ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ιωαννίδης βροντοφώναξε "δεν σας βλέπω" και ο Παναθηναϊκός θα παίξει όλη την ευρωπαϊκή χρονιά στο ΟΑΚΑ

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης INTIME SPORTS

Ο Φώτης Ιωαννίδης κράτησε ζωντανό το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού και ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για τον 24χρονο φορ που βροντοφώναξε "δεν σας βλέπω" στους παίκτες της Λανς και αποτελεί φαινόμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ήττα με 2-1 από τη Λανς στη Γαλλία είναι η αλήθεια πως αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση στον Παναθηναϊκό. Η αναμέτρηση δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πρασίνους, καθώς δέχθηκαν δύο γκολ πριν καν συμπληρωθούν 25 λεπτά, έχοντας, μάλιστα, το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 22' ελέω της αποβολής του Μεντίνα.

Οι πράσινοι έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματά τους, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετώπιζαν δεδομένα πρόβλημα στην αμυντική συνοχή, με τον Γιάννη Κώτσιρα (κυρίως) και τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς να έχουν θέματα απέναντι στους ταχύτατους εξτρέμ της Λανς. Άλλωστε, από αμυντική ολιγωρία και κακό διάβασμα των φάσεων προήλθαν τα τέρματα της γαλλικής ομάδας, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να έχει αρκετή δουλειά ενόψει της δύσκολης ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτος μέρος ήταν μέτρια, καθώς και επιθετικά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, πέρα από ένα τρίλεπτο μετά από την αποβολή, ενώ και το δίδυμο των Αράο και Άνταμ Τσέριν δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης. Ο μοναδικός που έδειχνε μία παραπάνω διάθεση στα πρώτα 45 λεπτά, ζητώντας την μπάλα και παίρνοντας πρωτοβουλίες ήταν ο Τάσος Μπακασέτας. Ήταν εκείνος, άλλωστε, που κέρδισε και την αποβολή του Μεντίνα, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο ματς.

Οι Τετέ και Φίλιπ Τζούρισιτς δεν δημιούργησαν προβλήματα στους ακραίους μπακ της γαλλικής ομάδας, ενώ κι ο Φώτης Ιωαννίδης έδειχνε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα.

Μίλησε ο φορ των 30 εκατομμυρίων

Ωστόσο, στους παίκτες κλάσης αρκεί μόνο μία στιγμή, μία ενέργεια για να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνας. Κι ο Ιωαννίδης είναι και με το παραπάνω μία τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή. Η προσπάθεια που κάνει στη φάση του 2-1 είναι η απόδειξη/επιβεβαίωση του ντόρου που γίνεται γύρω απ' το όνομά του.

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο 24χρονος φορ πήρε... παραμάζωμα τους αμυντικούς της Λανς και σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα. Ένα world class γκολ αξίας -τουλάχιστον-30 εκατομμυρίων ευρώ. Το "δεν σας βλέπω" ήταν εκκωφαντικό και ξεκάθαρο από τον Έλληνα στράικερ, δείγμα και της νοοτροπίας που έχει χτίσει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν γνωρίζουμε αν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην απόφαση των διοικούντων τον Παναθηναϊκό να μην μπουν καν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την πώληση του Ιωαννίδη. Φαντάζει από δύσκολο έως απίθανο να αλλάξει η σκέψη του Γιάννη Αλαφούζου με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ιωαννίδης αποτελεί ένα φαινόμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση Έλληνα επιθετικού με τέτοια εξέλιξη σε διάστημα λιγότερο των τριών ετών. Κι αυτό το πιστώνεται 150% ο Ιωαννίδης που δεν σταμάτησε ποτέ να επιζητά την αγωνιστική βελτίωση, αλλά κι ο οργανισμός του Παναθηναϊκού που του έδωσε το χώρο και τον χρόνο για να "ανθίσει" ποδοσφαιρικά.

Ανεβασμένος με τον Πελίστρι

Από εκεί και πέρα, μπορεί η ισοπαλία να μην ήρθε, παρά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά είναι βέβαιο πως η εμφάνιση του Φακούντο Πελίστρι δημιούργησε ένα... αέρα αισιοδοξίας.

Τα περίπου 30 λεπτά συμμετοχής είναι ελάχιστο δείγμα, αλλά ο Ουρουγουανός ήταν φανερό πως έδειξε έτοιμος να μπει απευθείας στα... βαθιά, παρά το γεγονός πως είχε κάνει "μισή" προπόνηση με το τριφύλλι στο στήθος.

Οι κινήσεις του, η ενέργειά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου και η υπόλοιπη ομάδα να ανέβει επίπεδο αγωνιστικά. Η ελευθερία που του έδωσε ο Αλόνσο στο παιχνίδι, όσο περνούσε η ώρα, ήταν ακόμα πιο εμφανής. Και πλέον, έχοντας περάσει και άλλη μία εβδομάδα στις προπονήσεις, είναι σίγουρο πως ο 22χρονος εξτρέμ θα αποδειχθεί κομβικός και καθοριστικός στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι προσεκτικός απέναντι σε μία ομάδα που είναι κίνδυνος-θάνατος στις κόντρα επιθέσεις και έχει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα υπέρ της. Η παρουσία του κόσμου, αλλά και η ποιότητα που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, ειδικά από τη μέση και μπροστά, θα παίξουν το ρόλο τους. Και μακάρι στο τέλος της βραδιάς οι πράσινοι να πανηγυρίσουν μία τεράστια πρόκριση και τη συνέχιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού τους.

*Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει διάνα με την επιλογή του Ντραγκόβσκι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας ήταν γι' ακόμη μία αναμέτρηση εξαιρετικός, πραγματοποιώντας καίριες επεμβάσεις. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, τα πάντα έχουν να κάνουν με το σωστό τάιμινγκ και ο Παναθηναϊκός το είχε στην περίπτωση του 27χρονου γκολκίπερ, εκμεταλλευόμενος τη δύσκολη κατάσταση που είχε περιέλθει η καριέρα του, παρά το σπουδαίο ταλέντο του. Και πλέον διαθέτει έναν τρομερό τερματοφύλακα με μεταπωλητική αξία. Win-win situation.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ