OPINIONS

Παιχνίδια για άντρες

Παιχνίδια για άντρες

Οι τακτικές και οι προπονητές μπορούν να πάνε διακοπές. Αυτά τα τεράστια παιχνίδια όπως το Ολλανδία-Αργεντινή για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, είναι για να ξεχωρίσουν οι πραγματικά τεράστιοι, από τους καλούς ποδοσφαιριστές. Έτσι γίνονται τ' αστέρια, Θρύλοι. Μέσα από αυτά τα ματς, τα παιδιά γίνονται άντρες!

Αυτά είναι τα μεγάλα παιχνίδια. Αυτά για τα οποία κανένας παίκτης δεν χρειάζεται οδηγίες. Τον προετοιμάζεις όσο καλύτερα μπορείς και μετά τον αφήνεις. Τον φτιάχνεις και μετά τον πετάς στην αρένα. Όταν θα μπει σε αυτή, θα είναι αυτός και τα θηρία. Εκείνη τη στιγμή είναι μόνος του. Θα πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίσει, όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί μπορεί. Η Αργεντινή έχει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και τώρα πρέπει να το αποδείξουν. Για κάτι τέτοια για τέτοια παιχίδια σκοτώνουν οι παίκτες. Για τέτοια 90λεπτα ξεκίνησα να παίζουν ποδόσφαιρο

Ο ημιτελικός με την Ολλανδία είναι από τα ματς που λές στον παίκτη "αν μπεις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τραυματιστείς" και αυτός απαντάει "κράτα τις καλαμίδες με... βαραίνουν".

Αν ο Μέσι, ο Μαστεράνο, ο Λαβέτσι, ο Ιγκουαΐν, ο Αγουέρο και ο Σαμπαλέτα, ξέρουν "Χ" κιλά καντάρια μπάλα τώρα είναι η στιγμή να τα βάλουν στη ζυγαριά. Στο τέλος της ημέρας αν έχουν αποτύχει κανείς δεν θα θυμάται τα λάθη του Σαμπέγια. Ο επιθετικός της Νάπολι και ο ο αντίστοιχος της Παρί σεν Ζερμέν θα χάσουν την ευκαιρία να μπουν στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Ο Μαστσεράνο θα μείνει για πάντα ένα εξαιρετικό αμυντικό χαφ και ο Σαμπαλέτα απλά ένα καλό αριστερό μπακ. Σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα τους θυμάται.

Τέτοια 90λεπτα σου δίνουν την ευκαιρία να ξεχωρίσεις από τη μάζα των καλών ή πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Όταν έχεις βγάλει ένα σκασμό λεφτά από το ποδόσφαιρο, από το παιχνίδι που απλά σε κ@υλ...νε όταν ήσουν μικρός, το μόνο που θες είναι η δόξα.

Ο Αγουέρο δεν ψάχνει λεφτά στην καριέρα του. Από αυτά έχει για να φάνε και τα τρισέγγονα του Ντιέγκο. Δόξα ανάλογη της ζωής και των χρημάτων που έχουν κερδίσει αρκετοί από τους παίκτες της Αργεντινής, έρχεται μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μέσι σίγουρα θα δώριζε 5 συνεχόμενα Τσαμπιονς Λιγκ για να σηκώσει την κούπα του Μουντιάλ. Ίσως να τα αντάλλασσε και με την παρουσία σε έναν τελικό.

Ο κοντός μπορεί μόνο να ψηλώσει!

Ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε στα πρώτα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου να φτιάξει τ' όνομά του, το οποίο έχει δεχθεί αρκετά χτυπήματα με τη φανέλα της Αργεντινής. Ο κοντός πλήρωνε το γεγονός πως δεν έπαιξε ποδόσφαιρο στην πατρίδα του με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει φανατική βάση οπαδών, όπως έχει συμβεί με όλα τα μεγάλα αστέρια της Αλμπισελέστε στο παρελθόν. Στα δύο πρώτα Μουντιάλ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει αλλά από το Κόπα Αμέρικα του 2011 και έπειτα κουβαλάει την Αργεντινή στην πλάτη του. Σκοράρει, μαρκάρει, δίνει ασίστ, παθιάζεται και μαζί του παθιάστηκε ένα ολόκληρο έθνος, μέχρι που έγινε ξανά σύνθημα στα χείλι των οπαδών.

Στα γήπεδα της Βραζιλίας οδήγησε την ομάδα του μέχρι τους 16 του θεσμού με προσωπικές ενέργειες και απ-έδειξε πως μπορεί να σηκώσει το βάρος ακόμα και αν δεν τον βοηθάει κανένα από τα μεγάλα ονόματα της Αργεντινής. Από εδώ και πέρα ο Λιονέλ Μέσι μπορεί μόνο να κερδίσει. Δεν έχει τίποτα να χάσει. Αν η Αλπισελέστε αποκλειστεί απλά δεν θα μπορούσε να την οδηγήσει μόνος του στη γη της επαγγελίας. Αν όμως της δώσει ακόμα 2-3 προσωπικές ενέργειες, τις οποίες μόνο αυτός μπορεί να μεταφέρει από την φαντασία του κάθε ποδοσφαιρόφιλου στο χορτάρι, τότε θα γίνει η σύγκριση με τον μεγάλο, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Μέσι συμφωνεί με όλους που τον έχουν ένα σκαλί κάτω από τον Θεό: "Ελπίζω ότι θα φέτος το καλοκαίρι να καταφέρουμε κάτι στο Μουντιάλ. Αλλά μέχρι τότε, μην με κοιτάζετε σαν τον καλύτερο", είπε ο Λέο πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Αυτή η εβδομάδα είναι με διαφορά η σημαντικότερη και η μεγαλύτερη της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ