X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

OPINIONS

Όχι άλλα μπρος-πίσω στον ΠΑΟΚ

INTIME SPORTS

Με αφορμή την απόδοση σε ρηχά νερά του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο ο Κώστας Πετρωτός αναλύει γιατί ο κόσμος του Δικεφάλου είναι προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του, παρότι είναι άνετα στη δεύτερη θέση.

Υπό άλλες συνθήκες, η άνετη κατάληψη της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία του πρωταθλήματος θα ισοδυναμούσε για τον ΠΑΟΚ με γεμάτη Τούμπα και με αρκετά sold out στα εντός έδρας παιχνίδια.

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όμως, κι αρκεί κανείς να ρίξει μία ματιά στις μιοοάδειες ή μισογεμάτες (όπως θέλει το βλέπει κανείς ανάλογα με τη διάθεσή του) κερκίδες στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Όσο κι αν η οικονομική κρίση αποτελεί μία σοβαρή δικαιολογία, ο κόσμος του ΠΑΟΚ παραμένει ακόμη επιφυλακτικός με την ομάδα του την περίοδο που διανύουμε και σε μεγάλο βαθμό πιστεύει ότι, πολύ απλά, είναι δεύτερη ελλείψει αντιπάλων.

Και η αλήθεια είναι ότι για τη διαμόρφωση αυτής της άποψης, έχουν ευθύνη η διοίκηση , η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, που με τα μπρος πίσω που κάνουν υποβάλλουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε ένα διαρκές σκωτσέζικο ντους.

Μπρος πίσω που "βγαίνουν" και στα παιχνίδια της ομάδας. Άνετη τεσσάρα τη μία αγωνιστική στην Κομοτηνή, φάσεις με το σταγονόμετρο την άλλη στην Τούμπα. Πάνω που ο κόσμος πάει να ζεσταθεί με αυτό που βλέπει, έρχεται μία μέτρια βραδιά για να τον... συνεφέρει. Κι αυτό συμβαίνει σταθερά από την αρχή της περιόδου. Τι φταίει, όμως, γι' αυτό το φαινόμενο;

Διοίκηση: Δεν είναι δυνατό ο Ιβάν Σαββίδης να μπαίνει φουριόζος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να υπόσχεται αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου, να βάζει ξεκάθαρο στόχο την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την είσοδο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΠΑΕ να προχωρά χωρίς χρονοτριβή στην απόκτηση του Κατσουράνη και να υπάρχει τόσο μεγάλη αναβλητικότητα στο θέμα της απόκτησης μεσοεπιθετικού που, εδώ και καιρό, έβγαινε από τον επίσημο ΠΑΟΚ ως η πρώτη ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας. Το πόσο πολύ χρειάζεται ο "Δικέφαλος" ένα διεμβολιστή φάνηκε (και) κόντρα στον Ατρόμητο που παίζονται στο μισό γήπεδο, πήρε χωρίς κόπο την ισοπαλία στην Τούμπα.

Προπονητής: Στο Δώνη μπορεί κανείς να αναγνωρίσει αρκετά ελαφρυντικά στην καθημερινή προσπάθεια του να χτίσει βήμα-βήμα τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ. Πολλούς τραυματισμούς, απουσίες βασικών παικτών από κάρτες, καθυστερήσεις στην έλευση παικτών που έχει ζητήσει εδώ και καιρό για να εφαρμόσει τα πλάνα του όπως ακριβώς τα θέλει.

Όμως, μετά από επτά μήνες δουλειά στον ΠΑΟΚ, θα περίμενε κανείς να έχει καταλήξει σε αρκετές σταθερές γύρω από το παιχνίδι της ομάδας. Αντ' αυτού, διαπιστώνει ότι οι πειραματισμοί και το ανακάτεμα της τράπουλας συνεχίζεται με ρυθμούς που δεν είναι συνήθεις για μία ομάδα όταν βρίσκεται στα μέσα της περιόδου.

Είναι προφανές, ότι με δεδομένο πώς ο Σαββίδης έχει θέσει ξεκάθαρα το στόχο της δεύτερης θέση, ο Δώνης προσπαθεί να παίξει για το αποτέλεσμα. Γι' αυτό και έχει γείρει περισσότερο στο 4-3-3 τελευταία και ψάχνει την ουσία.

Η σεζόν, όμως, μπαίνει σιγά-σιγά στο πιο καθοριστικό κομμάτι της και ο Έλληνας τεχνικός πρέπει να καταλήξει στα συμπεράσματά του. Για παράδειγμα, να αποφασίσει που του είναι πιο χρήσιμος ο Λόρενς, να κατασταλάξει αν ο Λάζαρ του προσφέρει περισσότερα ως επιθετικός μέσος (αυτή είναι δική μου ταπεινή άποψη) ή ως σκούπα δίπλα στον Κάτσε.

Και παράλληλα να βάλει αυτοματισμούς στο παιχνίδι της ομάδας του ανεβάζοντας αρκετά το ρυθμό του παιχνιδιού, που σε πολλά παιχνίδια, όπως το χθεσινό, είναι εκνευριστικά αργός, χωρίς ξεσπάσματα και καλά κομμάτια. Μόνο έτσι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να αποκτήσει μία συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, κάτι στο οποίο δείχνει αδυναμία φέτος, ασχέτως αν ορισμένες φορές κατάφερνε να παίρνει τη νίκη από τον αντίπαλό του.

Ποδοσφαιριστές: Τα συστήματα και οι τακτικές κάθε προπονητή, κρίνονται πετυχημένα σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο καλή θα είναι η ατομική απόδοση των παικτών που χρησιμοποιεί. Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μοιάζουν εκτός φόρμας ή χαρακτηρίζονται από στασιμότητα στην απόδοσή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Γιώργος Κατσικάς που έχοντας πάρει αρκετά παιχνίδια φέτος, περιμένει κανείς να εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος, με δυνάμεις, ταχύτητα και αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του. Δυστυχώς, όμως, ο υψηλόσωμος αμυντικός εμφανίζεται ανασφαλής, χωρίς να δημιουργεί τη σιγουριά ότι ελέγχει απόλυτα την περιοχή του.

Και δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχει ο Γεωργιάδης που δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που πέρυσι άλωσε το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", ο Λόρενς, ακόμη και ο Αθανασιάδης που όλοι ευελπιστούν πώς το ντεφορμάρισμά του είναι παροδικό και σύντομα θα δώσει και πάλι λύσεις στον ΠΑΟΚ.

Κι αυτοί, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του, πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αποκτήσουν κάποια συγκεκριμένα στάνταρ στην απόδοσή τους. Μόνο έτσι θα βοηθήσουν τον προπονητή τους, όπως δηλώνουν κατά καιρούς και όλοι μαζί θα φτιάξουν μία ομάδα που από παιχνίδι σε παιχνίδι θα εμφανίζεται καλύτερη και πιο ώριμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ