OPINIONS

Ο καταπονημένος ΠΑΟΚ δεν είχε τύχη

Ο καταπονημένος ΠΑΟΚ δεν είχε τύχη

Το χειροκρότημα των φίλων του ΠΑΟΚ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ απέδωσε τη σωστή, για τον "Δικέφαλο", διάσταση της κόντρας του με την ρωσική ομάδα. Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ στους 32 του Europa League.

Όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη από ποδόσφαιρο ήξεραν ότι ο ΠΑΟΚ σ' αυτή τη μάχη του κυνηγούσε την υπέρβαση.

Η ΤΣΣΚΑ απέδειξε στην Τούμπα, αυτό που και θεωρητικά υπήρχε ως πόρισμα από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα τεθεί αντιμέτωπη με τον "Δικέφαλο" στη φάση των "32" του Europa League: Ότι είναι καλύτερη ομάδα.


Υπερτερούσε και σε φυσικά προσόντα και σε ταχύτητα και σε τεχνική κι ας μην έπαιζαν τα μεγάλα αστέρια της, ο Βάγκνερ Λοβ και ο Κεϊσούκε Χόντα. Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο εικοσάλεπτο που μπήκε επιφυλακτικά στο παιχνίδι, στη συνέχεια επέβαλε απόλυτα τον ρυθμό της (για περίπου 50 λεπτά τουλάχιστον).Σε αρκετές φάσεις Ντουμπιά και Τόσιτς έμοιαζαν ασταμάτητοι και αν δεν ήταν σε καλή βραδιά τόσο ο Χαλκιάς, όσο και ο Κρέσιτς που τον αντικατέστησε στο β΄ ημίχρονο, το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις υπέρ των φιλοξενούμενων.

Μόνο αν άγγιζε το τέλειο

Αυτό που φάνηκε από το χθεσινό παιχνίδι είναι ότι ο ΠΑΟΚ για να είχε ελπίδες να κρατήσει τους παίκτες του Σλούτσκι μακριά από την περιοχή του και τουλάχιστον να μην δεχθεί γκολ θα έπρεπε η απόδοσή του να πιάσει σχεδόν ταβάνι. Πώς όμως να συμβεί αυτό, όταν έπαιζαν τέσσερις παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς και δεν ήταν σε καλή σωματική κατάσταση. Ο λόγος για τους Λίνο, Χαλκιά, Βιτόλο και Ίβιτς που, με εξαίρεση τον διεθνή πορτιέρο που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρεις από τους τέσσερις παίκτες που προανέφερα αντικαταστάθηκαν από τον Μάκη Χάβο. Αυτό αποτελεί και μία έμμεση ομολογία ότι μάλλον θα έπρεπε να μείνουν στον πάγκο στο ξεκίνημα του αγώνα.

Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, οι συγκρίσεις με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τους δικούς της τραυματίες η ΤΣΣΚΑ είναι πραγμτικά διδακτικές. Ο Σλούτσκι δήλωσε ότι το σχήμα που παρέταξε στην Τούμπα το δούλεψε πολύ στην προετοιμασία και ότι ουσιαστικά ο Λοβ και ο Χόντα, τα δύο μεγάλα αστέρια της ομάδας του, ήταν εκτός πλάνων. Δεν θέλησε να ρισκάρει με παίκτες ανέτοιμους. Πήρε από αυτούς που είχε ετοιμοπόλεμους ό,τι καλύτερο και πορεύτηκε. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, που είναι και καταπονημένος από τα συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν "δούλεψε" με ετοιμοπόλεμους, ενώ παράλληλα είχε και ορισμένους παίκτες φορτωμένους με πολύ χρόνο συμμετοχής. Η περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία είναι απολύτως ενδεικτική.

Μετά τη Μόσχα η ΑΕΚ

Ό, τι κι αν έγινε το ματς της Τούμπας είναι παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανασυνταχθεί και να πάει να παλέψει για το θαύμα στη Μόσχα. Αν δεν έρθει, που είναι και το πιθανότερο, θα έχει αποχωρήσει από την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά, πραγματικά υπερήφανος για όσα έχει πετύχει φέτος. Αυτό το μήνυμα, άλλωστε, του έστειλε ο κόσμος του (που τρέλανε τους Ρώσους δημοσιογράφους) με το χειροκρότημά του μετά το τελευταίο σφύριγμα του Άγγλου Μάρινερ.
Μετά τη Μόσχα, ο Χάβος και οι συνεργάτες του θα έχουν λίγο χρόνο μπροστά τους να σκεφτούν πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να μην εμφανιστεί καταπονημένος κόντρα στους πολύ μεγάλους ημιτελικούς Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ