Ο Άρης έχασε την πρόκριση από τον... Πάλμα
Ο Άρης έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στα playoffs του Conference League και o Ηλίας Καλλονάς γράφει για το λάθος του Μπούργος στο πρώτο παιχνίδι με τον Λουίς Πάλμα, αλλά και την στιγμή που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα.
Ο Άρης αποκλείστηκε για τρίτη σερί χρονιά με σκληρό τρόπο από την Ευρώπη. Οι "κίτρινοι" επικράτησαν 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά η ήττα με 2-0 στο Ισραήλ ήταν εκείνη που έκρινε την έκβαση του ζευγαριού και κατ' επέκταση την πρόκριση στα playoffs του Conference League.
Ο Μπούργος διόρθωσε τα λάθη του, αλλά δεν ήταν αρκετό
Ο Χερμάν Μπούργος διόρθωσε τα λάθη του, επανέφερε τον Λουίς Πάλμα στο αρχικό σχήμα, ενώ έδωσε φανέλα βασικού και στον Μόουζες Οντουμπάτζο, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του Άρη με τεράστιες βοήθειες τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ωστόσο, η επιστροφή του Πάλμα ήταν εκείνη που περισσότερο... εξέθεσε τον Αργεντινό τεχνικό, διότι ο επιθετικός από την Ονδούρα επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και δεν γίνεται να λείπει από τη βασική ενδεκάδα.
Ο 22χρονος επιβεβαίωσε πως έχει "χτίσει" μία εξαιρετική χημεία με τον Γκρέι, με τους δύο παίκτες να αλληλοσυμπληρώνονται και να απειλούν με διαφορετικούς τρόπους. Προφανώς με τα "αν" δεν γράφεται ιστορία, ωστόσο η απόφαση του Μπούργος να μην τον ξεκινήσει στο Ισραήλ είναι δεδομένο πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία των δύο αγώνων. Διότι δεν είναι μόνο η ικανότητα του Πάλμα στην εκτέλεση, αλλά κι η διαφορά που κάνει με το κάθετο παιχνίδι του.
Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να σταθούμε και στην απόφαση του Μπούργος να χρησιμοποιήσει τους Ιτούρμπε και Μαντσίνι στις δύο πλευρές, με ανάποδα πόδια. Ειδικά ο Παραγουάνος, όπως και στον πρώτο αγώνα, ήταν πάρα πολύ καλός, με αποκορύφωμα το κερδισμένο πέναλτι που αναπτέρωσε τις ελπίδες του Άρη. Γενικότερα, εν αντιθέσει με τον πρώτο αγώνα, η τετράδα μπροστά λειτούργησε πολύ καλά, αλλά δεν ήταν αρκετή για να έρθει η πρόκριση.
Η στιγμή που έκρινε το ματς και η κλάση του Ζαχάβι
Κι αυτό διότι, όπως είναι γνωστό, το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Και μία στιγμή, μία φάση ήταν αρκετή για να αλλάξει όλη η εικόνα του αγώνα. Ο Ζαχάβι επιβεβαίωσε πως χρειάζεται... μισή ευκαιρία για να κάνει γκολ, εκμεταλλευόμενος μία αμυντική ολιγωρία των παικτών του Άρη. Ουσιαστικά, την κακή απομάκρυνση του Μπράμπετς και το γεγονός πως ο Φαμπιάνο κράτησε τον Ισραηλινό φορ μέσα στη φάση, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Μπορεί σε σχέση με το πρώτο ματς, η άμυνα των "κιτρίνων" να μην απειλήθηκε το ίδιο -ελέω και του γεγονότος πως η Μακάμπι είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς- αλλά και πάλι ήταν εμφανές πως χρειάζεται ενίσχυση στους στόπερ. Κι όχι επειδή το δίδυμο των Μπράμπετς και Φαμπιάνο δεν είναι αξιόλογο, αλλά διότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη θέση, με συνέπεια να υπάρχει, θέλοντας και μη, εφησυχασμός από τους παίκτες.
Επιπλέον, ήταν φανερό πως το δίδυμο των Νταμπό και Ντουκουρέ θα δώσει πολλές βοήθειες όταν ο Άρης θα έχει το ρόλο του αφεντικού στα παιχνίδια, αλλά είναι δεδομένο πως χρειάζεται ένα διαφορετικού στυλ παίκτης (για παράδειγμα ο Ντιόπ), όταν οι αντίπαλοι θα πηγαίνουν σε υψηλό τέμπο, με πολλά τρεξίματα και γρήγορες αντεπιθέσεις.
Μάνου Γκαρθία και Γκρέι τον ανεβάζουν επίπεδο
Στα θετικά της βραδιάς, το γεγονός ότι ο Γκρέι συνεχίζει να σκοράρει είτε σε κανονική ροή αγώνα είτε μέσω των εκτελέσεων πέναλτι. Διότι έτσι τονώνει την αυτοπεποίθησή του ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος. Εκεί όπου οι αντίπαλοι θα είναι "διαβασμένοι" και θα ψάχνουν σίγουρα τρόπους για να τον περιορίσουν. Κι είναι τεράστια υπόθεση που σε μόλις... 40 ημέρες κατάφερε να γίνει ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην Ευρώπη.
Επίσης, είναι εμφανές πως κι ο Μάνου Γκαρθία θα δώσει τεράστιες λύσεις όταν φτάσει στο 100%. Η κάθετη που βγάζει στον Γκρέι στη χαμένη ευκαιρία του 79', αλλά κι η αλλαγή παιχνιδιού στο ξεκίνημα της φάσης για το 2-1 του Άρη, αποδεικνύουν πως διαθέτει μεγάλη κλάση.
Μπορεί, λοιπόν, η βραδιά να άφησε μία πικρή γεύση στους "κιτρίνους" λόγω του αποκλεισμού, αλλά η εικόνα και γενικότερα η ποιότητα που δείχνει πως διαθέτει η φετινή ομάδα είναι βέβαιο πως κάνει τους φίλους της ομάδας να χαμογελούν. Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας, είναι σημαντικό να υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον.