ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και "πράσινη μαγεία, το Κύπελλο το έφερε, από τη Θεσσαλία"

Και "πράσινη μαγεία, το Κύπελλο το έφερε, από τη Θεσσαλία"
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Στο πνεύμα των ημερών ελέω μπάσκετ, Final-4 και τελικού Euroleague, αλλά στην τρέλα και στο ξέσπασμα των στιγμών μετά από έναν πολύ μουντό και συννεφιασμένο μήνα πάνω απ’ το Κορωπί, διότι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, κάνοντας για μέρες βουτιά στην εσωστρέφεια. 

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 20ό Κύπελλο της Ιστορίας του με τρόπο απίθανο, συγκλονιστικό με ένα γκολ βγαλμένο από... PlayStation, σαν τη μοναδική πινελιά και ζωγραφιά σε ένα πολύ κακό ποιοτικά και σκληρό ματς, που έμελε να κριθεί απ’ το τελευταίο άγγιγμα του Γιώργου Βαγιαννίδη (τι γκολ έβαλε ο μικρός!), έπειτα απ’ τον συνδυασμό των Μπερνάρ και Χουάνκαρ.

Ναι, αυτοί οι δύο τελευταίοι το άξιζαν να κλείσουν την πορεία τους στον Παναθηναϊκό με μία τέτοια συνεργασία που θα χάριζε το γκολ της νίκης και του τίτλου που είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη οι "πράσινοι". Σαν να το ήθελε και η... Μοίρα σαν κατευόδιο για όσα έδωσαν και οι δύο στον Παναθηναϊκό για 2 και 4 χρόνια αντίστοιχα.

Οι "πράσινοι" έμοιαζαν στο πρώτο ημίχρονο να έχουν πνιγεί απ’ το άγχος και το πρέπει. Δεν υπήρχε πια άλλη ευκαιρία για φέτος, με απώλεια του Κυπέλλου, θα κρύβονταν στο... συρτάρι και τα διαβατήρια και οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για όλο το κλαμπ, για όλο τον οργανισμό.

Η (δίκαιη) αποβολή του Κώτσιρα στο 51’ έβαλε μισή... θηλιά γύρω απ’ τον λαιμό του Παναθηναϊκού. Ο Αρης το πίστεψε ακόμη περισσότερο, άφησε την αμυντική προσέγγιση, βγήκε μπροστά για να βάλει γκολ, έχασε τη δική του μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαμόρα. Εκεί ήταν το πρώτο "κλικ" που θα μπορούσε να έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα τον τελικό.

Οι "πράσινοι" συνήλθαν γρήγορα, έψαξαν τις δικές τους στιγμές βάζοντας την μπάλα κάτω και χωρίς πανικό, αντέδρασαν καλά. Το καθαρό πάτημα του Νταρίντα στον Αράο επανέφερε την αριθμητική ισορροπία, η αψυχολόγητη ενέργεια του Ζουλ στο 71’ καταδίκασε τον Άρη.

Ο Παναθηναϊκός έγινε πλέον αφεντικό στον αγώνα, έψαξε με μεγαλύτερη θέρμη το γκολ που ήθελε πριν πάει το ματς στην παράταση και το βρήκε όταν πήρε την μπάλα στα πόδια του ο Μπερνάρ. Πρώτη "πινελιά" με την μπαλιά στο χώρο... ακούγοντας μόνο πίσω του τον Χουάνκαρ να έρχεται, δεύτερη "πινελιά" με την ξυραφένια μπαλιά του Ισπανού και τελείωμα... σεντερφορίσιο απ’ τον Βαγιαννίδη.

Οι αποφάσεις της επόμενης μέρας

Τι φινάλε σε μία θεότρελη χρονιά, που αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς την έβγαλε ο δρόμος, αλλά έληξε με ένα πλατύ χαμόγελο για τους "πράσινους" που κέρδισαν έναν τίτλο, αλλά και μπόλικη ηρεμία και χρόνο για να πάνε στις αποφάσεις της επόμενης μέρας. Πρώτα στο θέμα του προπονητή και μετά τη διαμόρφωση του ρόστερ που δεν θα έχει σαρωτικές, αλλά στοχευμένες αλλαγές. Όλα αυτά από τη... Δευτέρα. Για το επόμενο διήμερο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν πια λόγους να σκάσουν κι ένα χαμόγελο.

Σαν ένα... pregame του τελικού της Euroleague το βράδυ της Κυριακής (26/5). Για την ώρα οι παίκτες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού μπορούν να φωνάξουν "βουντού-βουντού, βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία, το Κύπελλο το έφεραν από τη… Θεσσαλία". Ας ελπίσουμε αύριο (26/5) το βράδυ γύρω τις 23:00 να έρθει και το άλλο, το πιο "βαρύ" από τη Γερμανία…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ