ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πήρε "ανάσα", αλλά εξακολουθεί να βγάζει κάκιστη, μπερδεμένη και "σκασμένη" εικόνα στο γήπεδο

Ο Φακούντο Πελίστρι
Ο Φακούντο Πελίστρι EUROKINISSI - ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Η αποκαρδιωτική εικόνα του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα (και) με τον Λεβαδειακό, το γκολ απ’ τον "φευγάτο" Σπόραρ που κράτησε μακριά ακόμη πιο "μαύρα σύννεφα" της εσωστρέφειας κι ο χρόνος που πρέπει να κερδίσει ο Αλόνσο στη ρεβάνς με τη Λανς. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Δεύτερο σερί ματς στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει μία... τρίχα μακριά απ’ τη δεύτερη σερί (κι ακόμη πιο οδυνηρή) "γκέλα" απέναντι μάλιστα σε μία ομάδα πιο χαμηλής ταχύτητας κι απ’ τον Αστέρα.

Το πόσο "τρελό", δε, είναι το άθλημα, αποτυπώνεται απ’ το γεγονός πως... από μηχανής Θεός για τους "πράσινους" σ’ αυτή την παρολίγον εφιαλτική βραδιά με τον Λεβαδειακό, ήταν ο παίκτης που μοιάζει εδώ και καιρό "φευγάτος": Ο Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος δεν έκανε πολλά πράγματα απ’ την στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είχε την ψυχραιμία να πλασάρει σωστά στο 90’+6’, παίρνοντας πρώτος το... ριμπάουντ στην κεφαλιά του Τετέ που την έστειλε στο δοκάρι ο Γκροφ, χωρίς να έχει δεύτερη "απάντηση".

Ο διεθνής Σλοβένος φορ που είδε (όχι άδικα) από πρώτη επιλογή να γίνεται τρίτος στην ιεραρχία των επιθετικών, μπορεί σε λίγες μέρες να μην είναι εδώ συνεχίζοντας στη Σλόβαν Μπρατισλάβας - η οποία είναι και το φαβορί για να τον αποκτήσει - δίνοντας τη θέση του σε έναν άλλον επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά που σκοπεύει να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός (Μπαλντέ ή κάποιον άλλον). Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό το ματς θα μνημονεύεται ως μια τελευταία... συνεισφορά σε μία θητεία που ήταν πάντοτε γεμάτη από πολλά "βάλτο ρε Σπόραρ" και πολύ λιγότερα πανηγυρικά στιγμιότυπα.

Μέσα απ’ αυτό το γκολ απ’ τον... ουρανό ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια "ανάσα", διότι σε περίπτωση νέας "γκέλας" η εσωστρέφεια και η γκρίνια (διόλου άδικα με βάση την εικόνα του) θα άγγιζε... κόκκινο, λίγες μέρες πριν απ’ τη ρεβάνς με τη Λανς όπου θα πρέπει να πάει για ένα all in προκειμένου να μην βάλει στο συρτάρι τα διαβατήρια πριν βγει ο Αύγουστος. Άλλο ματς όμως αυτό της Πέμπτης (29/8, 21:00) κι αυτό θα φανεί στο γήπεδο.

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι πως στα "εντός" των συνόρων παιχνίδια του, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να βγάζει στο γήπεδο μία κάκιστη εικόνα μίας ομάδας μπερδεμένης και "σκασμένης".

Προβλήματα με τα οποία πρέπει να "ζήσει"

Ναι, οι "καλές" μεταγραφές άργησαν να γίνουν και κυρίως να ενσωματωθούν. Ναι είναι πολύ βαρύ το Πέμπτη-Κυριακή-Πέμπτη για εκκίνηση της σεζόν, όπως και η προετοιμασία που έγινε από πλευράς εντάσεων, με αποτέλεσμα η ομάδα να εμφανίζεται χωρίς ενέργεια και δυνάμεις για να κάνει ακόμη και τα βασικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ναι, δεν υπάρχει ακόμα η απαιτούμενη ομοιογένεια και οι μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα από ματς σε ματς "μπουκώνουν" όλη την ομάδα, η οποία δεν έχει αυτοματισμούς και τη δυνατότητα να εκτελέσει σωστά το game plan της.

Όλα αυτά είναι προβλήματα και ζητήματα με τα οποία είναι υποχρεωμένος να ζήσει ο Ντιέγκο Αλόνσο, τουλάχιστον ως το πρώτο break του Σεπτέμβρη για τις εθνικές ομάδες, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει πλέον με συμπληρωμένο το ρόστερ του (πλην των διεθνών) και να αρχίσει να βρίσκει τις λύσεις. Έχοντας πάνω απ’ το κεφάλι του και την έξτρα πίεση του do or die αγώνα με τη Λανς την Πέμπτη (29/8).

Δεν είναι εύκολη η συνθήκη, αλλά πρέπει να καταφέρει να κερδίσουν ο Ουρουγουανός και οι παίκτες του το χρόνο που χρειάζονται. Διότι το ρόστερ του δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (και προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν και οι δύο τελευταίες μεταγραφές), αλλά και γιατί δεν μπορεί να μείνει πίσω απ’ τον ανταγωνισμό του, πριν μπει στα "μεγάλα" ματς του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη.

Η εικόνα για την ώρα δεν "πείθει", οι αποδοκιμασίες απ’ την εξέδρα ήταν πολύ λογικές και φυσιολογικές όμως η Πέμπτη (29/8) και η ρεβάνς με τη Λανς μπορεί (και πρέπει) να αποδειχθεί το turning point όλης της σεζόν για τον Παναθηναϊκό…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ