ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη από ανάθεμα, αλλά από εμπιστοσύνη σε μία αλλαγή που θα ευνοήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Τραϊανός Δέλλας
Ο Τραϊανός Δέλλας PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο ΟΦΗ δεν άρχισε καλά τη σεζόν και ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για το αδικαιολόγητο "ανάθεμα" που τρώει η ομάδα του Τραϊάνου Δέλλα σε ένα καλοκαίρι που αποφάσισε να επενδύσει στα δικά της παιδιά και γενικότερα στο ελληνικό στοιχείο.

Η σεζόν άρχισε δυνατά στην Stoiximan Super League, με τους Big-4 να ψάχνουν στα πατήματά τους και τις υπόλοιπες ομάδες να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 2η αγωνιστική, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την εικόνα των ομάδων και ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Οι Κρητικοί γνώρισαν μία βαριά ήττα στην πρεμιέρα με 3-0 από την ΑΕΚ στην OPAP Arena, ενώ την 2η αγωνιστική αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο στο Γεντί Κούλε, δεχόμενοι το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Τα ατυχή αποτελέσματα, όπως συμβαίνει συνήθως στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν προκαλέσει μουρμούρα στους φίλους του ΟΦΗ.

Οι σημαντικές αλλαγές και ο μεγάλος στόχος του Μπουση

Σε μία χώρα και ένα πρωτάθλημα που η λέξη "υπομονή" απουσιάζει από πολλά λεξιλόγια, είναι πολύ λογικό οι παίκτες και ο Τραϊανός Δέλλας να τρώνε το ανάθεμα, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Αυγούστου. Τόσο οι διοικούντες την ομάδα όσο και ο προπονητής είναι σε διαρκείς συζητήσεις με σκοπό το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, σε μία σεζόν που αποφασίστηκαν σημαντικές τομές στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο ΟΦΗ πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε μία μεγάλη αλλαγή του ρόστερ του, αφού οι μέτριες πορείες τα προηγούμενα χρόνια είχαν ως συνέπεια να "ταβανιάσει" η ομάδα και να μην έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης, Μάικ Μπούσης έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μία ομάδα πρωταγωνίστρια που θα αποκτήσει σταθερότητα και να φέρει επιτυχίες τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη.

Η εμπιστοσύνη στο ελληνικό στοιχείο και η επένδυση στις Ακαδημίες

Ωστόσο, οφείλουμε να σταθούμε σε αυτά τα σημεία που έχουν αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι άνθρωποι του συλλόγου ευελπιστούν να τους οδηγήσουν και πάλι σε λαμπρές αγωνιστικές ημέρες. Αρχικά, ο ΟΦΗ επένδυσε ξανά στο ελληνικό στοιχείο ύστερα από αρκετά χρόνια, αφού αποκτήθηκαν οι Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Ζήσης Καραχάλιος και Γιάννης Χριστόπουλος. Τρεις ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίοι μαζί με τους ήδη υπάρχοντες, Νίκο Χριστογεώργο, Βασίλη Λαμπρόπουλο και Γιάννη Αποστολάκη θεωρούνται βασικά στελέχη της ομάδας.

Κι επειδή αναφερθήκαμε στον 19χρονο Αποστολάκη, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο ΟΦΗ αποφάσισε φέτος να στηρίξει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά και τον 21χρονο Τίτο Κουτεντάκη, ενισχύοντας και το κρητικό στοιχείο στην ομάδα.

Γι' αυτό το λόγο και δεν αντικαταστάθηκε ο Τζον Τοράλ, με τον Δέλλα να προτιμά να δώσει χρόνο συμμετοχής στα ελληνόπουλα με στόχο την ανάδειξή τους, όπως και συνέβη, με τους δύο παίκτες να αγωνίζονται στα δύο πρώτα παιχνίδια, είτε βασικοί, είτε ως αλλαγή. Επιπλέον, ο 48χρονος τεχνικός κράτησε για τέταρτο στόπερ τον 20χρονο Κώστα Χνάρη, επιλέγοντας να βάλει άλλον έναν "μικρό" στην εξίσωση σε βάθος χρόνου.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως ο ΟΦΗ άφησε στην άκρη το κομμάτι της ενίσχυσης με ξένους παίκτες εγνωσμένης αξίας. Ήδη έχουν γίνει συνολικά οχτώ μεταγραφές είτε σε θέσεις που είχε ανάγκη η ομάδα είτε υπήρξαν αποχωρήσεις.

Μάλιστα, αναμένεται να γίνουν κι άλλες δύο, με το όνομα του Ταξιάρχη Φούντα να παίζει δυνατά τις τελευταίες ώρες. Δείγμα και της θέλησης του κ. Μπούση να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ομάδα, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μέχρι στιγμής, από τις μεταγραφές, δεν έχουν παίξει ο Λέβαν Σενγκέλια (διεθνής στο Euro με τη Γεωργία) και ο Φίλιπ Μπαϊνοβιτς (παίκτης που έπαιξε φέτος και πέρυσι στο Conference League), λόγω προσαρμογής και θα είναι έτοιμοι με Βόλο την Κυριακή.

Αυτά, όμως, στην πραγματικότητα έχουν τη μικρότερη σημασία. Κι αυτό διότι η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία είναι εκείνη που αποδίδει καρπούς, με νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Κρήτη και απ' όλη την Ελλάδα να επιλέγουν πλέον τον ΟΦΗ, επειδή βλέπουν πως εμπιστεύονται τα νέα παιδιά και στοχεύουν στην ανάδειξή τους.

Κάτι που αποτελεί ξεχωριστή επιβράβευση για όλους τους ανθρώπους στον ΟΦΗ, αφού υπήρξε μία περίοδος που η κρητική ομάδα δεν ήταν καν στις επιλογές των νεαρών, τόσο από την Κρήτη όσο από όλη την Ελλάδα. Αυτό πλέον έχει αλλάξει, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη φανερά.

Trust the process.

TAGS ΟΦΗ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ