ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένα πρώτο, υπέροχο δείγμα του "Alonso ball" και του δικού του Παναθηναϊκού

Ένα πρώτο, υπέροχο δείγμα του "Alonso ball" και του δικού του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS/ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η πρώτη πραγματικά ελπιδοφόρα εικόνα του νέου Παναθηναϊκού του Ντιέγκο Αλόνσο, η νοοτροπία κυριαρχίας των "πράσινων", ο Τζούριτσιτς, ο Γερεμέγεφ και η μεγάλη πρόκληση με τον Άγιαξ. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Ότι είχε μείνει στη... μέση στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ, το τελείωσε ο Παναθηναϊκός στο Hristo Botev της Φιλιππούπολης και το έκανε με πραγματικά εμφατικό και πειστικό τρόπο. Οκέι, η Μπότεφ κάθε άλλο παρά...υψηλό εμπόδιο φαινόταν απ’ το πρώτο ματς -πιο πολύ οι πράσινοι την κράτησαν στο παιχνίδι της πρόκρισης- όμως είναι αλήθεια πως η εικόνα του τριφυλλιού στη ρεβάνς ήταν πραγματικά πολύ καλή.

Μπήκε για να το καθαρίσει το ματς και να δείξει ποιος ήταν το "αφεντικό" απ’ τα πρώτα λεπτά κι όχι για να διαχειριστεί το ισχνό προβάδισμα που είχε απ’ τον πρώτο αγώνα. Και το έκανε με τρομερή αποτελεσματικότητα, ένταση, ασφυκτική πίεση ψηλά και πολύ καλό (και κάθετο) ποδόσφαιρο απ’ το ξεκίνημα του αγώνα ως το 55’-60’ όπου χαμήλωσε το τέμπο έχοντας κάνει αυτό που έπρεπε.

Το γκολ του Γερεμέγεφ στο 6ο λεπτό ήταν απ’ την αρχή ως το τέλος του ένα πρώτο υπέροχο (όσο και ταπεινό) δείγμα του "Alonso ball" και του μοντέλου που θέλει να περάσει ο Ουρουγουανός στον δικό του Παναθηναϊκό. Ωραία κίνηση από τον Κώτσιρα, συνδυασμός Μπακασέτα με τον Τζούριτσιτς και μεταφορά του παιχνιδιού σε χρόνο...dt στην άλλη πλευρά, "μαγική" κάθετη του Σέρβου προς τον Μλαντένοβιτς, ξυραφένια ασίστ του τελευταίου προς τον Γερεμέγεφ και...1-0. Υπέροχο σε όλη την εκτέλεσή του ως το γκολ που "ξεκλείδωσε" μια και καλή την πρόκριση

Ακόμα είναι αρχή, πολύ αρχή και του λείπουν του Αλόνσο πολλά "γρανάζια" της...μηχανής: Ο Ιωαννίδης, η πλήρης ενσωμάτωση του Μαξίμοβιτς και του Τετέ (που πρόλαβε να δείξει πολλά πράγματα στο μισάωρο που έπαιξε), οι μεταγραφές του βασικού αριστερού εξτρέμ και του βασικού αριστερού μπακ. Η δουλειά που κάνει, ωστόσο, ο 49χρονος τεχνικός και το τιμ του έχει αρχίσει να δείχνει...πραγματάκια. Κι αυτό είναι ίσως και η πιο σημαντική "είδηση", καθότι γεννάει προσδοκίες για κάτι (ακόμα) καλύτερο, όχι μόνο για τα προκριματικά, αλλά και για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Παρουσιάζει κάτι πολύ ελκυστικό

Χωρίς διθυράμβους και μεγαλοστομίες -καθότι κι ο ίδιος είναι πολύ συγκροτημένος σε οτιδήποτε λέει- αλλά με διάθεση για να (μας) παρουσιάσει κάτι πραγματικά ελκυστικό. Και πάνω απ’ όλα τη νοοτροπία μίας ομάδας που βγαίνει στο γήπεδο για να δείξει κυριαρχία. Το είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός μετά το περσινό φίνις της χρονιάς που τον "πλήγωσε" αγωνιστικά και πάνω απ’ όλα ποδοσφαιρικά... Είχε μεγάλη ανάγκη για να βγάλει ξανά νοοτροπία ομάδας που θέλει να επιβληθεί στο χορτάρι.

Ένα μεγάλο credit για τα δύο ματς αξίζει βεβαίως στον Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος λίγο έλειψε να...εξαφανιστεί ποδοσφαιρικά πέρσι απ’ τον Τερίμ. Ο Αλόνσο είδε όμως στο πρόσωπό του τι μπορεί να του δώσει και αρχίζει να (ξανα)βγάζει τον καλύτερο εαυτό του "Τζούρι". Και το πιστώνεται, διότι θέλοντας και μη ο 32χρονος Σέρβος μπορεί να εξελιχθεί σε μία "εσωτερική" μεταγραφή που ουδείς δεν περίμενε να δει φέτος…

Εκτελέσεις με ποσοστά...Ναν

Αντίστοιχα μεγάλο credit αξίζει και στον Άλεξ Γερεμέγεφ. Λείπει ο Φώτης; Κανένα πρόβλημα... Ο Σουηδός φορ είναι ο άνθρωπος που θα δώσει τις λύσεις μέσα στο "κουτί" όντας ο πιο αποτελεσματικός απ’ όλους τους φορ του Παναθηναϊκού. Εκτελέσεις μίας επαφής με ποσοστά βολών του...Ναν και τεράστια βοήθεια σε ένα χρονικό σημείο που η θέση στην κορυφή της επίθεσης ήταν "πονοκέφαλος" ελλείψει του Ιωαννίδη. Το αξίζει όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να εξελιχθεί σταθερά σε Νο2 ο Σουηδός στη γραμμή κρούσης σε μία σεζόν, που ούτως ή άλλως θα έχει πάρα πολλά παιχνίδια.

Αξίζει να γεμίσει το ΟΑΚΑ με Άγιαξ

Το πρώτο χαμόγελο της χρονιάς ήταν αυτό που χρειαζόταν αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός μετά από αρκετές εβδομάδες με...τόνους μουρμούρας και εσωστρέφειας. Και πλέον...Άγιαξ. Οι Ολλανδοί είναι το φαβορί κι όσο κι αν όπως λένε όλοι είναι σε μεταβατικό στάδιο, ο Άγιαξ είναι πάντα...Άγιαξ. Αξίζει όμως τον κόπο να γεμίσει την Πέμπτη (8/8) στο κατακαλόκαιρο το ΟΑΚΑ και να δει ο κόσμος του Παναθηναϊκού την προσπάθεια της ομάδας του να επιστρέψει στην ελίτ. Και το περσινό...παράδειγμα των αγώνων με τη Μαρσέιγ δείχνει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ειδικά όταν η ρεβάνς είναι...Δεκαπενταύγουστο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ