X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

OPINIONS

Μάχες σε γκρι αποχρώσεις

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το θέμα που άνοιξε ο Παναθηναϊκός και εξελίσσεται σε βασικό ζήτημα εν μέσω playoffs στην EuroLeague.

Οι συνεχείς επισημάνσεις των προπονητών για τις αποφάσεις των διαιτητών στα playoffs της EuroLeague δείχνει ότι... κάτι δεν πάει καλά, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα κανείς δεν ήθελε ν’ ακούσει, από την διοργανώτρια αρχή. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε οι μάχες για την πρόκριση στο Final Four να διεξάγονται με τόσο έντονες αναφορές στη διαιτησία. Οι σποραδικές αναφορές έχουν γίνει... μόνιμες πλέον, δείχνοντας πως υφίσταται πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Μία κουβέντα που ξεκίνησε με επίσημο ύφος από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από νωρίς στη φετινή σεζόν ( με την προσωπική επιστολή στον Μπερτομέου και το DVD ) κι έφτασε στο σημείο να απασχολεί την πλειοψηφία των ομάδων που βρίσκονται στην οκτάδα, έστω κι αν σε πρώτο χρόνο ο "ισχυρός άνδρας" του Παναθηναϊκού Superfoods αντιμετωπίστηκε ως... ο τρελός του χωριού. Πλέον, μετά τις συνεχείς αντιδράσεις από πολλές ομάδες, δικαιώνεται!

Μέσα σε τέσσερις ημέρες αγώνων είδαμε πολλά λάθη (αναλογικά με το επίπεδο), συνεχόμενες διαμαρτυρίες και πολλά ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια και τη φιλοσοφία των διαιτητών.

Η περιβόητη φάση με την υπόδειξη γραμμής στον Ιγκόρ Βιάλτσεφ στο πρώτο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Χίμκι, η γκρίνια του Ολυμπιακού μετά την ήττα στον πρώτο προημιτελικό με τη Ζάλγκιρις (μαζί την αναφορά του στο DVD που έστειλαν οι "πράσινοι"), η δυσφορία του "τριφυλλιού " για τη φιλοσοφία των σφυριγμάτων στις δύο ρακέτες στον δεύτερο αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η νέα τοποθέτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους το βράδυ της Παρασκευής είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Κι αν τα εκατέρωθεν παράπονα μπορεί να αποτελούν μέρος του... παιχνιδιού, σίγουρα η τόσο μεγάλη γενίκευση σε αυτό κομμάτι αποτυπώνει την εν γένει δυσπιστία σχετικά με τις αποφάσεις των "γκρίζων". Σε τέτοιο βαθμό που φτάσαμε στο σημείο να δούμε "τιτίβισμα" από σύλλογο εν ώρα αγώνα -κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Το tweet της Ζάλγκιρις με την ολοκλήρωση του α' δεκαλέπτου στο δεύτερο παιχνίδι του ΣΕΦ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στα παράπονα των ομάδων το περασμένο τετραήμερο. Αν προσθέσουμε και όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της σεζόν, θα καταλάβουμε γιατί βαδίζουμε στον λάθος δρόμο.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μπορεί αυτά να... έχουν περάσει, η κρισιμότητα των αγώνων που ακολουθούν είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ακολουθούν αγώνες που διακυβεύουν την πρόκριση στο Final Four, όχι ένα απλό αποτέλεσμα. Πράγμα που συνεπάγεται την ανάγκη για καλύτερες διαιτησίες, δεδομένου ότι απλώνεται... γκρίζο σύννεφο πάνω από τη διοργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση, το να γίνεται κάθε μέρα μια δήλωση για τη διαιτησία, το επίπεδο και τη στόχευσή της σε συγκεκριμένα παιχνίδια δεν αποτελεί... παράσημο για την EuroLeague. Κάτι που οφείλει να προβληματίσει τον Τζόρντι Μπερτομέου και τον Υπεύθυνο Διαιτησίας της διοργάνωσης, Ρίτσαρντ Στόουκς έστω και την ύστατη στιγμή. Ουδείς άλλωστε θέλει η τετράδα του Βελιγραδίου να αποφασιστεί από τους διαιτητές, κι όχι από τους παίκτες και τους προπονητές, που είναι οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος. Προσοχή: Δεν εξετάζουμε αν ευνοείται κάποιος ή όχι αλλά το «πανηγύρι» που γίνεται και σίγουρα δεν κάνει καλό σε μία διοργάνωση που συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες.

Όπως γίνεται αντιληπτό το ένα φέρνει το άλλο και από τη στιγμή που η εικόνα της διοργάνωσης πλήττεται, ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις το ερχόμενο καλοκαίρι. Τόσο στο κομμάτι της διαιτησίας εφόσον πέσουν κι επίσημα στο τραπέζι τα παράπονα των ομάδων στο Συμβούλιο των Μετόχων όπου θα πρέπει να δοθεί μια πειστική εξήγηση από τους υπεύθυνους όσο και στη διαδικασία για την παραμονή του Μπερτομέου στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ