X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν... δαγκώνει

Μακ Αθανασιάδης Γκολάσα INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τη νέα, εκτός έδρας, ψυχρολουσία του ΠΑΟΚ και τον Τούντορ που ακόμη εκπαιδεύεται πάνω στο υλικό του και το τι εστί ΠΑΟΚ.

Ας αρχίσουμε με τα θετικά για τον ΠΑΟΚ βγαλμένα ως διαπίστωση και από το στόμα του Στάικου Βεργέτη: "Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα καλύτερος σε σχέση με πέρυσι".

Δεν είναι κάτι νέο αυτό που είπε ο Έλληνας τεχνικός του Αστέρα, αλλά μετά από ένα τόσο δύσκολο απόγευμα σαν κι αυτό που πέρασαν ο Δικέφαλος και-κυρίως οι οπαδοί του-στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' καλό είναι να επαναληφθεί για να μην χαθεί το μέτρο στην κριτική.

Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν απόλυτος κυρίαρχος, δημιούργησε ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους και όλα έδειχναν ότι θα πάρει διπλό μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια σε μία έδρα που έχει υποφέρει τα πάνδεινα τις προηγούμενες περιόδους.

Όταν δεν το 'καθαρίζεις'...

Ουσιαστικά, όμως, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο μέρος, αρχίζει από αυτό το καλό του, πρώτο.Γιατί όταν μία ομάδα καταφέρνει και επιβάλλεται στον αγωνιστικό χώρο και στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν 'τελειώνει' το παιχνίδι, σημαίνει ότι της λείπουν ακόμη κάποια σοβαρά στοιχεία για να νιώσει ότι υπερέχει με διαφορά από τους αντιπάλους της.

Με όποιον και από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μιλούσες μετά το παιχνίδι ( από τον πιο νεαρό παίκτη της αποστολής μέχρι τον Φρανκ Άρνεσεν) σου έλεγε ότι το σκορ θα έπρεπε να είναι 0-2.

Δεν καλύπτονται όλα από το πρώτο μέρος

Δεν έχουν άδικο να υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ παραπάνω στο καλό του πρώτο ημίχρονο. Αλίμονο, όμως,, αν αυτή ή διαπίστωση αποτελέσει το χαλάκι κάτω από το οποίο θα κρυφτούν οι αδυναμίες που φανέρωσε η ομάδα του Τούντορ στο δεύτερο ημίχρονο, με πρώτη και καλύτερη το γεγονός ότι ο ίδιος ο δημιουργός της ακόμη εκπαιδεύεται. Ο 37χρονος κόουτς είχε μια κακή βραδιά από πλευράς διαχείρισης του ματς. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τόσο κακό έκανε ο Ζάιρο και έπρεπε να αντικατασταθεί τόσο νωρίς ( αν πραγματικά αυτό που ενόχλησε τον Τούντορ είναι οι δύο φάσεις που δεν 'έσπασε' τη μπάλα στο Ροντρίγκες τότε μάλλον όφειλε να κάνει κι άλλες αλλαγές στην ανάπαυλα) ή τι καλό είδε στον... ακραίο Σάμπο την περασμένη Τέταρτη στο ματς Κύπελλου με τον Πανθρακικό για να τον δοκιμάσει ξανά ( ενώ είχε και τον Κοροβέση στην αποστολή) με τον Αστέρα και μάλιστα να μεταθέσει για χάρη του τον πιο επικίνδυνο παίκτη του, τον Γκάρι Ροντρίγκες, στα αριστερά.

Φυσικά, ερωτήματα εγείρει και η επιλογή του να μην κάνει τρίτη αλλαγή και να μην δώσει, για παράδειγμα, την ευκαιρία στον Χάρη Χαρίση τον οποίο είχε εκθειάσει πριν λίγες μέρες, να δώσει φρεσκάδα και χαρακτηριστικά που έλειπαν στην ομάδα του.

Όλα αυτά, για να μην το κουράζουμε, προδίδουν ότι ακόμη δεν έχει πλήρη γνώση του υλικού του. Κι αυτό τον οδηγεί στο να εμπιστεύεται άλλους πολύ περισσότερο και άλλους αρκετά λιγότερο, σε σχέση με αυτο που μπορούν να προσφέρουν.
Το θετικό είναι ότι ο Κροάτης έχει ως τώρα δείξει πως τα πορίσματα από τους αγώνες τα μελετά και μαθαίνει από τα λάθη του. Έχει αλλάξει άποψη για παίκτες ( ο Γκολάσα είναι το πιο πειστικό παράδειγμα από όσους έπαιξαν στην Τρίπολη) και έχει προσθέσει κι άλλες εναλλακτικές στο ρεπερτόριο του.

Ο 'Μπέρμπα' και ή άμυνα

Πέρα από την διαδικασία εκπαίδευσης του Τούντορ υπάρχουν και κάποια ακόμη σημαντικά πορίσματα που προκύπτουν από το... πατατράκ με τον Αστέρα.

Πρώτο απ' όλα, φάνηκε πόσο σημαντικός είναι για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτοφ, ακόμη κι όταν δεν είναι καλός αγωνιστικά. Στην Τρίπολη ήταν απών λόγω τραυματισμού και αμέσως διαπιστώθηκε έλλειμμα σε προσωπικότητα, το οποίο εξηγεί κι αυτά που σημειώσαμε πιο πάνω για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να 'κλειδώσει' τη νίκη στο πρώτο μέρος.
Ένα άλλο συμπέρασμα, αφορά στο άπειρες φορές καταγεγραμμένο, τουλάχιστον από τον υπογράφοντα, πρόβλημα του ΠΑΟΚ στην αεράμυνα και την... βραδύτητα με την οποία κινούνται στις κόντρα επιθέσεις οι στόπερ του. Φάνηκε και στη φάση του 2-1 από τον Σανκαρέ και προς το φινάλε όταν οι γηπεδούχοι απείλησαν με τρίτο γκολ. Όταν ο Τούντορ διαβάσει καλά τα δεδομένα (και) από το χθεσινό ματς θα διαπιστώσει ότι ο Μαλεζάς και ο Σκόνδρας μπορούν να βοηθήσουν αρκετά σ' αυτόν τον τομέα, όμως, καλό είναι και ο Άρνεσεν να ψαχτεί για έναν ποιοτικό στόπερ ενόψει των μεταγραφών.

Υ.Γ. Και δύο λόγια για τη διαιτησία του Παππά, την οποία μνημόνευσε αρνητικά ο Τούντορ και οδήγησε και στην απάντηση του Βεργέτη 'καλό είναι ένας προπονητής να μην μειώνει την ομάδα του'. Ο Παππάς είναι κακός διαιτητής με πολύ αργοπορημένα σφυρίγματα πρώτα απ' όλα. Την Κυριακή, έκανε λάθη, αλλά όχι σε σημείο να τον επικαλείται ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Άλλωστε, με τα λάθη του Παππά προηγήθηκε στο πρώτο μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ