦΠ!!!); Σκέψη για Καγκάβα στην ενδεκάδα (συνδετικός κρίκος μεσαίας γραμμής – επίθεσης, χρήσιμος για να τρέχει με τη μπάλα, καλές κινήσεις χωρίς αυτή μεταξύ των γραμμών) δεν διαφαίνεται. Ποιος, όμως, αποκλείει τον αιφνιδιασμό, δεδομένου ότι στο πρώτο ματς είχε μπει ως «αλλαγή»;
Έχει ήδη πετύχει άθλο
Αντιθέτως, είναι δεδομένη η απουσία του Σμόλινγκ και ο Ράφαελ επιστρέφει στο δεξιό άκρο της αγγλικής άμυνας: ένα βάσανο περισσότερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος – ακόμη δεν το έχουμε αντιληφθεί, κυρίως επειδή πολλοί στέκονται στα μαύρα εφετινά χάλια της άνευρης, χωρίς ρυθμό, κέφι, συνοχή, αυτοπεποίθηση Γιουνάιτεντ – . Εχει ήδη πετύχει άθλο. Διότι αυτό που κατάφερε ποδοσφαιρικά στο πρώτο ματς, χωρίς τον Μήτρογλου και με τον Φουστέρ στον πάγκο, ήταν επίτευγμα. Εκτός κι αν υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες που μπορούν να σταματήσουν ακόμη κι αυτή τη Γιουνάιτεντ στις 7 «τελικές»/1 καθαρή φάση για να παίζει παγκοσμίως στα highlights ως… «ευκαιρία» μια κεφαλιά-κόρνερ του Μανωλά στο πρώτο μέρος (και… καλά ως πιθανό αυτογκόλ). Ε, λοιπόν, δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες ομάδες!
Σήμερα, όμως, από τον Ολυμπιακό που αποφάσισε να πουλήσει τον Μήτρογλου τον Ιανουάριο, θα λείπει και ο Ολαϊτάν: μεγαλύτερη αυτή η απώλεια, διότι ο πιτσιρικάς για την σημερινή αναμέτρηση θα ήταν «ταμάμ» λόγω ταχύτητας/έκρηξης/κινήτρων. Αυτή ακριβώς η απουσία «υποχρεώνει» τον Μίτσελ να παίξει με φορ τον πιο σταθερό παραγωγικά παίκτη του από την αρχή της σεζόν: τον Κάμπελ. Σωστά. Ούτε ο Σαβιόλα, ούτε ο Βαλντές μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που θέλει από τον φορ του ο Ισπανός.
Όπως ο Παναθηναϊκός και στην τακτική και στον σχηματισμό!
Το ζητούμενο είναι τι κάνει από και πίσω. Για μένα πρέπει να παίξει όπως ο Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Κυρίως σε όλα τα υπόλοιπα εκτός της τακτικής. Αλλά και στην τακτική και στον σχηματισμό! Εννοώ βασικά την αυτοσυγκέντρωση, την αποφυγή της ατομικής γκάφας, τη μελέτη στις στατικές φάσεις, τον εντοπισμό και την επιτυχημένη στόχευση στις αδυναμίες του αντιπάλου, το ποδοσφαιρικό φιλότιμο, τις αλληλοκαλύψεις, την νοοτροπία, το σθένος. Όμως μου ταιριάζει και το σχήμα του ΠΑΟ στο Φάληρο. Με Σάμαρη βασικό να στηρίζει μαζί με τον Μανιάτη τον «αφιερωμένο στον Ρούνεϊ» Εντινγκά, και τους Τσόρι – Φουστέρ πίσω από τον Κάμπελ. Για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, πρέσινγκ και «κρυφό» γκολ. Μια σκέψη έκανα: μην βαράτε…
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΣΤΟ OLD TRAFFORD
ΡΟΜΠΕΡΤΟ
ΣΑΛΙΝΟ ΜΑΝΩΛΑΣ ΜΑΡΚΑΝΟ ΧΟΛΕΜΠΑΣ
ΕΝΤΙΝΓΚΑ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΑΜΑΡΗΣ
ΦΟΥΣΤΕΡ ΤΣΟΡΙ
ΚΑΜΠΕΛ
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟ 0-3 ΤΟΥ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»
ΚΑΠΙΝΟ
ΤΡΙΑΝ/ΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ ΝΑΝΟ
ΛΑΓΟΣ
ΠΡΑΝΙΤΣ ΖΕΚΑ
ΑΜΠΕΪΝΤ ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ
ΜΠΕΡΓΚ
-
Ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της μίνι δημοσκόπησης από την «Μanchestereveningnews» για τον επιμερισμό των ευθυνών. Ναι, πρώτος ο κόουτς. Δεύτερος; Ούτε οι παίκτες, ούτε οι ιδιοκτήτες. Ο… πρώην κόουτς; Γιατί άραγε;
-
Follow me on Twitter: Seretinio