ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Φώτης που κράτησε "όρθιο" τον Παναθηναϊκό και οι διαιτητές που βαφτίζουν το κρέας... ψάρι

Ο Φώτης που κράτησε "όρθιο" τον Παναθηναϊκό και οι διαιτητές που βαφτίζουν το κρέας... ψάρι
INTIME SPORTS

Η πολλαπλή τσαντίλα για τα φθηνά γκολ και το πέναλτι που "έφαγαν" στον Παναθηναϊκό, που άφησε το πρώτο ματς με τη Λανς, το μουντιαλικό γκολ του Ιωαννίδη που κράτησε ζωντανή την ελπίδα της πρόκρισης και οι διαιτητές της UEFA που σπάνε τα νεύρα του κοσμάκη. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Αν άφησε κάτι πίσω του αυτό το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού με τη Λανς για τα playoffs του Conference League, τούτη τη φορά δεν είναι η πικρία, η στεναχώρια ή το μεγάλο "γαμώτο" που έβγαλε η ρεβάνς των 34 πέναλτι με τον Άγιαξ, αλλά πολλαπλή τσαντίλα. Τσαντίλα και πάλι τσαντίλα! Για τα δύο πολύ φθηνά γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός απ’ τους Γάλλους σε κάκιστο αμυντικό transition, το ένα μόλις στο 4ο λεπτό και το άλλο ενώ ήταν με παίκτη παραπάνω επί 12 λεπτά. Για το γεγονός ότι το "τριφύλλι" δεν εκμεταλλεύτηκε την ανοησία του Μεντίνα, ο οποίος πήγε σαν "δρεπάνι" πάνω στον Μπακασέτα στο 21’ και ξόδεψε ένα 25λεπτο μέχρι να φύγει το ημίχρονο για να πάρει για ηνία του αγώνα. Για την πολύ καλύτερη εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου που δεν επιβραβεύτηκε μίνιμουμ με την ισοπαλία. Και πάνω απ’ όλα -τσαντίλα- για το πέναλτι που του "έφαγαν" στο 86ο λεπτό.

Τη μία, με την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ, οι Βούλγαροι βαρούσαν στο... ψαχνό απ’ το πρώτο λεπτό και κόκκινη δεν πήραν ποτέ. Την άλλη, με τον Άγιαξ ξανά στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Σλοβάκος Φίλιπ Γκλόβα έσπασε τα νεύρα όλων με την προστασία των Ολλανδών που έκαναν καθυστερήσεις πέφτοντας κάθε πέντε λεπτά μετά το 60’ για να κρατήσουν το 1-0. Στη ρεβάνς ο Άγγλος Κάβανο και ο συμπατριώτης του Μπανκς στο VAR έπνιξαν το πέναλτι του Χάτο στον Ιωαννίδη στο 8’. Και τώρα αυτό.

Ναι, ξέρω, θα αρχίσουν τώρα οι αναλύσεις και οι μεταφράσεις κατά το δοκούν του κανονισμού πως "...δεν είχε πρόθεση να πάει πάνω στην μπάλα κι έκανε κίνηση να την αποφύγει" κι ένα σωρό ακόμη... δροσερές δικαιολογίες της πλάκας. Στο πλασέ του Πελίστρι που η μπάλα φεύγει συστημένη για τη γωνία του Σαμπά, ο Χουσάνοφ έχει απλωμένο χέρι που "μεγαλώνει" αφύσικα το σώμα του και παρεμποδίζει την πορεία της εκτέλεσης.

Πέναλτι νέτα, σκέτα, ότι δικαιολογία κι αν επικαλείται ο καθένας. Ο Μπογκάρ το έδειξε αμέσως, ο VAR Βαντ του... κόλλησε το μυαλό, φωνάζοντάς τον να το ξαναδεί, όμως κάποιος απ’ την επιτροπή διαιτησίας της UEFA, θα πρέπει κάποια στιγμή να μας πει πότε θα σταματήσουν οι διαιτητές δεύτερης διαλογής που βάζουν σ’ αυτά τα ματς, να βαφτίζουν το κρέας... ψάρι. Όχι το ψάρι... κρέας, αλλά το ανάποδο. Διότι εδώ "κρέας" =δηλαδή πέναλτι- υπήρχε και το "έφαγαν" απ’ τον Παναθηναϊκό και η όλη φάση βαφτίστηκε "play ball".

Τους έκανε... αφίσα για τοίχο παιδικού δωματίου

Κι αντί να ασχολούμαστε τώρα όλοι μας με το μουντιαλικό γκολ του Ιωαννίδη που πέρασε 4-5 Γάλλους σαν... σταματημένους και τους έκανε "αφίσα" για τοίχο παιδικού δωματίου, αλλά και με τα λάθη του Παναθηναϊκού μέχρι το 2-0, προσπαθεί ο καθένας (μας) να χαλαρώσει με 3-4 τσιγάρα απ’ τη ζοχάδα που του προσέφεραν δύο διαιτητές απ’ την Ουγγαρία.

Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτό το επίπεδο, όπου κάθε λεπτομέρεια μετράει, να δέχεσαι τέτοιο γκολ μόλις στο 4ο λεπτό με τον αντίπαλο φουλ μπακ να κατασκηνώνει στην περιοχή σου και να έχει χρόνο για να... στρέψει και τσιγάρο πριν εκτελέσει τον Ντραγκόφσκι, ενώ η αμυντική ισορροπία σου έχει καταρρεύσει με δύο πάσες.

Είναι τεράστιο λάθος να επιτρέπεις σε αντίπαλο που είναι με παίκτη λιγότερο να σου βγάζει τέτοια κόντρα στο 34’ στη φάση του 2-0 και να σε χτυπάει ο φορ του απ’ την καρδιά της άμυνάς σου. Η Λανς το πήγε εκεί που ήθελε το ματς και με παίκτη λιγότερο στο πρώτο μέρος, όμως ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να το φέρει στα ίσα το έργο. Ειδικά απ’ την στιγμή που σημείωσε ο Φώτης σε 2-1 με αυτό το απίθανο γκολ πολύ νωρίς στο β’ ημίχρονο. Δεν το κατάφερε γιατί πάντα υπήρχε υπερβολικό (κι ανεξήγητο) άγχος στην τελική πάσα και στην τελική επιλογή. Μια φάση αναπτύχθηκε ο Παναθηναϊκός ορθολογικά με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και κοντινές πάσες, στο πλασέ του Πελίστρι στο 86’ και το "έφαγαν" οι διαιτητές αυτό που δικαιούτο.

Τουλάχιστον ο Πελίστρι έδειξε πανέτοιμος για να μπει με... χίλια στην ενδεκάδα ενόψει της ρεβάνς. Έχει δρόμο η σειρά και στο ΟΑΚΑ το "τριφύλλι" θα έχει άλλη μία ευκαιρία να το γυρίσει. Κάποια στιγμή θα του το δώσει το ποδόσφαιρο αυτό που δικαιούται. Αρκεί να μην πετύχει πάλι κανέναν... καμικάζι ρέφερι από τη Β’ κατηγορία της UEFA. Ε, σινιόρε Ροσέτι;

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ CONFERENCE LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ