ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός και ο Τζορτζ είναι "εδώ"

SUPERLEAGUE 2024-2025 / ÏÖÇ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / ÏÖÇ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αξία της πολύ μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, η αφιέρωση προς τον αδικοχαμένο φίλο, συμπαίκτη κι αδερφό Τζορτζ Μπάλντοκ και η πρώτη "επιστροφή" των "πράσινων". Γράφει ο Κώστας Γουλής

Όλοι εμείς οι... απ’ έξω (μπορεί και να) θεωρούμε πως το να μπορέσει μία ομάδα κι ένας ολόκληρος οργανισμός να μπει ξανά στο γήπεδο και να παίξει μπάλα, έναν αγώνα τόσο σημαντικό, έπειτα απ’ όσα έχει βιώσει επί ένα δεκαήμερο ανείπωτου πόνου και θρήνου, για τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, είναι κάτι... απλό κι εύκολο. Δεν είναι... Συγνώμη, μα δεν είναι κι αυτό που έκαναν οι παίκτες και οι προπονητές του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής (20/10) στο Ηράκλειο, ξεπερνάει το ίδιο το ποδόσφαιρο...

Ηταν μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής απ’ όλους, ένα μικρό βάλσαμο μέσα στον πόνο και τη θλίψη που σκέπασε όλη την ομάδα, ένα πρώτο "αντίο" στον φίλο, συμπαίκτη κι αδερφό τους, με αφιερωμένη μία πραγματικά σπουδαία νίκη.

Πιθανόν να μην χρειάζονται ούτε αναλύσεις, ούτε ποδοσφαιρικές προσεγγίσεις από κανέναν μας. Το ήθελαν αυτό το παιχνίδι, το ζητούσαν με όλη την ψυχή και τη δύναμή τους και δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πάρουν. Όσα "εμπόδια" κι αν επιχείρησαν να βάλουν στο διάβα τους διάφοροι...

Για μεγάλα διαστήματα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν καλός έως πολύ καλός, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με συγκεκριμένο πλάνο και σωστή τακτική συμπεριφορά για να "μακιγιαριστούν" τα προβλήματα (κυρίως η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη και το γεγονός πως λίγες ώρες πριν απ’ τη σέντρα οι "πράσινοι" βρέθηκαν με μοναδικό διαθέσιμο φορ τον Γερεμέγεφ, καθώς τέθηκε off κι ο Σπόραρ), με πολύ σκληρή εικόνα στη μεσαία γραμμή απ’ τους Αράο και Τσέριν, με τους πάντες να κυνηγούν κάθε μπάλα.

Ο Τετέ είναι τεράστια κλάση στα γήπεδά μας

Και με έναν παίκτη που ξεχώριζε κι έκανε για άλλη μία φορά τη... διαφορά. Ο Τετέ είναι τεράστια κλάση για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν μόνο το υπέροχο γκολ που σημείωσε ακινητοποιώντας με την ντρίμπλα του και την εκτέλεση έξω απ’ την περιοχή σε δεύτερο χρόνο, όλη την αμυντική γραμμή του ΟΦΗ.

Ηταν όλα όσα έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε κοντρόλ κι άγγιγμα της μπάλας, κάθε αλλαγή παιχνιδιού που απελευθέρωνε την όποια πίεση των Κρητικών, κάθε ντρίμπλα που... χάζευε τον αντίπαλο. Είναι παίκτης για να πληρώνεις... εισιτήριο να τον βλέπεις, αλλά και γεμάτος από ουσία κι αποτελεσματικότητα σε ότι κάνει.

Στο Ηράκλειο δε, δεν άφησε ούτε μία φορά ακάλυπτο στην πλευρά του τον Κώτσιρα, κυνηγώντας και την τελευταία μπαλιά. Μεγάλο πράγμα σ’ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία να βγαίνει "μπροστά" ένας παίκτης τόσο μεγάλης ποιότητας και μία τόσο ισχυρή προσωπικότητα.

Μόνο από δικά του ατομικά λάθη είχε θέματα

Σπουδαίο ματς έκαναν επίσης κι όλοι οι παίκτες του άξονα. Και οι Αράο-Τσέριν στην "κουλούρα" και ο Μπακασέτας μπροστά τους. Ηταν πάντα μία ταχύτητα πιο μπροστά απ’ τους χαφ της κρητικής ομάδας, έλεγξαν πολύ καλά τον ρυθμό του αγώνα, πήραν την κατοχή της μπάλας, μειώνοντας αντίστοιχα και τους κινδύνους μπροστά απ’ την εστία του Ντραγκόφσκι.

Μόνο από μικρά ατομικά λάθη (σαν την παρολίγον... γκέλα που πήγε να κάνει ο Πολωνός γκολκίπερ με τον Γιούνγκ στη μοναδική στιγμή που έχασε την συγκέντρωσή του) κινδύνεψε ο Παναθηναϊκός. Και είχε δίκιο ο Αλόνσο με αυτό που είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, διότι τις μεγάλες στιγμές του αγώνα τις είχαν οι "πράσινοι". Κι αν ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να έχουν "τελειώσει" νωρίτερα τον αγώνα.

Οι τρεις φάσεις που δεν άφησε ως το τέλος

Θα μπορούσε επίσης σε τρεις πολύ γρήγορες μεταβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο να έχει βρει αυτό το δεύτερο γκολ, αλλά ο α’ βοηθός Λυκούργος Τσολακίδης δεν άφησε τις φάσεις να "τρέξουν" ως το τέλος. Διότι ΚΑΙ στις τρεις περιπτώσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού καλύπτονταν (άρα κακώς δόθηκε οφσάιντ), όμως ο ίδιος σηκώνοντας αμέσως τη σημαία του, δίχως να αφήσει τις φάσεις για να ολοκληρωθούν και να αποφανθεί το VAR αν υπήρχε ή όχι παράβαση (όπως γίνεται πλέον ΠΑΝΤΑ), υπέδειξε "παραβάσεις", απογειώνοντας τον εκνευρισμό των "πράσινων".

Και θα έχει όντως ενδιαφέρον, απ’ την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε πως θα πάει τις συγκεκριμένες φάσεις στον Στεφάν Λανουά τη Δευτέρα (21/10) για να "εξηγήσει τι ισχύει με βάση τον κανονισμό", θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΚΕΔ.

Να ξαναμπεί στη διεκδίκηση ο Παναθηναϊκός

Αφήνοντας όλα αυτά για τη Δευτέρα (21/10), η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός απέδειξε το βράδυ της Κυριακής (20/10) στην Κρήτη πως είναι "εδώ". Βελτιώνει την εικόνα του, βγάζει μαχητικότητα, προσπαθεί να βρει την ισορροπία του και τις σταθερές του. Αλλά είναι "εδώ".

Την στιγμή που και οι ανταγωνιστές του έχουν τα δικά τους προβλήματα τα οποία κρύβονται πιο εύκολα κάτω απ’ το... χαλάκι, ο Παναθηναϊκός δεν προτίθεται να τα παρατήσει. Και θα προσπαθήσει να ξαναμπεί στη διεκδίκηση με βάση το πρόγραμμα που θα έχει από εδώ και πέρα στη Super League.

Είναι όμως "εδώ". Όπως πάντα θα είναι "ΕΔΩ" μαζί του κι ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Πάντα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΠΑΛΝΤΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ