ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πελίστρι μαζί με τις υπόλοιπες μεταγραφές μπορούν να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στο επόμενο επίπεδο

Ο Πελίστρι μαζί με τις υπόλοιπες μεταγραφές μπορούν να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στο επόμενο επίπεδο
INTIME SPORTS

Η ποιοτική αναβάθμιση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού - με μία μεγάλη εκκρεμότητα ακόμη στα χαφ - , οι δύο όψεις του νομίσματος για το πώς και πότε μπορεί να κλείνεις μεταγραφές επιπέδου Πελίστρι και Τετέ και η επιστροφή των "πράσινων" στην αγορά

Υπάρχουν δύο όψεις στο νόμισμα των μεταγραφών που έχει ολοκληρώσει ο Παναθηναϊκός έως τώρα σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Ναι, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην απόκτηση των βασικών εργαλείων που χρειαζόταν να έχει από νωρίς ο Ντιέγκο Αλόνσο (ειδικά στις θέσεις των εξτρέμ και του αριστερού μπακ) προκειμένου να ενταχθούν πολύ πιο νωρίς στο σύνολο, να αφομοιώσουν το αγωνιστικό στυλ του νέου προπονητή και να είναι σαφώς πιο έτοιμοι και διαθέσιμοι για τους αγώνες των προκριματικών.

Απ’ την άλλη όμως, οι ίδιες οι κινήσεις που έγιναν στην πορεία και πολύ περισσότερο αυτές των Φακούντο Πελίστρι και Τετέ, επιβεβαίωσαν πως οι μεταγραφές αυτού του βεληνεκούς, δεν μπορούν να γίνουν πάντα όποτε τις θες εσύ. Χρειάζονται υπομονή, "ζύμωμα", πολλά χρήματα, πολύ κουβέντα και... ψηστήρι (σαν αυτό που έκανε επί ένα μήνα ο Αλόνσο στον νεαρό συμπατριώτη του). Και πάλι δεν είσαι σίγουρος πως θα πετύχεις αυτό που θες, ιδίως όταν ο κύριος στόχος σου έχει μπροστά του στρωμένες προτάσεις από πρωταθλήματα του top-5.

Οι περισσότεροι ίσως να μην έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη πόσο μεγάλο deal έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με τον 23χρονο Ουρουγουανό. Αποκτώντας με απευθείας μεταγραφή -κι όχι με δανεισμό ή κάτι ενδιάμεσο- έναν παίκτη ο οποίος θεωρείτο πολύ μεγάλο πρότζεκτ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία μία διαπραγμάτευση που ξεκίνησε τέλη Ιουνίου (όταν ο παίκτης ήταν ακόμα στο Copa America με την Εθνική Ουρουγουάης), με τους Άγγλους να ζητάνε αρχικά plus 15 εκατ. ευρώ και σταδιακά να φτάνουν πιο κοντά σ’ αυτά που ήθελε ο Παναθηναϊκός.

Έχοντας πάρει στην πορεία (εδώ και μία εβδομάδα για την ακρίβεια) και το "οκέι" του παίκτη, ο οποίος αποδέχθηκε να κάνει ένα βήμα... πίσω στην καριέρα του και να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικότητας, αλλά σε ένα πολύ πιο safe περιβάλλον για τον ίδιο, που του εγγυάται αυτό που δεν μπορούσε να βρει στη Γιουνάιτεντ: Χρόνο και χώρο για να εξελιχθεί και να φτάσει ξανά σε υψηλότερο επίπεδο, προκειμένου να επιστρέψει σε top Λίγκα. Γιατί, μη γελιόμαστε, ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά, την ποιότητα και όλο το αγωνιστικό "πακέτο" του Πελίστρι, είναι για μεγαλύτερο πρωτάθλημα...

Ο Παναθηναϊκός (ξανα)μπήκε στην αγορά

Το έτερο κέρδος του "τριφυλλιού" απ’ τη συγκεκριμένη μεταγραφή, αλλά κι αυτές του Τετέ, του Μαξίμοβιτς και του Μαξ, είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει ξαναμπεί πλέον για τα καλά στην ποδοσφαιρική αγορά. Πριν 6 χρόνια οι "πράσινοι" -με τον Νίκο Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή- ξεκινούσαν τη σεζόν έχοντας συνολικό μπάτζετ ποδοσφαιρικού τμήματος 3 εκατ. ευρώ.

Τώρα έδωσαν τα διπλάσια μόνο και μόνο για να κάνουν δικό τους τον Πελίστρι απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι καιροί επιτέλους άλλαξαν πια για τα καλά. Ο Παναθηναϊκός έχοντας σβήσει το εταιρικό χρέος του (54,7 εκατ. ευρώ το 2017) είναι σε θέση να ρίξει χρήμα στην αγορά, σεβόμενος τους κανόνες της. Και η αγορά με τη σειρά της σέβεται και υπολογίζει ξανά τον Παναθηναϊκό, που είχε μείνει πολύ πίσω σ’ αυτό το κομμάτι επί μία τετραετία.

Μια ματιά και μόνο στις προτάσεις που έγιναν αυτό το καλοκαίρι από ατζέντηδες (αλλά κι από κλαμπ) προς τον Παναθηναϊκό για παίκτες top-class, αρκεί για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Δύο εξτρέμ σε τρομερή ηλικία

Η αναβάθμιση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού συντελέστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν κι θα χρειαστεί μίνιμουμ ακόμη μία κίνηση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η ποιότητα αυξήθηκε κατά πολύ, με αιχμές του δόρατος δύο πρωτοκλασάτους εξτρέμ σε τρομερή ηλικία (23 ο Πελίστρι, 25 ο Τετέ), με μεγάλη προοπτική και φιλοδοξία κι όχι "ξεζουμισμένους".

Είναι δεδομένο πως τόσο ο Πελίστρι, όσο και οι υπόλοιπες μεταγραφές που έγιναν νωρίτερα μπορούν να οδηγήσουν το "τριφύλλι" στο επόμενο επίπεδο. Αυτό που χρειάζεται τούτη την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι χρόνος, τον οποίο όμως δεν έχει διότι επείγουν τα αποτελέσματα. Στην Ευρώπη όπου τον περιμένουν δύο "τελικοί" με τη Λανς, στο πρωτάθλημα όπου έχει ξεκινήσει (από δικά του σφάλματα) με μείον τρεις βαθμούς που θα πρέπει να τους βρει σε έδρα ανταγωνιστή του.

Αυτό είναι το πρώτο "δέντρο". Το... δάσος, ωστόσο, είναι μπροστά του κι αφορά τη δημιουργία ενός ρόστερ που αξίζει να το εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος του και να του προσφέρει την πίστωση χρόνο που χρειάζεται...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ