X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

OPINIONS

Η περιβόητη "αμυντική λειτουργία"

INTIME SPORTS

Ένα πρόβλημα, κουτσά στραβά, λύνεται. Όταν είναι περισσότερα, αρχίζει μπέρδεμα: Ο Παναθηναϊκός πίσω μπάζει και μπροστά δεν βγάζει.

Πόσες φάσεις για γκολ έκανε από το 33' και μετά όταν βρέθηκε να χάνει με 1-2; Σε μισή ώρα παιχνίδι, πέρα από την ισοφάριση του Σισέ, απείλησε μια μόνο φορά με την "σκοτωμένη" κεφαλιά του Γκαρσία στο 77'.

Είναι προφανές: Άλλο σχέδιο, πλην του "να φτάσει η μπάλα στον Σισε" δεν υπάρχει. Αντίθετα δεν χρειάζεται κανένα απολύτως σχέδιο για να γίνουν φάσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

Προπονητές και δημοσιογράφοι, για να μην βγάζουν κάθε φορά συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στη σέντρα, έχουν ανακαλύψει την περιβόητη "αμυντική λειτουργία". Μπορεί να είναι και έτσι, αλλά σίγουρα δεν είναι πάντα έτσι.

Ο Τζόρβας είναι που κάνει την έξοδο του Μεσολογγίου στο 1-1, όπως και στο διπλό δοκάρι της Καβάλας. Ο Καντέ είναι που χάνει τον υπέρβαρο Νταρσβίλστο 2-1. Ο Μπουμσόνγκ ήταν που δεν πήδαγε ούτε εφημερίδα όσες φορές η μπάλα σηκώθηκε στον αέρα.

(Να ακούσω ότι ήρθε η ώρα του γίγαντα Γιοσού Σαριέγκι και τι στον κόσμο).

Η εύκολη λύση για παράγοντες, οπαδούς, δημοσιογράφους είναι η νοοτροπία: Ξυπνήστε πριν να είναι αργά. Συνέλθετε όσο είναι νωρίς.

Μακάρι όμως κάθε φορά που ποδοσφαιριστές ή μια ομάδα συνολικά βγάζουν προβλήματα, να οφείλεται σε κακή διάθεση. Κατά κανόνα πρόκειται για αδυναμία. Σπάνια οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν. Όταν είναι κακοί, δεν μπορούν.

Και στο "Βικελίδης" που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, τις κεφαλιές στα στημένα τις έχαναν οι αμυντικοί. Ούτε ήταν η πρώτη φορά που στις εξόδους ο Τζόρβας έκανε "μπρος-πίσω". Και δεν πρόκειται να είναι η τελευταία.

Οι βαθμοί όταν χάνονται δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Αυτό που μπορεί να κερδίσει η κάθε ομάδα είναι η βελτίωση: Με την δουλειά και τις σωστές επιλογές. Ο λόγος και οι ευθύνες ανήκουν στον Νιόπλια. Αυτός οφείλει να βρει λύσεις.

Κανένας δεν ρισκάρει να δουλέψει τον Μάκη

Όσο για τον Μάκη Ψωμιάδη, κάνει ότι κάνουν οι κωλοπετσομένες νοικοκυρές στη λαϊκή: Δεν πάνε να ψωνίσουν πρωί πρωί. Περιμένουν το μεσημέρι όταν μαζεύονται οι πάγκοι. Προκειμένου να μείνουν και να πεταχτούν φρούτα και λαχανικά, πωλούνται όσο όσο.

Οπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Μάκης δεν βιάστηκε να κάνει μεταγραφές. Περίμενε μέχρι τέλος Αυγούστου να πέσουν οι τιμές. Μπορεί να έχασε χρόνο για να ετοιμαστεί η ομάδα του, αλλά ψώνισε φτηνά. Και χωρίς μάλιστα να πάρει κατιμάδες,

Οπως και πέρσι, οι μεταγραφές για τα δεδομένα της Καβάλας είναι μια χαρά. Και χωρίς μάλιστα να προσθέτει στο μπάτζετ έξοδα για τεχνικό διευθυντή. Μπορεί και κάνει τη δουλειά μόνος του. Και ξέρει, αλλά και κανένας δεν ρισκάρει να τον δουλέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ