Παναθηναϊκός, μία ποδοσφαιρική "Λερναία Ύδρα" που έβαλε σημαία νίκης και στο Αγρίνιο
Ο Κώστας Γουλής γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό και τις λύσεις που βρίσκει ο Γιοβάνοβιτς παρά τα πολλά προβλήματα.
Με ένα σκασμό προβλήματα ξανά. Είπαμε συνηθισμένα τα βουνιά απ’ τα χιόνια, απ’ την αρχή της χρονιάς για τους "πράσινους" που δεν έχουν παίξει ποτέ, μα ποτέ όμως, πλήρεις έστω σε έναν αγώνα.
Με νέα αναγκαστική αλλαγή πλάνου -λόγω του τραυματισμού του Παλάσιος- και τον Μπερνάρ να γίνεται για άλλη μία φορά ακορντεόν, παίζοντας το πρώτο ημίχρονο στο δεξί "φτερό" της επίθεσης. Με ένα ρόστερ που εκεί που μοιάζει ως αρχίζει να στερεύει από επιλογές, αναδεικνύει διαρκώς νέους πρωταγωνιστές, σαν μία ποδοσφαιρική "Λερναία Ύδρα".
Αυτός είναι ο εφετινός Παναθηναϊκός, αυτός ήταν το βράδυ της Τετάρτης (9/11) και στο Αγρίνιο, όπου έβαλε άλλη μία "σημαία νίκης" στην εφετινή πορεία του στη Super League κι αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής χειμώνα της εφετινής Super League, χαλώντας (ξανά) το βράδυ σε πολύ κόσμο...
Κι αν φτάσει στην ίδια θέση ως το τέλος της εφετινής διαδρομής, θα οφείλει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του (και) σε αυτό το ματς, σ’ αυτό το διπλό. Διότι αυτές οι νίκες δείχνουν χαρακτήρα και winning mentality και στο τέλος της ημέρας φέρνουν και τους τίτλους. Πάντα, τέτοιου είδους νίκες ήταν εκείνες που έφερναν πιο κοντά την επιτυχία...
Με το δικό του τρόπο, με το δικό του ποδόσφαιρο
Σε μία έδρα όπου ο Παναθηναϊκός υπέφερε τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς να έχει σκοράρει (δύο ήττες με 1-0 και μία ισοπαλία 0-0), τούτη τη φορά βρήκε τον τρόπο για να πάρει το διπλό. Και το έκανε, ειδικά στο β’ ημίχρονο, επιβάλλοντας το δικό του ποδόσφαιρο, αυτό που είναι σήμα κατατεθέν του, παρά τις τρομερές ελλείψεις του: Τρομερή πίεση στην μπάλα, κατοχή, συνεχείς εναλλαγές ρυθμού και αναζήτηση του γκολ με ορθολογικό τρόπο. Κι απίστευτη ηρεμία, υπομονή κι επιμονή.
Δεν μπήκε η φάση του Σπόραρ; Ξανά η μπάλα σε "πράσινα" πόδια και πάμε απ’ την αρχή. Δεν ξαναβγήκε το τετ-α-τετ του Σλοβένου; Μπήκε του Ιωαννίδη, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο των δύο τελευταίων αγώνων για τον Παναθηναϊκό. Με τον Ολυμπιακό κέρδισε στο 97ο λεπτό το πέναλτι της ισοφάρισης, στο Αγρίνιο επέμενε εις διπλούν μέχρι να σημειώσει το πρώτο τέρμα του στη σεζόν, το 11ο και πλέον πολύτιμο γκολ του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Ο Χουάνκαρ ήταν ο "εναλλακτικός" πρωταγωνιστής
Ο απόλυτος "εναλλακτικός" πρωταγωνιστής του "τριφυλλιού" όμως, ετούτη τη φορά, φορούσε το Νο3 στην πλάτη. Ο Χουάνκαρ ήταν απλά απολαυστικός, βγάζοντας στο χορτάρι όλες τις αρετές του, τις ιδέες και την ποιότητά του στο αριστερό άκρο του Παναθηναϊκού.
Η έμπνευση του Γιοβάνοβιτς να φέρει εσωτερικά τον Μπερνάρ στο δεύτερο ημίχρονο, περνώντας δεξιά τον Βέρμπιτς και δίνοντας όλη την αριστερή πτέρυγα στον Χουάνκαρ ήταν το "κλειδί" για να κυριαρχήσει ο Παναθηναϊκός στο χορτάρι. Η τριάδα των Ρουμπέν, Τσέριν και Κουρμπέλη στην "κουλούρα" της μεσαίας γραμμής και στα 10-15 μέτρα μπροστά απ’ αυτή έκοβε κι έραβε, ο Χουάνκαρ ήταν ασταμάτητος απ’ τα αριστερά κι ο Παναιτωλικός έμοιαζε απόλυτα εγκλωβισμένος.
Κάθισαν και βρήκαν τις λύσεις Γιοβάνοβιτς και ομάδα
Ο Παναθηναϊκός δεν έκατσε να ψάξει δικαιολογίες για τις μαζεμένες απουσίες του... Κάθισε για να βρει λύσεις. Και τις βρήκε, με υπομονή και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να προετοιμάζει και να δουλεύει το ματς πολύ καλά απ’ την αρχή ως το φινάλε.
Είπαμε "Λερναία Ύδρα" που δεν κολλάει σε απουσίες. Αλλά όπως έγραψαν και οι "πράσινοι" μετά το ματς στα social media της ομάδας κρατάει την υπόσχεσή της: "Κάθε αγώνας είναι μία ξεχωριστή μάχη και δεν θα σταματήσει να μάχεται ως το τέλος".
Νίκη με Ατρόμητο κι όλη η πίεση μετά στους άλλους
Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ακόμη ένα πολύ σημαντικό ματς απέναντι στο Ατρόμητο σε άλλο ένα "full house" παιχνίδι στη Λεωφόρο, το οποίο πρέπει να πάρει το μεσημέρι της Κυριακής (13/11, 16:00) για να διατηρήσει την πίεση και το άγχος στους διώκτες του, οι οποίοι θα φάνε τα μουστάκια τους λίγες ώρες αργότερα στο Φάληρο.
Και μετά, διακοπή, ανασύνταξη, επιστροφές και μεταγραφές, γιατί ακολουθεί ένας ακόμη πιο ανταγωνιστικός και "γεμάτος" χειμώνας.